Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой

Караянчева се скара с Манолова, избраници се струпаха на трибуната
Обновена: 18 окт 2013 16:46 | 18 окт 2013 12:17,
222
Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой
Спорът в НС. Снимка: Impact Press Group

Огромен скандал избухна в пленарна зала след бурен спор между депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и зам.-председателя на НС от БСП Мая Манолова.

Почти до бой се стигна, след като Караянчева обяви,че изборите за Народно събрание са били опорочени. Тя настоя за прозрачно разследване "на манипулацията с печатница "Мултирпинт". Караянчева прогнозира, че предстоят предсрочни избори. По думите й три партии са се обединили, едната от бивши комунисти, рушили църкви.

От местата си станаха депутатите от ГЕРБ и „Атака”. Сидеров пък тръгна към парламентарната трибуна, за да спре тази „махленска“ разпра.

Вие сте срам и позор за българската политика и българската нация, скочи Сидеров срещу думите на Караянчева.

В един момента депутатите се събраха пред трибуната и се скупчиха. Спорът заплашваше да прерасне в бой, когато все пак обстановката се успокои.

Виновен за ситуацията излезе председателят на НС Михаил Миков, който позволи лично обяснение на парламентарна декларация.

Ирена Узунова от ГЕРБ се обърна към Миков и се възмути, че е допуснал "силни мъже" заплашително да се насочат към "жената Цвета Караянчева" в опит да й затворят устата и в опит да не бъдат чути истините. 

Предсрочните парламентарни избори преминаха под сянката на скандал, започна изказването на Цвета Караянчева. Тя обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС и Атака, че са изманипулирали изборите и сега се радват на постовете, които са получили благодарение на тази манипулация.

ГЕРБ настояха да разберат откъде Манолова, която подаде сигнала за бюлетините в „Мултипринт“, е разбрала откъде е изтекла информацията към медиите.

Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи в последствие партии – БСП, ДПС и Атака, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл, попита Карянчева.

Според нея вотът на избирателите е бил съзнателно опорочен и тази манипулация трябва се разследва.

Това обвинение, хвърлено в деня за размисъл, повлия на вота, като помогна на БСП. И това бе признато от Сергей Станишев в изявление пред собствената му партия. Без този скандал неговата партия нямаше да има и сегашния си втори резултат, каза депутатката и предизвика бурни подсвиркания в зала, които напомниха на стадион.

Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда – висок пост, участието във властта, пари, каза Караянчева.

Искаме честно и прозрачно разследване на манипулацията със скандала „Мултипринт“. Искаме и оставката на това управление, завърши Караянчева, която се обърна и към народните представители и им каза да се държат по-възпитано.

Изявлението, което туко-що чухме, беше по-подходящо за някое от селата в избирателния район на Караянчева, а не за парламентарната трибуна. Доживяхме да гледаме госпожа Краянчева в ролата на прокурор, скочи Манолова в отговор. Яд ви е, че не успяхте да пуснете в ход цялата предизборна измама, допълни тя.

Епохата на „Мултипринт“ приключи, ядоса се още Манолава.

Народното събрание влезе в поредица от лични обяснения, викове и скандали и председателят Миков даде "успокоителна" почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
5
 
16
 
! Отговори
akud преди 10 години
milleta сидеров много смел бе на умрял кон нож вади
143
0
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
И в тоя текст има маниполация или грешка на редактора:"Тя обвини депутатите от Герб,ДПС и Атака,че са изманиполирали изборите и сега се радват на добри постове,които са получили благодарение на тази маниполация" А Караянчева каза "Тя обвини депутатите от БСП,ДПС и АТАКА,че.......
142
6
 
20
 
! Отговори
истината боли преди 10 години
Еничарите от шайката "Юруш" побесняха от това, че една жена им каза истината в очите макар, че за повечето е ясно, че има брачен съюз между ДПС и Атака(Юруш). Сидер ага с такава бързина стигна до парламентарната трибуна, че дори личния му пуклисар Дрисислав Чучулов, който иначе го следва като сянка навсякъде, не можа да го стигне! Жалка картинка!
141
0
 
2
 
! Отговори
ПОЧТИ СЕ ЗАРАДВАХ преди 10 години
ТВ'А "почти" АМА ХИЧ НЕ МИ ВЪРШИ РАБОТА!!!
140
3
 
23
 
! Отговори
НФСБ преди 10 години
Оставка за тези полуинтелигенти!Искаме нов обществен договор!Проблемите се увеличават ежедневно! RESIGNATION!!!
139
29
 
11
 
! Отговори
dani.stoyanova.5 преди 10 години
Тия Гербери нямат никаква срам. ДОКОГА ще разиграват байрака си не разбраха ли че са бита кВарта. Цяла България им се смее!Цирнаджии !ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ И негие грижа за бедния народ! ТАКИВА ВЪН от ПАРЛАМЕНТА!Избрани са не да внасят вотове а да седнат там и работят за народа!
138
1
 
21
 
! Отговори
Апчихи преди 10 години
Цялото ви пребиваване досега там е скандално! Че имало още един скандал повече - голяма работа. Плащате ли си затова, че не работите ?
137
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те може да са напуснали селото, но селото не ги е напуснало. До кога ще бъде това безумие и срам в този парламент. Кой кога му скимне ходи на работа, кой какво му дойде на уста го плещи, се отвращава. Депутатите всъщност не вършат работата за която са избрани, а ходят там да се плюят един друг и да се мъчат да се доказват колко са велики, а всъщност стават жалки и смешни. Вече човек няма уважение към тях, те се превърнаха в махленска седянка.
136
18
 
30
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Новообрязаният *** гьотферен сидер ага го заболя ***, като тази му каза истината, че без него и ЮРУШ правителство с участието на ДПС няма да има. Истината боли много отзад. но той свикна на пенетрацията от страна на хидроинженера, даже и лубрикант вече не си слага, саго го избива на словесен онанизъм срещу бежанците, но НЕ и срещу ДПС!!! ФАКТ!!!Оставка на куклата на конци Олигарски!Бойкот на медиите на еничарчето пеевски!Не на ибрикчиите и националните предатели!Да живее България!
135
21
 
12
 
! Отговори
*/* преди 10 години
Абе не знам дали е болен или здрав,ама досега каквото е казал, все е истина.Веригите изнасят един камион пари...не е така болен е.Ерп-тата, шефовете им взимат по 60 бона на месец(българите в борда),луд е.Има офанзива от турскоговорящи за изкупуване на български земи в югоизточната част...превъртял е.За златната концесия и 3-те процента за България...не е вярно фашист е.Меглена Кунева такова мамата на АЕЦ-а и за награда влезе в борда на "Париба",ама за медийте явно е нормално ..не слиза от екрана
134
34
 
21
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Герб всячески пречат на парламента да работи! Може да е изгодно за тях, но за България е вредно!
133
26
 
20
 
! Отговори
фют преди 10 години
Как стана така, че точно общински съветник на греб печели поръчката за отпечатването на всички бюлетини? Наглите животни Цецо и Боко нямат място в политиката повече, да се опаковат за затвора, долни мошеници!
132
17
 
19
 
! Отговори
гено преди 10 години
Те си печатат бюлетини, но проблема бил, че ги показали по телевизията! Като излезе записа с Мишо Бирата хукнаха да търсят кой го е изнесъл, друго престъпление нямаше! Нагли същества!
131
14
 
28
 
! Отговори
Анчо Ментата преди 10 години
Ами, не знам какво да кажа. Не съм привърженик на ГЕРБ, но започнаха да ми стават симпатични. Особено като ги сравниш с тройната коалиция, които са просто срам за хомосапиенс. След днешното представление, по им приляга в клетки.
130
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спокойно всеки ще си получи заслуженото. Може да не ви се вярва, но Бог плаща. Ще дойде Видов ден!!!!!!!!!!!
129
20
 
18
 
! Отговори
POLICIA преди 10 години
ГЕРБ вече избиват на бои , не стига че се изданиха а и агресивни
128
20
 
16
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
това герберската наглост граници няма.хванаха ги в опит да фалшифицират изборите а те пак не не е вярно .на тези *** пак другите са им виновни.тази *** кифла цвета караянчева е имунизирана против срам и заслужаваше волен да я опердаши.същата караянчева ходи в турция да прави сюнети на конгреса на ердоган.цвета караянчева е срам за българския парламент.борисов трябва да се освободи от *** като караянчева, цветанов ,цачева, ципов и още други *** край себе си.
127
20
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ некадърници преди 10 години
В Уикипедия пише че Цвета Караянчева говори само руски , като отиде в Германия или Англия на руски ли ще говори , тези ГЕРБ само некадърници избрани
126
0
 
14
 
! Отговори
Депутат от вс.партии преди 10 години
А ний актъори сме в театър, театър ту лош, ту много лош...
125
9
 
26
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 10 години
Бий комунистите!