Нямаме вземане-даване с Манчев, твърдят от ГЕРБ

Договори с негови фирми бил сключвал Румен Овчаров
Обновена: 4 окт 2013 18:55 | 4 окт 2013 18:42,
16
Нямаме вземане-даване с Манчев, твърдят от ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

От ГЕРБ заявяват, че при тяхното управление Министерския съвет и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма не са имали търговски отношения с фирмите на Богомил Манчев.

От партията изпратиха до медиите изявление по случая с Манчев, в което се припомя, че на заседание на Министерски съвет на 28 март 2012 г. правителството на ГЕРБ е взело решение за спиране на проекта "Белене".

Още по темата

Същия ден е бил информиран президентът и ресорната комисия по енергетиката в 41-то Народно събрание. На 29 март парламентът също реши за прекратяване на проекта "Белене".

"Ако проектът "Белене" не беше спрян през март 2012 г., до момента НЕК щеше да е натрупал стотици милиони евро нови задължения по проекта, които дружеството не може да плати", посочват от ГЕРБ.

В изявлението се акцентира, че нито Министерския съвет, нито енергийното министерство имат  търговски отношения с фирмите на Богомил Манчев.

"Те не са страна по договор, за да имат задължения да го уведомят и решенията на Народното събрание имат задължителен характер за всички физически и юридически лица на територията на България, без затова да бъдат изрично уведомявани от когото и да било", заявяват от ГЕРБ.

От партията посочват още, че консултантски договор с компании, свързани с Богомил Манчев, е сключен от НЕК, когато министър на енергетиката е бил Румен Овчаров.

Dnes.bg припомня, че преди часове прокуратурата обвини Богомил Манчев, че е помогнал на бившия шеф на НЕК Крум Атанасов да присвои държавни пари. Наложиха му и парична гаранция от 1 млн. лева, която той обяви, че ще обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Moeто мнение е,че няма ГЕРБ,БСП или друг политически субект който да не иска да се облажи от парите на данъкоплатците.Всите са в кюпа.И всички назначени министри като принципали са за при бай Ставри/герой на Т.Колев работещ в центр. соф. затвор можещ да осигури килия с южно изложение- с псевдоним,,, наш човек,,./Нито Р.Овч.,нито кой да е министър или партия трябва да се пожали.Затова всички на протест и да изметем *** от народното събрание от 4-те партии.
13
0
 
0
 
! Отговори
az преди 10 години
За миналата година имаше един, дето беше декларирал приходи от 14,3 мил. лв, или по 65000 лв. на ден - от трудови правоотношения и граждански договори. Бас държа, че въпросните трудови отношения са с държавната администрация, и са свързани със случая. А иначе - герберастите хич не краднат!
12
4
 
4
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Много бързо реагираха от ГЕРБ. Като ощипани. Гузни, гузни...
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно 4 години кой бе на власт ГЕРБ или Овчаров ?
10
7
 
7
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
Гузен негонен бяга!
9
4
 
11
 
! Отговори
също преди 10 години
До 8. По тази логика,защо Д.Стойнев,не спрял далаверата 3-4 месеца?
8
4
 
13
 
! Отговори
za6to li? преди 10 години
bat boiko dosta syrdit be6e,dali zaradi kvroruma ili zaradi arestuvanite mu 6ev4eta ot injinering
7
6
 
15
 
! Отговори
BOIKO OPRAVDANIETO преди 10 години
A 4 GODINI ZA6TO BOIKO SI PLA6TA6E NA MAN4EV...ZA6TO TRQBVA 4AK SEGA DA SE RAZKRIVA TAZI IZMAMA...ZA6TOTO BAOIKO SE OBLAGODETESTVAL OT TAZI SHEMA
6
9
 
21
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Ония ревльо с болните колене, дето цял мандат рева, че Станишев е виновен, к'во го бърка да си измие ръцете пак ???
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е как да нямат. по кое време е получавал парите? кой му е разписвал фактурите? договора бил от преди... ми що не го прекратяваха ?
4
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румен Овчаров защо не е арестуван вече...
3
8
 
21
 
! Отговори
ВИЖ МИ ОКОТО преди 10 години
ДА БЕ, ДА. ИЛИ КАКТО КАЗВАШЕ П.БОЧАРОВ:"ДА, АМА НЕ!" АМА НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА МЕЖДУ БОГОМИЛ МАНЧЕВ И МУТРИТЕ КРАДЛИВИ. САМО ДЕТО ЗАЕДНО СА КРАДНАЛИ. НАЛИ ЗАТОВА СЛОЖИХА НЯКАКВА КАЛИНКА НАЧЕЛО НА БЕХ, КОЯТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТ НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА РАЗБИРА, А САМО ДА ПОДПИСВА СЪОТВЕТНИТЕ ДОКУМЕНТИ И ДА УЗАКОНЯВА КРАЖБАТА НА НАРОДНИТЕ ПАРИ. ДА ВИ СЕ НЕ ЗНАЕ И МУТРИТЕ КРАДЛИВИ И ДАЛАВЕРАДЖИИ.
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой трябваше да осъществи контрол над финансовия поток на НЕК след замразяването на проекта? Ето това искам да ми отговорят тиквите.
1
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А някой свързал ли е Манчев с ГЕРБ, че веднага тръгнаха да се дистанцират като опарени? Май гузен негонен стана работата. Или всичко е защото се чу, че може да има и наказани министри на енергетиката заради нулевия контрол след прекратяването на проекта.