Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой

Караянчева се скара с Манолова, избраници се струпаха на трибуната
Обновена: 18 окт 2013 16:46 | 18 окт 2013 12:17,
222
Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой
Спорът в НС. Снимка: Impact Press Group

Огромен скандал избухна в пленарна зала след бурен спор между депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и зам.-председателя на НС от БСП Мая Манолова.

Почти до бой се стигна, след като Караянчева обяви,че изборите за Народно събрание са били опорочени. Тя настоя за прозрачно разследване "на манипулацията с печатница "Мултирпинт". Караянчева прогнозира, че предстоят предсрочни избори. По думите й три партии са се обединили, едната от бивши комунисти, рушили църкви.

От местата си станаха депутатите от ГЕРБ и „Атака”. Сидеров пък тръгна към парламентарната трибуна, за да спре тази „махленска“ разпра.

Вие сте срам и позор за българската политика и българската нация, скочи Сидеров срещу думите на Караянчева.

В един момента депутатите се събраха пред трибуната и се скупчиха. Спорът заплашваше да прерасне в бой, когато все пак обстановката се успокои.

Виновен за ситуацията излезе председателят на НС Михаил Миков, който позволи лично обяснение на парламентарна декларация.

Ирена Узунова от ГЕРБ се обърна към Миков и се възмути, че е допуснал "силни мъже" заплашително да се насочат към "жената Цвета Караянчева" в опит да й затворят устата и в опит да не бъдат чути истините. 

Предсрочните парламентарни избори преминаха под сянката на скандал, започна изказването на Цвета Караянчева. Тя обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС и Атака, че са изманипулирали изборите и сега се радват на постовете, които са получили благодарение на тази манипулация.

ГЕРБ настояха да разберат откъде Манолова, която подаде сигнала за бюлетините в „Мултипринт“, е разбрала откъде е изтекла информацията към медиите.

Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи в последствие партии – БСП, ДПС и Атака, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл, попита Карянчева.

Според нея вотът на избирателите е бил съзнателно опорочен и тази манипулация трябва се разследва.

Това обвинение, хвърлено в деня за размисъл, повлия на вота, като помогна на БСП. И това бе признато от Сергей Станишев в изявление пред собствената му партия. Без този скандал неговата партия нямаше да има и сегашния си втори резултат, каза депутатката и предизвика бурни подсвиркания в зала, които напомниха на стадион.

Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда – висок пост, участието във властта, пари, каза Караянчева.

Искаме честно и прозрачно разследване на манипулацията със скандала „Мултипринт“. Искаме и оставката на това управление, завърши Караянчева, която се обърна и към народните представители и им каза да се държат по-възпитано.

Изявлението, което туко-що чухме, беше по-подходящо за някое от селата в избирателния район на Караянчева, а не за парламентарната трибуна. Доживяхме да гледаме госпожа Краянчева в ролата на прокурор, скочи Манолова в отговор. Яд ви е, че не успяхте да пуснете в ход цялата предизборна измама, допълни тя.

Епохата на „Мултипринт“ приключи, ядоса се още Манолава.

Народното събрание влезе в поредица от лични обяснения, викове и скандали и председателят Миков даде "успокоителна" почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко мачкай ги !!!!Pozdrav ot Skandinavite :)
103
13
 
20
 
! Отговори
Тази статия преди 10 години
Тази статия се коментира само от фашуги герберисти.
102
14
 
25
 
! Отговори
brankoood преди 10 години
Абе Мая сви*ката нали си призна, че тя е предложила шопара за шеф на ДАНС.Къде и е оставката на тая ***?
101
17
 
21
 
! Отговори
БЕСЕН преди 10 години
До BGNБизнеса го разрушиха комунистите те си "купиха" цялата икономика за жълти стотинки и сега ГЕРБ бил унищожил бизнеса я си е.ете майката само едно ме успокоява че на следващите избори електората от пенсии с промити мозъци ще е намалял и БСП повече никога няма да са на власт а Мая Общата ще е атракция на околовръсното за 5 кинта свир.ата....
100
2
 
28
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Да се сбият, най-добре да е с огнестрелно оръжие, за да не остане НИТО ЕДИН партиен ***, било то комунист, демократ и тн!!!!!!!
99
0
 
39
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
А бе , що се не избият тия ***?
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези друга работа нямат ли си? истаната е, че не им пука за народа...всички мислят за народа? - ама гледат да хванат или държат кокала - палячовци
97
16
 
26
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Фалшификацията на изборите е била подготвена внимателно със следната последователност: избор на печатница, свързана с ГЕРБ; медийна подготовка чрез поръчкови социолози, които обявяваха несъществуваща преднина за ГЕРБ; купуване от ГЕРБ на ръководства на целия партии, които да играят роля на тяхна патерица в парламента; купуване на цели изборни секции в края на изборния ден и подмяна на бюлетините.
96
12
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
А как би трябвало да изглеждат едни достойни народни избранници? Нека всеки си нарисува образа на "своя" народен избранник и после да опита да намери някаква прилика поне с някой от пасминната в Народното събрание, особенно среди тези от ГЕРБ... Изгубиха, бъдете мъже а не разплакани хлапета от децката градина. Нема вие да крадете известно време , други ще крадат, пък може пак да дойде вашето време. Що ли ви гледам сейра и простотийте..
95
1
 
26
 
! Отговори
RIP BG преди 10 години
Имам чувството, че тез *** умишлено се стараят да отвратят всичко читаво у нас, за да го принудят да емигрира и да остане само чалганизираната рая... Като чета отдолу що нерви се хвърлят в защита я на едните, я на другите, нищо чудно и в гражданска война да ни вкарат! Не ми се мисли просто какво ще се случва скоро време...
94
6
 
25
 
! Отговори
от 46 до ален мак преди 10 години
Данните на Прокуратура бяха предоставени на 14,10...И недей да си служиш с обидни квалификации, това че някой не е с ГЕРБ, не го прави нито ***, нито комунист...
93
5
 
24
 
! Отговори
отврат! преди 10 години
Вместо да скачат на жена,защо смешните ни управляващи не кажат мнение за заместник-министърът на отбраната Неджми Али,който щял да бъде специален гост на честването на деня на Българският парашутист?Гнусни,противни и продажни ***,за власт и майка си ще продадат,какво остава за България!
92
23
 
20
 
! Отговори
2883 преди 10 години
Крадливите и *** герберунгели са на ***.Те от там се появиха.Цвета , Деса Дуловска ,Лиленцето Комсомолката , Менда Ментърджийска и още една дузина патки , са просто кокошките на Тиквата и Шлифера!Липсва само угоената Фидоска , и пътуващия към дъното цирк ГЕРБ , ще е пълен.***.
91
19
 
19
 
! Отговори
BGN преди 10 години
едната от бивши комунисти, рушили църкви. ТУЙ Борисоф, явно е заразил цялата си група да говори като него :)А може да се направи и аналог:гербери, разрушили малкия и среден бизнес.
90
16
 
24
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Серго Дмитриевич калинка ли е? Или пачата Мая Манолова, която брутално наруши изборния кодекс и сега мънка като ударена с хм... мокър ***. Къде се покри оня спец Стойнев също ме интересува? Щеше тоци да сваля, да санкционира, да съди, да маха, да троши
89
0
 
1
 
! Отговори
marin kanov преди 10 години
Bomba
88
10
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До Анонименвидя се и във Варна, въпреки подкокоросаните с рубли протести февруари и гнусните заверки на оня презерватив без цензура
87
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турци,комунисти и "националисти" заедно-е нЕма такава държава
86
11
 
23
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Беловласият ***, който е ултрамегакалинка със средното си фотографско образование, незабавно трябва да бъде изхвърлен с шутове от етичната комисия, а назначавено чу там е абсолютна гавра. Наполеоновият комплекс трябва да бъде подведен под отговорност за поне две неща - лъжесвидетелстване за инцидента на Тракия преди години и за бутане и блъскане на орган на реда преди два месеца. Отделно той и кликата му искаха да бутат и бият журналисти и обиждаха българския народ.
85
17
 
20
 
! Отговори
кан преди 10 години
Цацара започна добре ,но явно някой го уплаши ....А трябва бързо Боко тиквата ,цеко и неото наречено пезидент в пандиза