Връщането на пушенето на закрито влезе в парламента

Здравният министър ще подаде ли оставка, ако поправката мине, пита Борисов
Обновена: 17 окт 2013 06:36 | 16 окт 2013 22:09, Красимир Ангелов
314
Връщането на пушенето на закрито влезе в парламента
Снимка: Reuters

Депутати от БСП внесоха в парламента законодателни промени за отмяна на тоталната забрана за пушене на закрито. Това стана днес следобед, след като във вторник парламентарната група на левицата даде зелена светлина, съобщава "Труд".

Либерализирането на режима за пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП. Основни фигури в кабинета „Орешарски“ обаче се обявиха против връщането на стария режим. Здравната министърка Таня Андреева е против, а срещу идеята се обяви и министърът на спорта Мариана Георгиева.

Днешното действие на "червените" депутати срещна острото недоволство на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"БСП днес са внесли поправка в закона за здравето, с която се отменя пълната забрана за пушене на закрити обществени места“, съобщи в своя профил в социалната мрежа Facebook Борисов.

"Припомням, че още през лятото на 2010 година трябваше да влезе в сила пълната забрана, приета в мандата на тройната коалиция. Преди да изтече гратисният период депутати от ГЕРБ предложиха земенянето й с по-лек режим. Тогава БСП ни обвини в лобизъм.

Въпреки натиска от страна на бизнеса, ние приехме пълната забрана за пушене на закрити обществени места, защото смятаме, че здравето на хората е на първо място. Не на това мнение обаче са БСП и изглежда, че техните интереси са над народното здраве", заяви още бившият премиер.

По думите му днес е станало напълно ясно кои са лобистите в парламента.

"И искам да попитам здравната министърка, която ще запомним с това, че първите и думи на този пост бяха, че е против забраната, а по-късно явно претърпя катарзис и се отметна, ще си подаде ли оставката, ако мине поправката?", попита Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
0
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Мильo ВИПOНДовБъркаш, никовете ми не са 169, а 181 :).Щях да те посъветвам да се лекуваш, но от герберунгелщина лечение няма, тъй че няма сми :)))
94
1
 
4
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Гражданин на РББе ти май цигарите си ги спрял, ама шльокавицата си я повишил, че нещо почна нищо да не ти са разбира. Недей тъй, от цироза бая повече народ се споминува отколкото от рак на белия дроб при който цигарите са спомагащ фактор при 20% от заболелите :)
93
3
 
2
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Мильo ВИПOНДовИмаш развинтена фантазия, обаче в твоя случай няма да ти помогне да я реализираш като писател, защото си е патология :)А като гледам колко добре си запознат с всички, които пишат в този сайт май ти си този, който виси денонощно :).Аз влизам отвреме-навреме да убия някой час преди лягане и да поспоря аргументирано с някой, който го може. Все по-рядко е щот всякакви паталогични субекти като теб висят тук, но се случва.
92
4
 
5
 
! Отговори
Nick преди 10 години
JALKO ZA BULGARIA...ZABRANATA E EDNO OT MALKOTO PROGRESIVNI NESHTA KOITO POSTIGNAHME.
91
2
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До az-"....Това е твое мнение. Странно защо си мислиш, че ти си най-умния и най-знаещия и всички баш с теб трябва да се съобразяваме и баш ти каквото кажеш трябва да става?...."Тц... да бе питал Админите..Пак се изказваш неподготвен..;-0
90
2
 
3
 
! Отговори
До Shop преди 10 години
ОХ СКЪСАХ ТИ ХАЛКАТА ПАСИВЕН ***.Е.
89
6
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 10 години
Искам депутатите които внесоха законопроекта - Спас Панчев, Димитър Дъбов, Димчо Михалевски, Мартин Захариев, Добрин Данев, Атанас Мерджанов, Корнелия Нинова, Татяна Буруджиева и Тодор Радулов - да дадат по-една кутия цигари на децата си или на внуците си. След като бъдат изпушени тогава отново да си поговорим - ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
88
3
 
2
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Гражданин на РБТова е твое мнение. Странно защо си мислиш, че ти си най-умния и най-знаещия и всички баш с теб трябва да се съобразяваме и баш ти каквото кажеш трябва да става?
87
3
 
2
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Мильo ВИПOНДовПитай и 10 ако искаш
86
2
 
3
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Гражданин на РБЩо бе Шопа кефи :)
85
3
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До az-Пречиш си самият ти.;-)
84
3
 
2
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До ShоpДосаден си за ВЬСИЧКИ ТУК.;-)
83
4
 
5
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Гражданин на РБЧайче от боровинка с цигара. Виж не ми се говорят глупости. На теб ти пречи цигарения дим на мен ми пречат един куп неща, които ти правиш и също са вредни.Когато Тиквата и Охлюва пробутаха тая забрана с аргументи и вдигането на акциза с мотивите, че това било за здравето и част от парите за акциз ще ходят за здравеопазване бях по-скоро за. След като това не се случи не виждам причина този закон да съществува. Тази забрана така или иначе пада масово навсякъде.
82
2
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До az-"...значи прекрасно са се били отделили в заведения в които не се е пушело..."Колко и какво пиеш, М?;-)
81
5
 
8
 
! Отговори
до 103 преди 10 години
Ами какво чакаш? Излизай навън и убивайки таралеж с голия си г.з, викай оставка!!!! А ние ще си пушим и ще ти гледаме сеира! Къде бяхте всички полузадушени травестити преди Голямата Тиква да ви поднесе този *** закон на тепсия? Траехте като *** ,а сега миришело им. Подла и гадна пасмина са непушачите, да ви пикая на заведенията и без това миришат на зловонните ви мозъци!
80
3
 
4
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До ShоpПрестани. ДОСАДЕН си.
79
3
 
5
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Гражданин на РБ"Оспорим "факт"е, az-, особено, ако се има пред вид, че тези, които не пушат, гледат да се ОТДЕЛЯТ или ОТДАЛЕЧАТ от тези, които ПУШАТ в заведенията, по простата причина, че им пречат...."Ами чудесно, значи прекрасно са се били отделили в заведения в които не се е пушело. Какъв е проблема тогава? Значи дори не е било необходимо да се прави разделение на помещенията :)
78
5
 
3
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До az-"...Неоспорим факт е, че в периода на отделните помещения това за непушачи винаги е било празно или полупразно...."Оспорим "факт"е, az-, особено, ако се има пред вид, че тези, които не пушат, гледат да се ОТДЕЛЯТ или ОТДАЛЕЧАТ от тези, които ПУШАТ в заведенията, по простата причина, че им пречат.... Нещо, което пушачите не осъзнават...;-)
77
4
 
8
 
! Отговори
анти преди 10 години
Този милиционеро-мутренски закон трябва да падне за назидание на стерилните *** , "окупирали" заведенията на по един айрян. Те оборот не правят, по заведения ходят веднъж в годината , а лаят и вият на умряло за някакви права. Всеки дебелак, спинозен, наркоман, да плаща по-високи здравни, защото си е правил кефа за наша сметка!
76
3
 
6
 
! Отговори
az- преди 10 години
До ФилиоИмам по-просто решение - ходя си в заведения в които така или иначе и в момента се пуши.