Връщането на пушенето на закрито влезе в парламента

Здравният министър ще подаде ли оставка, ако поправката мине, пита Борисов
Обновена: 17 окт 2013 06:36 | 16 окт 2013 22:09, Красимир Ангелов
314
Връщането на пушенето на закрито влезе в парламента
Снимка: Reuters

Депутати от БСП внесоха в парламента законодателни промени за отмяна на тоталната забрана за пушене на закрито. Това стана днес следобед, след като във вторник парламентарната група на левицата даде зелена светлина, съобщава "Труд".

Либерализирането на режима за пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП. Основни фигури в кабинета „Орешарски“ обаче се обявиха против връщането на стария режим. Здравната министърка Таня Андреева е против, а срещу идеята се обяви и министърът на спорта Мариана Георгиева.

Днешното действие на "червените" депутати срещна острото недоволство на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"БСП днес са внесли поправка в закона за здравето, с която се отменя пълната забрана за пушене на закрити обществени места“, съобщи в своя профил в социалната мрежа Facebook Борисов.

"Припомням, че още през лятото на 2010 година трябваше да влезе в сила пълната забрана, приета в мандата на тройната коалиция. Преди да изтече гратисният период депутати от ГЕРБ предложиха земенянето й с по-лек режим. Тогава БСП ни обвини в лобизъм.

Въпреки натиска от страна на бизнеса, ние приехме пълната забрана за пушене на закрити обществени места, защото смятаме, че здравето на хората е на първо място. Не на това мнение обаче са БСП и изглежда, че техните интереси са над народното здраве", заяви още бившият премиер.

По думите му днес е станало напълно ясно кои са лобистите в парламента.

"И искам да попитам здравната министърка, която ще запомним с това, че първите и думи на този пост бяха, че е против забраната, а по-късно явно претърпя катарзис и се отметна, ще си подаде ли оставката, ако мине поправката?", попита Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
31
 
11
 
! Отговори
пушач преди 10 години
БРАВО!!! ИСКАМ ДА СЕ ПУШИ НАВСЯКЪДЕ!!! :)
134
12
 
33
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 10 години
КОМУНИЗМЪТ СЕ ЗАВРЪЩА С ВСИЧКАТА СИ ЧОВЕКОНЕНАВИСТ ! ДОСТОЙНИ НАСЛЕДНИЦИ НА СТАЛИН! КАКВО ЗНАЧИ ТУК ЧОВЕШКАТА ОТДЕЛНА ЛИЧНОСТ , ВАЖНОТО Е КОМУНИСТЪТ ПУШАЧ ДА Е ДОБРЕ ! КОГАТО ПАДНЕ СТУДЪТ ,*** ИМ МАМАТА НА ДРУГИТЕ, ВАЖНОТО Е КОМУНИСТЪТ ПУШАЧ ДА Е ДОБРЕ!
133
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз таман ги отказах и взеха, че пак ги разрешиха тия л****!
132
10
 
52
 
! Отговори
--- преди 10 години
Забраната за пушене на закрито беше едно от много малкото смислени неща, които гербаджиите направиха. Разрешаването на пушенето в заведенията определено е стъпка назад и няма разумни аргументи за това. Някой беше казал, че разрешаването на пушенето, за да се помага на ресторантьорския бизнес е като да се отмени задължителното слагане на колани в автомобилите за да се стимулира бизнеса на частните болници и погребалните агенции. Пълно малоумие.
131
16
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кракът ми няма да стъпи в заведение в което се пуши. И да уточня че заплатата ми е 5000 евро. Ако всички непушачи направим бойкот на заведенията в които се пуши и ги оставим да печелят от пушачите които кибичат на едно кафе собствениците с умиление ще си спомнят за забраната.Кое е по-печелившо - пушач висящ на едно кафенце или непушач на пълна вечеря? Щом въпроса за пушенето се поставя на икономическа основа да го решим с икономически мерки. БОЙКОТ НА ЗАВЕДЕНИЯТА В КОИТО СЕ ПУШИ.
130
6
 
22
 
! Отговори
вичо преди 10 години
Кажи му комунист и не го обиждай повече !
129
6
 
20
 
! Отговори
Стюардес Цигаров преди 10 години
До ЛешниковАм,то и наркотиците са личен избор на всеки ,да ги легализираме и тях ,ей така за закуска едно хероинче ,АУУУУУУУ КЕФ .....И щот,са личен избор, да ги продаваме в лафките ,който иска ,ЛИЧНО да си купи Кумунягите пак цунаха някой тютюнев бизнес *** .срещу падане на забраната и неколко милиона бонус .Повръща ми се от тях .
128
17
 
16
 
! Отговори
ван Гог преди 10 години
Аз съм непушач. Но не мисля че някой може да ме накара насила да седя там където се пуши. Не виждам причина да има помещения за пушачи и непушачи. И всеки да може да си избира. И не някой да задължава някого. Това е демокрацията - човек да има възможност за избор. И да се махнат глупостите и наколенките, приети от Бойко. Само ние караме лятото на фарове. В Гърция, Франция и Италия не е задължително.
127
11
 
21
 
! Отговори
... преди 10 години
Правителството и депутатите от БСП,ДПС и АТАКА нагло и арогантно всеки ден прокарват скандални назначения на неподходящи хора на високи постове и променят закони единствено и само в техен интерес. До този момент не съм видял нищо което да е направено в мой интерес.Сега се канят да ме лишат и от чист въздух ,ако реша да вляза в някое заведение. Абсолютно ретроградно управление.
126
12
 
22
 
! Отговори
asd преди 10 години
Честито на раята! Другият път на изборите пак се правете на интересни и ощипани моми. Нима не знаехте какво представлява БСП+ДПС? То не бяха мафиотск изакони, заменки, престъпници, отвличания, разпродажба на национални интереси, ***, беззаконие, какво ли не, споране на веврофондове заради крупни кражби. Много късопаметен народ. Честито и на тютюневата контабанда, ще се вдигне оборота.
125
27
 
14
 
! Отговори
АСЕВ преди 10 години
УУУУУУУУУУУУУРРРРРРРРРРРРРРРРААААААААААААААААААА!!!
124
10
 
24
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Всичко друго оправихме,пушенето остана кусура.
123
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсни популисти, това няма да ви остави на власт. Оставка!!!!
122
48
 
22
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 10 години
Евалла! Най-накрая! И разни мухлювци, дето са се загрижили за здравето ми, тази промяна до колкото разбирам, не задължава никой насила да пуши... така,че ...пътя!
121
21
 
32
 
! Отговори
Лешников преди 10 години
Това си е чист популизъм, както от страна на тиквун, така и от БСП. Пушенето е личен избор за всеки и точно Бойко или Станишев да се "грижат за здравето на народа" звучи трагично и пошло. Ясно е че става дума единствено за пари. Няма еднозначен отговор на въпроса трябва или не трябва да се пуши на закрито. Просто това е още една тема с която се разединява обществото, както АЕЦ Белене (примерно). България е туристическа страна и либерализирането на един такъв закон е плюс. Личното ми мнение.
120
26
 
26
 
! Отговори
Коко Бийч преди 10 години
Много сте наивни в БГ:не стига че се тровите, ами ви карат да си плащате за това и някой си строи вила на морето от вас...не разбрахте ли, че цигарите са отрова-няма нищо полезно в тяхВ Щатите повече хора НЕ пушат, отколкото пушат...направо съжалявам по някой път пушачите, колко са зависими от тази отрова(също като кракхеадс дето ги дават на Drugs INC) и ми се иска да им помогна ...За съжаление в слаба държава живее *** народ-знам, че е грубо но бъдете честни със себе си-това е реалността..
119
2
 
4
 
! Отговори
Айде помогни преди 10 години
До Просто провери До qwerty78.Хайде дадох ти адрес! Там царува средновековна експлоатация на труд и ДИСКРИМИНАЦИЯ! ТИ като си в ЛУДА ГЕРМАНИЯ-ВИЗИРАЙ ПОЛИЦАЙ! Да видим дали ще има успех??? Аз писах на ДОЙЧЕ ВЕЛЕ! Те АБДИКИРАХА от ПРОБЛЕМА! Прати ПОЛИЦАЙ там???? Нека да те видя колко си в Германия? Колко ще те вземат на сериозно? Нека те ВИДЯ????
118
7
 
25
 
! Отговори
333 преди 10 години
Това е най-голямата тъпотия,то така или иначе си се пуши в нощните заведения,да затворят заводите за пройзводство на цигари,а не да мъчат хората със забрани,лицемери гадни.......
117
12
 
34
 
! Отговори
еди кой си преди 10 години
Абе *** всичи, които подкрепяте тая циганщина!!!! Гонете свестния и къдърен народ далеч от държавата на ПАРОДИИТЕ.... *** КЛОУНИ
116
0
 
6
 
! Отговори
Аз бях преди 10 години
До qwerty78 Аз съм стъпвал,поживях в ЛУДАТА ГЕРМАНИЯ,ИЗКАРАХ си ГЕВЕРБЕ! ТИ къде си обаче?