ГЕРБ: Настаняват бежанци в 3 центъра за обучение

Става въпрос за полицейските академии в Казанлък и Варна
Обновена: 16 окт 2013 12:34 | 16 окт 2013 12:34,
31
ГЕРБ: Настаняват бежанци в 3 центъра за обучение
Снимка: Булфото, архив

Вътрешното министерство се готви да закрие три центъра за обучение на пожарникари и сержанти и да ги превърне в бежански лагери, съобщиха депутатите от ГЕРБ Веселин Вучков, Ксения Тилева и Павел Христов.

Става въпрос за полицейското училище в Казанлък, както и полицейското и пожарникарското във Варна. Вучков призна, че няма официална информация по темата, но данните водели към подобни намерения на правителството.

Той обясни, че кабинетът не проявява никаква приемственост и не се вижда никаква стратегия. Според Вучков подобни решения трябва да се взимат след широк обществен дебат.

Вчера бях на "Военна рампа", тъй като там е моят избирателен район, и разбирам притесненията на гражданите, заяви още депутатът от ГЕРБ.

Ксения Тилева и Павел Христов – депутати от Казанлък и Варна, изразиха притеснения за икономиката на регионите им и последствията, които ще настъпят от настаняването на бежанци.

От думите им стана ясно, че те са против в техните избирателни райони да се настаняват бежанци, макар че отказаха да го кажат директно.

Тилева обясни, че полицейското училище съществува от 1971 и там се обучават над 700 души всяка година. Тя е притеснена, защото в града се намират въоръженията на Арсенал, а самият център е във военен полигон. Освен това по думите й Казанлък има цел да се превърне в туристически център.

Има изразени притеснения за безопасността на туристите, заяви пък Павел Христов относно настаняването на бежанци във Варна. Според него трябва да бъдат намерени региони, където да бъдат настанени бежанците, където това няма да се отрази на икономиката.

Според Вучков във въпросните полицейски училища са налети много пари и те не могат да сменят предназначенията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Бежанци бяха нашите сънародници от Тракия и Македония ,а тези са нарушители на държавната ни граница. Имаше изказвания на някои от тях ,как не му трябвали помощи ,а само статута на бежанец -- имал си пари в турска банка ...........Някой от тях до сега да е разследван какъв е ( той ли е или не )....Каква овча радост беше ,когато уредиха с документи онзи многоженец ( в българската конституция няма записано такова право -- то е шариатско!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И престанете да ги наричате само сирийски "бежанци". Така спекулирате !!! Защо се премълчава за лилаво-черните, които заляха центъра на София? Миналата събота бяха препълнили трамвай No 22 по посока джамията. Колко са, откъде са, защо се пускат всички и се камуфлажират под наименованието "сирийски"? Защо се премълчава информация по този въпрос? А за българския интерес и българите някой ще помисли ли най-накрая? Ами направо да им предоставим и държавата си ..... думи нямам просто ......
26
1
 
4
 
! Отговори
er преди 10 години
най-страшното е ,че са мюсюлмани
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като имате притеснения защо гласувахте с БСП и турците срещу предложението на Атака да се затвори зелената граница с турчаците бе?Добре,че материяла е много *** и късопаметен иначе други народи да са ви разпределили по затворите за предателство.
24
1
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
Господа управляващи ако мислите за България и за народа той ще ви поднрепи .Питам Вие сте избрани от народа послушаите го........нямаааа времееееее......изпуснахте дявола от торбата.....
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е,АКО НИ ГИ ИЗСИПЯТ ВЪВ ВАРНА,ТО ТОГАВА НИЕ ЩЕ ИЗСИПЕМ НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА ДИРЕКТНО В СИРИЯ!!!ТЕЗИ ХОРА СИ ИГРАЯТ С ТЪРПЕНИЕТО НИ И ЯВНО НЕ СА СИ НАУЧИЛИ УРОКА!ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ВИ ТЪРПИМ!!!
22
2
 
23
 
! Отговори
Предатели преди 10 години
Започнаха да пръскат мюсююлманската напаст по всички крайща на България ! Каква работа имат сирийци у нас след и защо са преминали транзит през цяла една гостоприемна и приятелска страна - съседната им мюсюлманска Турция?
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва ли да чакаме някой да бъде ограбен,убит или изнасилен за да кажем стига на "псевдоемигрантите"!До кога държавата ще си затваря очите?!!!В населените места с бежанци,българите се притесняват да пуснат децата си сами до училище.Колко време ще мине преди всеки град с бивша казарма да се напълни със сирийци?А когато парите за издръжка свършат?!Тогава храната за децата си ще набавят от нас,без да питат,с нож в ръка.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kogatpo Ataka predloji da se zatvoro granicata, zashto vsichki mihlyuzi ot GROB, BSP I DPS glasuvaha protiv, sega da si poemat bejancite i da gi nastanqt v palatote si
19
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички сме против тези НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ, това е ясно. Но това е добър пример да видите как се чувстват страните в Западна Европа когато десетките хиляди български и румънски *** започнат да им се изсипват на главата...
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da priemat samo jenite i dezata, a majete da gi vra6tat, 4e ina4e 6te se rajmnojat s pogolovni tempove.
17
3
 
13
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
До 15 сектор КабулТо ДЪРЖАВА НЯМА,ти за ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВНОСТ И РЕАКЦИЯ НА ДЪРЖАВА ГОВОРИШ!!! А за политическите бегълци:КОЙТО СИ ГИ Е ОБЯВИЛ ЗА ТАКИВА,ТОЙ ДА СИ ГИ ПРИЕМА И ИЗДЪРЖА В ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!!
16
2
 
32
 
! Отговори
meri преди 10 години
ПРАВИ СТЕ НЕ СА БЕЖАНЦИ ,А ПРЕСТЪПНИЦИ ПРЕСЕКЛИ НЕЗАКОННО ГРАНИЦАТА НИ И КОГАТО НАРУШАВАШ ЗАКОНИТЕ НА ЕДНА СТРАНА ТИ СИ ПРЕСТЪПНИК И ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕТИРА КАТО ТАКЪВ .ХАЙДЕ ДА ОТИДЕМ И ДА СЕ ОПИТАМЕ НЕЗАКОННО ДА ВЛЕЗЕМ В АМЕРИКА ДА ВИДИМ БЕЖАНЦИ ЛИ ЩЕ СМЕ НА СВОБОДЕН РЕЖИМ ИЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОСЪДЕНИ И ХВЪРЛЕНИ В ЗАТВОР???
15
2
 
18
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
До val 789Според САЩ не са нелегални емигранти, а политически бегълци, спасяващи се от нечовешките репресии на Башар Асад (смях в залата).Интересно как би реагирала същата тази "българска държава", ако по сирийски модел въпросните "бежанци" нахлуят в няколко запустели български села, и започнат да правят онова, което единствено могат да правят- да убиват, грабят и изнасилват с американско оръжие, американски пари, и американски "консултации".
14
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като слушам как на ден влизат поне по 200 "бежанци", от които дори половината не са сирийци и ми се струва,че проблемът ни с *** е едно голямо нищо в сравнение с това, което ни очаква.
13
3
 
18
 
! Отговори
meri преди 10 години
И СЛЕДВАЩИЯ ВАРИАНТ ДА ГИ ТОВАРИМ НАПРАВО ОТ ГРАНИЦАТА НИ И ДИРЕКТНО НА САМОЛЕТИ ДА СЕ ИЗСИПЯТ В АМЕРИКА ДА СИ ГИ ОТГЛЕЖДАТ НЕКА ТАМ ГИ ТОЛЕРИРАТ .
12
3
 
28
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Крайно време е да спрете да ги наричате бежанци,защото нямаме граница с арабските страни,независимо дали са сирийци,тунезийци,либийци,египтяни и пр..ТОВА СА НЕЛЕГАЛНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ ,които Турция пробутва към нас и ЕВРОПА ,които след като източат социалните фондове на широко скроените демократични европейци, ще си покажат истинската същност..жените и децата са живия щит,който използват за да им върви пъкления план
11
2
 
10
 
! Отговори
meri преди 10 години
ТАКА НЯМА ДА ИМАТ ДОСТЪП НИТО ДО НАРОДА НИ, НИТО ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ ,ЗАЩОТО НИЕ ВЕЧЕ ИЗДЪРЖАМЕ ПОЛИТИЦИТЕ НИ КОИТО СИ ГИ ИСКАТ ТУК .И САМО ТАКА КОГАТО СИ ЛЯГАТ С ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ЖЕНИ И СЪЖИТЕЛСТВАТ МИРНО И ТИХО ЗНАЧИ И ЗА НАРОДА НЯМА ПРОБЛЕМ .ХАХАХА
10
2
 
20
 
! Отговори
meri преди 10 години
В ПАРЛАМЕНТА ДЕПУТАТИТЕ ПОКАЗАХА,ЧЕ НЕ ИСКАТ ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦАТА И ТОВА ОЗНАЧАВА НЕОГРАНИЧЕН ПРИТОК НА АРАБИ И АФРИКАНЦИ ТОЕСТ ИСКАТ ДА НАПЪЛНЯТ БЪЛГАРИЯ С ХОРА КОИТО СЕ ИЗЛИВАТ КАТО ОКЕАН У НАС .ПРЕДЛАГАМ ТЪЙ КАТО ВСИЧКИ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ ИМАТ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПАЛАТИ ЩОМ СА БЕЗОПАСНИ ВСИЧКИ ВЛИЗАЩИ В СТРАНАТА АВТОМАТИЧНО ДА СЕ НАСТАНЯВАТ ПО ТЕХНИТЕ ВИЛИ И КЪЩИ И ДА ЖИВЕЯТ С ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА И ДЕЦА НАЛИ СА БЕЗОПАСНИ ИМАТ И ПРЕКАЛЕНО ПАРИ ДА СИ ГИ ИЗДЪРЖАТ ТОЕСТ ЕТО ЧЕ ИМА КЪДЕ ДА СЕ НАСТАНЯВАТ .
9
2
 
31
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Хайде стига с тези бежанци и достатъчно лъжи за съществуването им в България! Бежанци има в Турция понеже имат обща граница.При нас са НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ,които законът ни позволява да репатрираш в държавите им.Въпросът е:ЗАЩО ТОВА НЕ СЕ ПРАВИ? Много по-лесно и евтино е да ги върнеш по родните места,отколкото да ги поддържаш с всичко тук.Или даваме отново ярък пример на света за своя будалък и толерастия! Никой не ги иска,само тук сме най-велики и най-заможни да приемаме цялата *** на СВЕТА!!