Георги Андреев: Закриването на полицейската школа във Варна ще предизвика санкции от ЕС

Червеният депутат Алекси Алексиев също получил множество сигнали от граждани срещу идеята
Обновена: 16 окт 2013 16:18 | 16 окт 2013 16:18,
5
Георги Андреев: Закриването на полицейската школа във Варна ще предизвика санкции от ЕС
Снимка: архив, Impact Press Group

Като народен представител от Коалиция за България и бивш служител на МВР изразявам категоричното си несъгласие спрямо намерението да бъде закрит Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР във Варна.

Това заяви депутатът Георги Андреев в коментар на появилите се информации, че сградният фонд на центъра ще се използва за настаняване на бежанци от Сирия. 

„Считам, че за изминалите близо 40 години от основаването си, структурата на МВР във Варна многократно е доказала своята ефективност. Само през последните няколко години броят на преминалите професионално обучение надвишава 2 500 души“, посочи Георги Андреев.

Той отбеляза, че Центърът за професионална подготовка се намира в добро състояние, след като през 2010 година там бе извършен крупен ремонт на сградния фонд.

Още по темата
„Закриването на базата ще доведе до прекратяване на дейността на сектор „Морска гранично-полицейска подготовка”, както и до невъзможността да се провежда практическо обучение на служителите от „Гранична полиция”, работещи на летището и на морската  граница. Нещо повече – този сектор е изграден със средства от Европейския съюз, а при подобен род финансиране има изискване за устойчивост на проекта от 7 години. Това означава, че преждевременното закриване на сектора ще предизвика санкции от страна на Европейския съюз, които държавата – сиреч българските данъкоплатци, ще трябва да платим“, заяви народният представител.

„Не на последно  - място ще се увеличат и разходите за командировъчни и пътни, тъй като стажантите от всички областните дирекции на МВР от Централна и Североизточна България ще бъдат пренасочени към други центрове“, отбеляза Георги Андреев.

Народният представител от Коалиция за България Алекси Алексиев също изрази своето безпокойство от появилата се информация, че предстои закриването на полицейската школа във Варна и превръщането й в център за настаняване на бежанци.

„Множество сигнали на граждани постъпиха и до мен. Жителите на Варна са обезпокоени, че при евентуалното настаняване на бежанци от Сирия в града ще има опасност от повишаване на престъпността в региона. Не на последно място – школата се намира в район, в който са съсредоточени най-големите търговски комплекси на Варна“, посочи народният представител.

Той припомни, че през 2010 година е бил извършен ремонт на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР във Варна, след което е открит и оборудван сектор „Морска гранично-полицейска подготовка”.

„Освен наложилите се традиции през годините,  Центърът има важно значение за подготовката на полицейските кадри и поради още една причина - на неговата територия съществува  стрелбищен комплекс, който се използва от структурите на МВР в района“, заяви народният представител от Коалиция за България Алекси Алексиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да я закриват, какво значение има дали ще козируват обучени или необучени на ТЕМаджи.
1
1
 
8
 
! Отговори
до матрялов преди 10 години
Матрялов, за пореден път чета глупостите ти и си мисля,тъй като виждам,че имаш и фенове, че такива *** като вас заслужават да бъдат така зле управлявани.*** народ-слаба държава!!!