Връщат старите условия за пенсиониране на военни

Предложението беше прието в комисията по отбрана в НС
17 окт 2013 20:10,
46
Връщат старите условия за пенсиониране на военни
Ангел Найденов Снимка: БТА

Да се върнат старите условия за пенсиониране на военни, реши днес военната комисия към НС.

Над 87% от военнослужещите искат да се върне старият режим за пенсиониране, разясни днес по време на заседанието на комисията ресорният министър Ангел Найденов.

Комисията подкрепи промените в Кодекса за социалното осигуряване за начина на пенсиониране за военните.

Необходима е сигурност в системата и предсказуемост на военната кариера, категоричен бе военният министър.

Допълнителното условие за възраст за пенсиониране на военните беше въведено по време на управлението на ГЕРБ и според Найденов прави служителите на МО несигурни.

Военните сега се пенсионират с натрупан стаж и когато са достигнали възраст. По думите на Ангел Найденов тази реформа на ГЕРБ е довела до сериозно напускане на кадри от отбраната.

С промените в закона военнослужещите придобиват право на пенсия при освобождаване от служба независимо от възрастта им при 27 години общ осигурителен стаж.

Ангел Найденов беше категориен, че се надява на подкрепа и чуваемост за промените в закона от всички парламентарни групи, а не само от БСП и ДПС.

Той коментира и темата за годишните бонуси на военните. Министърът разясни, че в момента се правят разчети, но политическият кабинет със сигурност няма да получава допълнително възнаграждение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
До ПанчоЧети и Мисли...Писал съм;"Малко Статистика(базирана на доживелите ПЕНСИОНИРАНЕ)"Ако не беше толкова елементарен,нямаще да свеждаш статистиката до просто събиране и изваждане.***,маса учители и лекари не доживяха пенсионната си възраст,за разлика от армията от пенсионирани военни ,МВР-кадри и други тях подобни пенсионирани хрантутници.В момента има огромно несъответствие между икономически възможности и нормативна и законова уредба.
42
1
 
0
 
! Отговори
ahmed преди 10 години
iskah da stane voenen ne stava
41
6
 
10
 
! Отговори
... преди 10 години
Криза а? Военните си делят 10 млн. лв. бонуси и се връща ранното пенсиониране !Военните и цивилните в системата на МО ще получат и тази година традиционните си бонуси. Това потвърди военният министър Ангел Найденов.Щом дойдат комунистите на власт,започват да четкат и гладят военни и полиция . Зер , кой иначе ще пази криминалните им гърбове от народа ?
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брей само шапковците пак -полицаи и военни.Ами горските къде ги слагате-тяхния труд да не е по-малко рисков?
39
6
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Не успях и пенсия да взема. В бранша е пълно с военни пенсионери който вече 20 години вземат пенсия и ми се смеят ,че са били в тази проклета армия 20 години и 20 години са на пенсия. И да ги кастрират вече е късно те са се разплодили.
38
6
 
18
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Баби и дядовци с памперси на г.за . ще блъскат до 65 год за 150 лв пенсия/а може и да не я доживеят/,за изкарват тлъстите пенсии на дебелосеркоци- милиционери и капелати, които след след това пак се набутват на топло някъде като охранители или проверяващи!Е ПО-ГАДНА ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА Н Я М А!!!
37
6
 
16
 
! Отговори
и кво? преди 10 години
Пенсионират се млади с големи пенсии и после работят на едно,че и на две места.Глупава държава.
36
5
 
6
 
! Отговори
МИШЕВ преди 10 години
До Анонимен: ТИ ПЪК ,КАК ГИ ВИДЯ ТЕЗИ 38 ГОДИНИ БЕ ,КАЛПАК ? 20 +38 Е РАВНО НА 58 ,НЕ НА 38 , ЯСНО ЛИ ТИ Е ?СТИГА СТЕ СЕ ПРАВИЛИ НА ГОЛЕМИ ДЕМОКРАТИ ,ЧЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС ,ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗНА -ЛИКВИДИРАХТЕ Я !
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе давайте на 38 години да се пенсионират военните с по 1000 лъва пенсии. то се виде. другите да пътуват за чужбина., кучета ги яли.
34
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Найденов, вземете върнете член 1 в конституцията. Стига сте работили на парче, днес това утре онова, вдруги ден трето. Давайте по ударно Петилетката за 6 месеца!
33
3
 
3
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
До boyko_stoewАко умееш да смяташ правилно,според възрастта,на която се пенсионират военните излиза,че живеят най-малко!
32
6
 
24
 
! Отговори
миро преди 10 години
87 процента готованци искат да вземат пари от бедния народ.ми кой луд да отсече клона на който седи.те военните си правят законите за тях.съдебната система за нея си прави.мвр за тях.ами за сиромаха кой прави закон като са най.....много.НИКОЙ.
31
9
 
18
 
! Отговори
хмм преди 10 години
Нееееее, единственото добро нещо, което герберите направиха и комунистите ще отменят. :-( Вмести да ги напавят и за полицаите. Пенсията трябва се дава за СТАРОСТ, т. е. за възраст, не за брой години работа.
30
6
 
20
 
! Отговори
NBC преди 10 години
Близо,85% от бюджета на МО,отива за заплати на военните! Остаряла техника,нищо не се работи,'клатят" си краката,за 23 год,не могат да закупят една ескадрила бойни изстребители!!ТОВА НЕ Е ОНАЗИ АРМИЯ,КОЯТО ИМАХМЕ ПРЕДИ ГОДИНИ! АКО ТРЯБВА ДА ВОДИМ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ,НЕ ЗНАМ,КАК ЩЕ СЕ СПРАВИМ!
29
5
 
16
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Трябва да има ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ на ТЕМАТА :"Как трявба да изглежда армията на България"И това да е в Контекста на следните Въпроси:1.От какво(кого) би могла да е застрашена националната ни сигурност като член на ЕС?2.Какъв трябва да е приносът ни към общата сигурност на ЕС?3.Като граница на ЕС не е ли редно да бъдем субсидирани?
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мирослав атанасовМного си ***, Миме, много! ***, личи, че не си служил никога, много ти личи!
27
9
 
19
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Редовната Армия в Швейцария е шепа хора.През военно обучение е добре да преминава населението ни.Беше добра практика по Тошево време това със" военното" в училишата.Ходихме на Лагери и там се научихме как се слага Противогаз,как се борави с оръжие...Не че съм се възползвал от тези знания...и слава богу ,че не се е налагало.Казармата за срок от две години си беше пълна простотия.Затъпяваш си там заедно със затъпелите и лоясали от бездействие старшини и офицери .
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудесно казано! Четете и мислете, българи, човекът ви го каза ясно и точно!
25
18
 
18
 
! Отговори
До разбирачите преди 10 години
Българската армия не е само пушки, танкове и самолети.Българската армия е еманация на националният дух, хранител на националните традиции, опора на националното самочувствие и такава трябва да си остане докато съществува българската народност.
24
12
 
39
 
! Отговори
цивилен преди 10 години
Аз предлатам следното:Като толкова милеят за Родината, нека военните да се пенсионират, върху трудов стаж, натрупан в реални военни действия. Щото иначе някак си, идва, все едно шофьр на тир да си седи дома на един стол и да си върти легена в ръце и накрая да вика, че има 1 000 000 км... И ред други примери с ред по-важни за тази държава професии могат да се дадат. Той припада, като му вземат кръв, колана на панталона му е 2,40 м., ама като дойде ред за мангизи, все едно е Рамбо и Командо...