Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой

Караянчева се скара с Манолова, избраници се струпаха на трибуната
Обновена: 18 окт 2013 16:46 | 18 окт 2013 12:17,
222
Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой
Спорът в НС. Снимка: Impact Press Group

Огромен скандал избухна в пленарна зала след бурен спор между депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и зам.-председателя на НС от БСП Мая Манолова.

Почти до бой се стигна, след като Караянчева обяви,че изборите за Народно събрание са били опорочени. Тя настоя за прозрачно разследване "на манипулацията с печатница "Мултирпинт". Караянчева прогнозира, че предстоят предсрочни избори. По думите й три партии са се обединили, едната от бивши комунисти, рушили църкви.

От местата си станаха депутатите от ГЕРБ и „Атака”. Сидеров пък тръгна към парламентарната трибуна, за да спре тази „махленска“ разпра.

Вие сте срам и позор за българската политика и българската нация, скочи Сидеров срещу думите на Караянчева.

В един момента депутатите се събраха пред трибуната и се скупчиха. Спорът заплашваше да прерасне в бой, когато все пак обстановката се успокои.

Виновен за ситуацията излезе председателят на НС Михаил Миков, който позволи лично обяснение на парламентарна декларация.

Ирена Узунова от ГЕРБ се обърна към Миков и се възмути, че е допуснал "силни мъже" заплашително да се насочат към "жената Цвета Караянчева" в опит да й затворят устата и в опит да не бъдат чути истините. 

Предсрочните парламентарни избори преминаха под сянката на скандал, започна изказването на Цвета Караянчева. Тя обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС и Атака, че са изманипулирали изборите и сега се радват на постовете, които са получили благодарение на тази манипулация.

ГЕРБ настояха да разберат откъде Манолова, която подаде сигнала за бюлетините в „Мултипринт“, е разбрала откъде е изтекла информацията към медиите.

Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи в последствие партии – БСП, ДПС и Атака, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл, попита Карянчева.

Според нея вотът на избирателите е бил съзнателно опорочен и тази манипулация трябва се разследва.

Това обвинение, хвърлено в деня за размисъл, повлия на вота, като помогна на БСП. И това бе признато от Сергей Станишев в изявление пред собствената му партия. Без този скандал неговата партия нямаше да има и сегашния си втори резултат, каза депутатката и предизвика бурни подсвиркания в зала, които напомниха на стадион.

Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда – висок пост, участието във властта, пари, каза Караянчева.

Искаме честно и прозрачно разследване на манипулацията със скандала „Мултипринт“. Искаме и оставката на това управление, завърши Караянчева, която се обърна и към народните представители и им каза да се държат по-възпитано.

Изявлението, което туко-що чухме, беше по-подходящо за някое от селата в избирателния район на Караянчева, а не за парламентарната трибуна. Доживяхме да гледаме госпожа Краянчева в ролата на прокурор, скочи Манолова в отговор. Яд ви е, че не успяхте да пуснете в ход цялата предизборна измама, допълни тя.

Епохата на „Мултипринт“ приключи, ядоса се още Манолава.

Народното събрание влезе в поредица от лични обяснения, викове и скандали и председателят Миков даде "успокоителна" почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
4
 
! Отговори
blabla преди 10 години
До Йордан Колев - 132Браво!!!
123
1
 
6
 
! Отговори
blabla преди 10 години
Pravitelstvoto NE SAMO ne si vyrshi rabotata, ami ni pozori pred cql svqt sys svoite detski izpylneniq, provokacii pomejdu si, obidi i vsqkakvi podobni deistviq i repliki.. Napravo veche me e sram... Polojenieto ne e tragichno... nqma po-komichni upravlqvashti ot nashite...
122
5
 
15
 
! Отговори
Нафарфории преди 10 години
Леле,Болен как му се откри за един прав.Ама крайно време е някоя жена да го набие ,че който налита да бие жени за другото не го бива!И тоя *** въоръжен не трябва да ходи на работа!
121
18
 
16
 
! Отговори
anonim преди 10 години
герберите умират бавно и мъчително
120
13
 
17
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 10 години
Бийте комунистите и техните *** "Атака" и БСП ! Да ходят при сирийците!
119
7
 
17
 
! Отговори
Извини се бе преди 10 години
Болен колкото повече мърда толкова повече му влиза.Сам се наведе в удобна стойка за ......Единствената полза от Болен е че ДПС ползват по-малко таолетна хартия...имат си атака
118
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже накъде вървим,страната ни е без парламент.Хрантутници.А ние чакаме оправия. Требва да внесем депутати.
117
18
 
20
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Долу ГЕРБ, ББ и техните заблудени поддръжници! ГЕРБ не ги е грижа за народа, защото пречат на държавата да работи по-добре от тях.
116
9
 
24
 
! Отговори
Йордан Колев преди 10 години
Не е толкова важно кой къде е бил и на кого е ръкопляскал,а какво вършиТова куко ,Сидеров, се кълнеше във всичко нему свято,че няма да допусне по НИКАКЪВ НАЧИН "турчин да бесней над бащино му огнище",а се оказа най-големият *** и предател на българщината! И сега то зи мошеник се възмущава като чува истини?Че лъжа ли е,че Мая Манолова пусна кьор-фише ка за бюлетините?!Лъжа ли е,че изборите са опорочени и поради това и сатанинската роля на Сидер-оглу сега народните изедници се кефят на наш гръб
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е парламент това е ЦИРК! Пореден ден, в който вместо да работят нещо макар и с малко да подобрят дереджето те го играят на цирк. Само ми е чудно до кога ще ги траем и накрая дали няма да изядат сопите както се тренират повечето животни в цирка.
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кефите ли се още на парламентарния цирк.50млн. годишно плащаме за цирк и то долнопробен.Едните като им кажеш опозиция се обиждат пък другите лапат мухите до Брюксел и назад.Болен туй му е работата да прави скандали,все пак представлява в парламента 240000 полу и цели *** гласували за Атака.Трябва ренуме да пази.ГЕРБ вместо да страдат от колективна амнезия по случея"Костинброд" правят "Крадеца вика:Дръжте крадеца!"Не ви ли омръзна вече има и Биг Брадър и др. циркоподобни за гледане.
113
1
 
1
 
! Отговори
Fearless_____;) преди 10 години
:D хахаххахаха
112
0
 
8
 
! Отговори
diamila преди 10 години
До 122 Напълно подкрепям коментара,че истината е дефицит в коментара на този сайт,но и по ТВ-тата,навсякъде спестяват "процедурата"на Сидеров.
111
1
 
11
 
! Отговори
6 преди 10 години
До АнонименДа я прасне ама като е с пилешко сърце иска процедура. Ще се наака фикуса на трибуната.
110
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла страница материал, в който не е споменато какво все все пак е казал Волен Сидеров на Цвета Караянчева. Ами казал е, че Караянчева заедно със Цветан Цветанов е била на конгреса на партията на Ердоган и бурно е ръкопляскала на нейния лидер. Разбира се, не сама, а заедно с бойкоборисовия Шерлок Холмс.
109
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров защо се спря да не я прасне тая Цвета.щеше да й цъфне трътката.как може такава простотия в тия гербери бе.
108
9
 
17
 
! Отговори
СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ! преди 10 години
Фалшификацията на изборите е била подготвена внимателно със следната последователност: избор на печатница, свързана с ГЕРБ; медийна подготовка чрез поръчкови социолози, които обявяваха несъществуваща преднина за ГЕРБ; купуване от ГЕРБ на ръководства на целия партии, които да играят роля на тяхна патерица в парламента; купуване на цели изборни секции в края на изборния ден и подмяна на бюлетините.
107
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината ; Караянчева разгневи лидера на "Атака" Волен Сидеров с думите си, че "Атака" и ДПС са едно", след което Сидеров стана от своето място и тръгна към Караянчева, което притесни значително депутатите от ГЕРБ .Цвета Караянчева, която беше на партийния конгрес на Ердоган говори нелепости и клевети за една политическа сила, заяви Сидеров и се обърна към депутатката от ГЕРБ с думите: "Вие сте срам и позор за българската политика" и напусна гневно залата. Явно истината започна да става дефицитна за Днес.вг
106
14
 
18
 
! Отговори
М преди 10 години
Тази Мая Манолова няма ли кой да я постави на мястото й. Как живее със себе си този ***?!
105
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой да не е разбрал още, че атака се държат точно като *** в маалата?Вместо да спориш с някой скачайте 20 *** да го надвикате с писъци и победа за дравите сили :)Извини се бе!