Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой

Караянчева се скара с Манолова, избраници се струпаха на трибуната
Обновена: 18 окт 2013 16:46 | 18 окт 2013 12:17,
222
Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой
Спорът в НС. Снимка: Impact Press Group

Огромен скандал избухна в пленарна зала след бурен спор между депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и зам.-председателя на НС от БСП Мая Манолова.

Почти до бой се стигна, след като Караянчева обяви,че изборите за Народно събрание са били опорочени. Тя настоя за прозрачно разследване "на манипулацията с печатница "Мултирпинт". Караянчева прогнозира, че предстоят предсрочни избори. По думите й три партии са се обединили, едната от бивши комунисти, рушили църкви.

От местата си станаха депутатите от ГЕРБ и „Атака”. Сидеров пък тръгна към парламентарната трибуна, за да спре тази „махленска“ разпра.

Вие сте срам и позор за българската политика и българската нация, скочи Сидеров срещу думите на Караянчева.

В един момента депутатите се събраха пред трибуната и се скупчиха. Спорът заплашваше да прерасне в бой, когато все пак обстановката се успокои.

Виновен за ситуацията излезе председателят на НС Михаил Миков, който позволи лично обяснение на парламентарна декларация.

Ирена Узунова от ГЕРБ се обърна към Миков и се възмути, че е допуснал "силни мъже" заплашително да се насочат към "жената Цвета Караянчева" в опит да й затворят устата и в опит да не бъдат чути истините. 

Предсрочните парламентарни избори преминаха под сянката на скандал, започна изказването на Цвета Караянчева. Тя обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС и Атака, че са изманипулирали изборите и сега се радват на постовете, които са получили благодарение на тази манипулация.

ГЕРБ настояха да разберат откъде Манолова, която подаде сигнала за бюлетините в „Мултипринт“, е разбрала откъде е изтекла информацията към медиите.

Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи в последствие партии – БСП, ДПС и Атака, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл, попита Карянчева.

Според нея вотът на избирателите е бил съзнателно опорочен и тази манипулация трябва се разследва.

Това обвинение, хвърлено в деня за размисъл, повлия на вота, като помогна на БСП. И това бе признато от Сергей Станишев в изявление пред собствената му партия. Без този скандал неговата партия нямаше да има и сегашния си втори резултат, каза депутатката и предизвика бурни подсвиркания в зала, които напомниха на стадион.

Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда – висок пост, участието във властта, пари, каза Караянчева.

Искаме честно и прозрачно разследване на манипулацията със скандала „Мултипринт“. Искаме и оставката на това управление, завърши Караянчева, която се обърна и към народните представители и им каза да се държат по-възпитано.

Изявлението, което туко-що чухме, беше по-подходящо за някое от селата в избирателния район на Караянчева, а не за парламентарната трибуна. Доживяхме да гледаме госпожа Краянчева в ролата на прокурор, скочи Манолова в отговор. Яд ви е, че не успяхте да пуснете в ход цялата предизборна измама, допълни тя.

Епохата на „Мултипринт“ приключи, ядоса се още Манолава.

Народното събрание влезе в поредица от лични обяснения, викове и скандали и председателят Миков даде "успокоителна" почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсни турци и *** ни управляват и ще свършим зле.Помнете ми думата
83
16
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО ви е незаконно червени пидали заради тази манипулация от М.манолова и дудук тв,вие можете само да грабите и манипулирате това ви е капацитета и ето пак го видяхме сега,бойко всеки ден шиба сърГей в устата и дупето и ние зрителите се много забавляваме,и когато през 2014г.ГЕРБ се върне във властта то тогава по добре за вас ще е да емигрирате в Русия червени ***,че тук няма да си намерите местенце къде да се скриете!!!
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако зема 1 гьостерица и ако ва запукам шашкъни с шашкъни. Какво си дърпате сутиените там - я да се хващате на работа.
81
21
 
19
 
! Отговори
Koko преди 10 години
Най-лошият матрял е тоя от който е съставена страхливата престъпна тиква.Питам аз защо тази бандитска групировка не е обявена извън закона и защо нейните лидери не са на топло да търкат наровете. Кой го е страх от едни разбойници и как не могат да ги вкарат затвора?
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ни съ знайКойто си е бил гладен пак ще е гладен бе Ахмак.....
79
16
 
27
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Тази тройна коалиция между бсп+дпс+атака ще довършат България.Част по скоро искаме тяхната оставка и нека да отговарят за политическите си деяния пред съдебната власт.
78
1
 
29
 
! Отговори
Нели преди 10 години
Цирк ли е, народно събрание ли е - разликата е само в цената, която плащаме за да гледаме.
77
18
 
16
 
! Отговори
ни съ знай преди 10 години
Глад и мизерия за герберунгелите, и нормален живот за останалите....Имахте воля, а сега само НЕВОЛЯ.
76
16
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
За съжаление предстоят предсрочни парламентарни избори и новото разпределение ще е различно, защото вие показахте, че ДПС и "Атака" са едно. Заедно с комунистите, които сменяха имена и горяха църкви" Много много точно казано.
75
6
 
18
 
! Отговори
yurush преди 10 години
До Анонимен 80Стой си в Гърмен и не сравнявай селто с държавата. Паси си кравичките и не се занимавай с политика
74
18
 
24
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
А краят на ерата Мултипринт означава и краят на ерата ГЕРБ както вече се вижда.
73
19
 
25
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
ГЕРБ просто се излагат. Искат да кажат, че изборите са опорочени защото не са им позволили да ги подправят ли? И дори го коментират това е полотически извратено
72
16
 
24
 
! Отговори
ОСТАВКА-МАФИЯ!!! преди 10 години
Искаме Съд и затвор за М.манолова и *** 7 с неиния водещ директор ***,които предизвикаха този скандал и Предсрочни Избори именно само заради тази манипулация,която целеше ГЕРБ да не получи пълно мнозинство от 121 депутатски места в Парламента и с тези си действия ПРОКУРАТУРАТА доказа,че е ПАРТИЙНА и обслужва интересите на цк на бкп_бсп.Позор за цялата Прокуратура и гл.прокурор които обслужиха интересите на мафията бкп_бсп и неиния сателит *** 7 с дудук тв,която манипулация и днес върви по *** 7.Искаме Оставката на цялата държава медии,прокуратура всичко отново е в ръцете на столетница
71
4
 
15
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
До АнонимниятЕ аде ти като знаеш какво направиха кажи. Какво беше преди това, какво направиха от ГЕРБ и какво правят сегашните. Само да вметна, че Орешарски и Станишев бяха хора които казаха, че световната криза няма да се отрази на България, както и на други страни. исега тези "компетентни" хора са хванали кокала и не пускат.
70
7
 
9
 
! Отговори
Георгиева преди 10 години
Когато властта се взема с интриги и манипулации, такива са резултатите. Управляващите знаят какво са надробили и сега ще си го изсърбат. Истината рано или късно излиза наяве, а онова , което не се казва, хората и сами си го разбират. Време е в нашата държава управлението да се повери на знаещи, можещи и морални хора. Преходът изобщо не е свършил. Той може би едва сега ще започне. Може би...
69
4
 
10
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Те се карат мнимо, слугите на чуждите сили и на световните олигарси в България, а българският народ вече е в ковчега и го подготвят за погребение, трябва чудо да стане, че да възкръснем.Толкова търпеливо и овчедушно племе, как може да бъдем.С война не можа никой да ни превземе, а без война се предадохме в последните 30 г. Всеки от тези предатели си мисли, че българинът е безкрайно търпелив, на да ги предупредя, че избухне ли лесно няма спиране, последствията ще са тежки след това.
68
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видя се на изборите в Гърмен какво става когато шмекериите и фалшификациите на ГЕРБ бяха неутрализирани.Кандидата на ГЕРБ за кмет не беше победен ,а просто размазан .Събра около 30% срещу 70%.Така ще е и на следващите избори-ако успеят ГЕРБ да вкарат 50-тина депутати трябва да почерпят
67
9
 
9
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
Бой на маймуни ! ГЕРБерски маймуни и ЧЕРВЕНИ маймуни. Кокалът е сладък, властта и тя ! Вземали са кинти и рушвети и едните, и другите. И вие ми хвалите тая *** ?! Няма кой да дойде, другарки и другари, госпожи и господа ! За едно е прав Боко - Материалът е ЛОШ. И с Царя не става, и с Атака да дойдат ще е същото, и Кунева, и Националния Фронт на Симеонов. Няма оправия. Крадливо, подло, завистливо и емоционално изхабено племе !
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, половината писачи, които претендирате в каква посока да върви държавата сте неграмотници! Това е само една от многото причини да сте незабележими и незначителни. :)
65
17
 
23
 
! Отговори
преди 10 години
Народе излизайте по площадите , тази *** *** , от дпс , бсп и атака ще разпродадът българската земя , земята нанашите преци. Нека спрем този геноцид !!!