Връщането на пушенето на закрито влезе в парламента

Здравният министър ще подаде ли оставка, ако поправката мине, пита Борисов
Обновена: 17 окт 2013 06:36 | 16 окт 2013 22:09, Красимир Ангелов
314
Връщането на пушенето на закрито влезе в парламента
Снимка: Reuters

Депутати от БСП внесоха в парламента законодателни промени за отмяна на тоталната забрана за пушене на закрито. Това стана днес следобед, след като във вторник парламентарната група на левицата даде зелена светлина, съобщава "Труд".

Либерализирането на режима за пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП. Основни фигури в кабинета „Орешарски“ обаче се обявиха против връщането на стария режим. Здравната министърка Таня Андреева е против, а срещу идеята се обяви и министърът на спорта Мариана Георгиева.

Днешното действие на "червените" депутати срещна острото недоволство на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"БСП днес са внесли поправка в закона за здравето, с която се отменя пълната забрана за пушене на закрити обществени места“, съобщи в своя профил в социалната мрежа Facebook Борисов.

"Припомням, че още през лятото на 2010 година трябваше да влезе в сила пълната забрана, приета в мандата на тройната коалиция. Преди да изтече гратисният период депутати от ГЕРБ предложиха земенянето й с по-лек режим. Тогава БСП ни обвини в лобизъм.

Въпреки натиска от страна на бизнеса, ние приехме пълната забрана за пушене на закрити обществени места, защото смятаме, че здравето на хората е на първо място. Не на това мнение обаче са БСП и изглежда, че техните интереси са над народното здраве", заяви още бившият премиер.

По думите му днес е станало напълно ясно кои са лобистите в парламента.

"И искам да попитам здравната министърка, която ще запомним с това, че първите и думи на този пост бяха, че е против забраната, а по-късно явно претърпя катарзис и се отметна, ще си подаде ли оставката, ако мине поправката?", попита Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Законът беше дискриминационен и трябва да бъде отменен. Искам да пуша
154
3
 
1
 
! Отговори
Rei преди 10 години
Samo gluposti iymislqt tiq komunisti .....
153
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО!!! Обичам този парламент! Едно смислено в практически план решение, което радва всички нормални хора и носи големи икономически ползи за обществото.
152
4
 
11
 
! Отговори
Нямам думи преди 10 години
Как е възможно да няма едно последователно действие в нашите политици....ама едно! Оправихте държавата, хванахте се за най-важното, да разрешавате пушенето?!? ЗАЩО??? Защото бизнеса с цигарите е на някои от тях, любимите ни политици! Не е в интерес на никакъв бизнес, а на тях самите! Никога няма да се оправим, защото няма закон, които да не бъде променен хиляди пъти спрямо интересите на нашите управници! За народа на никой не му пука!
151
5
 
8
 
! Отговори
Честито преди 10 години
В последните 10 години България е държавата с най-мръсния въздух в цяла Европа и с най-висока смъртност породена от това замърсяване. Всяко трето дете е с някаква форма на астма. Господа комунистите обаче обичат да са първи в класациите по петилетки, та затова и искат да ни поотровят още малко. Гордейте се другари. Дано вашите бели дробове откажат първи!
150
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все ми е тая...аз пари за заведения нямам.
149
4
 
9
 
! Отговори
мдааааа преди 10 години
Не виждам какъв е проблема сега.. На повечето места в София се пуши и в момента. Провинцията няма да я коментирам, защото там дефакто този закон не съществува и си се пуши навсякъде.
148
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в момента има много места, в които се пуши...Какво правим???
147
5
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Европейци сме, ама не съвсем! Парламентът, вместо да работи за модерно и смислено законодателство, въпреки трагичното състояние на здравеопазването ни, е готов на всичко, само да угоди на тютюновото лоби. И сега ако за последно не се отвратим от това жонглиране, ако министърът на здравеопазването и др. здравомислещи на високи позиции не направят нужното да озаптят колегите си, трябва да направим необходимото, та тези лъжеполитици да отидат незабавно в миналото!
146
5
 
15
 
! Отговори
СЕРВИТЬОР преди 10 години
Някой помисли ли за сервитьорите, които по цял ден трябва да работят в опушено помещение??? КОЛКО ЩЕ ЖИВЕЕ ЕДИН СЕРВИТЬОР???? НЕ на връщането на пушенето в заведенията.
145
5
 
11
 
! Отговори
az tam преди 10 години
Е това е уродливия капитализъм /практикуван забележете, от партията на работниците и селяните/Тровим децата си, за угодим на тютюневите компании. Трови всички, с ТЕЦ-овете си без филтри Ковачки. Скъп ни е тока, заради "хидро"услугата на Доган, строим Белене заради комисионната на Р.Овч.Пеевски ... какво всъщност щеше да прави ПеевскиЧОВЕКОНЕНАВИСТНОСТ някой беше употребил точно по-долу думата ... *** който сами си избираме и търпим
144
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дааа тя ще остане в историята като Таня фаса
143
7
 
15
 
! Отговори
Нене преди 10 години
Това е краят за БСП- Станишев.
142
9
 
22
 
! Отговори
tribun преди 10 години
През зимата в заведенията няма да ползват вентилацията за да не избяга топлото,което води до до качването на разходите за отопление ,а сега си представете какво ви очаква в ако седнете да изпиете едно кафе в това заведение в което е разрешено пушенето.
141
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BRAVO
140
12
 
36
 
! Отговори
abv преди 10 години
Абсолютна глупост.Още една крачка назад.Като не се пуши в заведенията какво, да не би пушачите да спрат да ходят на кръчми и ресторанти ? Що за хора не могат да издържат 2 часа без да запалят една цигара ? Това правителство е толкова скапано а има хора който се радват на тази "поправка". Като е тръгнало така аз искам да направят със закон да е позволено пикаенето в басейните.Пък който не иска да ходи другаде .
139
12
 
37
 
! Отговори
МАРИ преди 10 години
Тия хора съвсем са изтрещяли-какво тук значи накакво си здраве. Тъкмо хората свикнаха да не се пуши в заведенията и въздуха да е чист и сега пак наново - димни завеси,опушени дрехи.Браво на БСП-нагли,корумпирани, ***
138
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко е уредено вече, турците ще произвеждат тютюн, *** ще се плодят, комунистите ще крадат, а българите ще пушат и измират от данъци и тегло. Да са ви честити тези дето си "Върнаха България"!!!
137
9
 
29
 
! Отговори
alcapitan преди 10 години
Станахме пак бананова република, заради гнусния комунистически популизъм. Дреме им на БСП за бизнеса... А още по-малко пък им дереме за здравето на хилядите хора работещи в заведенията, в които занапред ще изкарват келавите се надници, докато хубавичко ги тровят!
136
8
 
28
 
! Отговори
имената преди 10 години
Напишете имената на вносителите,цял народ да знае кои са суперидиотите и никога да не гласува за продалите се за паница леща на кръчмарското лоби.