Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой

Караянчева се скара с Манолова, избраници се струпаха на трибуната
Обновена: 18 окт 2013 16:46 | 18 окт 2013 12:17,
222
Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой
Спорът в НС. Снимка: Impact Press Group

Огромен скандал избухна в пленарна зала след бурен спор между депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и зам.-председателя на НС от БСП Мая Манолова.

Почти до бой се стигна, след като Караянчева обяви,че изборите за Народно събрание са били опорочени. Тя настоя за прозрачно разследване "на манипулацията с печатница "Мултирпинт". Караянчева прогнозира, че предстоят предсрочни избори. По думите й три партии са се обединили, едната от бивши комунисти, рушили църкви.

От местата си станаха депутатите от ГЕРБ и „Атака”. Сидеров пък тръгна към парламентарната трибуна, за да спре тази „махленска“ разпра.

Вие сте срам и позор за българската политика и българската нация, скочи Сидеров срещу думите на Караянчева.

В един момента депутатите се събраха пред трибуната и се скупчиха. Спорът заплашваше да прерасне в бой, когато все пак обстановката се успокои.

Виновен за ситуацията излезе председателят на НС Михаил Миков, който позволи лично обяснение на парламентарна декларация.

Ирена Узунова от ГЕРБ се обърна към Миков и се възмути, че е допуснал "силни мъже" заплашително да се насочат към "жената Цвета Караянчева" в опит да й затворят устата и в опит да не бъдат чути истините. 

Предсрочните парламентарни избори преминаха под сянката на скандал, започна изказването на Цвета Караянчева. Тя обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС и Атака, че са изманипулирали изборите и сега се радват на постовете, които са получили благодарение на тази манипулация.

ГЕРБ настояха да разберат откъде Манолова, която подаде сигнала за бюлетините в „Мултипринт“, е разбрала откъде е изтекла информацията към медиите.

Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи в последствие партии – БСП, ДПС и Атака, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл, попита Карянчева.

Според нея вотът на избирателите е бил съзнателно опорочен и тази манипулация трябва се разследва.

Това обвинение, хвърлено в деня за размисъл, повлия на вота, като помогна на БСП. И това бе признато от Сергей Станишев в изявление пред собствената му партия. Без този скандал неговата партия нямаше да има и сегашния си втори резултат, каза депутатката и предизвика бурни подсвиркания в зала, които напомниха на стадион.

Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда – висок пост, участието във властта, пари, каза Караянчева.

Искаме честно и прозрачно разследване на манипулацията със скандала „Мултипринт“. Искаме и оставката на това управление, завърши Караянчева, която се обърна и към народните представители и им каза да се държат по-възпитано.

Изявлението, което туко-що чухме, беше по-подходящо за някое от селата в избирателния район на Караянчева, а не за парламентарната трибуна. Доживяхме да гледаме госпожа Краянчева в ролата на прокурор, скочи Манолова в отговор. Яд ви е, че не успяхте да пуснете в ход цялата предизборна измама, допълни тя.

Епохата на „Мултипринт“ приключи, ядоса се още Манолава.

Народното събрание влезе в поредица от лични обяснения, викове и скандали и председателят Миков даде "успокоителна" почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
22
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Едва ли някога герберастите ще проумеят какво направиха и с малкото държавсност, която имахме. Никога вече тикви в политиката. По бустаните, в тенжера варена и на баница. Това е!!!
63
12
 
25
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Никога по време на нито едно управление досега не са демонстрирани така грубо простотия, парвенющина,липса на елементарна етика, грубост , безцеремонност.Всеки ден излизат данни за грубо разхищение на народни пари, за далавери, злоупотреби, за похарчени и изчезнали милиони пари. Боко Наистина трябва да бъде изхвърлен завинаги от политиката
62
0
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Много пъти съм казвал че най голямото пристрастяване не е към наркотиците или алкохола - а към властта - няма човек които да е вкусил от властта и да не иска пак - жив пример са алчните властолюбци от 25 г насам - те дори не виждат че БГ 2014 ще има малцинство от българи и мнозинство от турци араби и роми - каква политическа слепота ! - Но явно поговорката - "Ден година храни"-- важи с пълна сила при българопредателите с бели якички и черни мерцедесчета
61
2
 
24
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Усещам, че скоро ще се стигне до бой, но не между депутатите, а народа ще помете тези палячовци!!!Вън всички от парламента!Всички до един сте едни и същи!Продажни палячовци!Нека се съберем цяла България пред това народно събрание и да им покажем кой за кой трябва да работи!!!
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сливен чака Майчето.
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За МАЯ е НОРМАЛНО-търси ПОБЕДА,За Бареков е нормално-търси рейтинг!Кое ИСТИНА,КОЕ НЕ Е..професии дето и лъжата върши работа!САМО ЦАЦАРОВ защо ЗАКАЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ТАЗИ ЛЪЖЛИВА пропаганда?До днес от прокуратурата няма направена една проста таблица и АЗ ДА СИ НАПРАВЯ ИЗВОД!ТАЗИ ТАБЛИЦА ДА ВКЛЮЧВА:Избирателен район25София,избиратели.. .хил./по списъци/по закон предоставени ..бр.бюлетини и НАЛИЧНИ надпечатка...бр.по закон нужни ...бр.НАДПЕЧАТКАТА се съхранява в случай на пожар,наводнение..
58
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕВАЛА НА КАРАЯНЧЕВА ! ТЯ СЕ ОКАЗА ПО-МЪЖ ОТ ВСИЧКИ ***.АЛИ В ПАРЛАМЕНТА ! ТОЗИ ОТДАВНА СИ ТЪРСЕШЕ МАЙСТОРА !
57
20
 
11
 
! Отговори
Bai Hoi преди 10 години
Nai mi e kef da gledam gerberasti da cvilqt na umrqlo :)))))
56
10
 
25
 
! Отговори
red преди 10 години
Най-добре е да си подадат ОСТАВКА и ...да отиваме на нови избори
55
41
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее БСП. Бой по всички герберски кратуни ! :D
54
4
 
12
 
! Отговори
МИЛФ преди 10 години
До АнонименНещо си се объркал, мойто момче.Става въпрос за БСП, ДПС и Атака.
53
14
 
47
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Затвор за Мая Манолова - инсинуацията, която организираха в деня за размисъл е престъпление срещу държавата, което доведе до това, вотът на хората да бъде подменен и днес страната да понася огромни морални и стопански негативи.
52
5
 
26
 
! Отговори
asd преди 10 години
ШОУ. Това се разиграва в Парламента. Фиктивно противопоставяне на политиците прераства в огромно противопоставяне м-у народа, който не може да осъзнае, че иманно това е крайната цел. "Разделяй и владей", помислете за това. Всички политици са в една игра, всички обслужват интересите на едни и съши хора. Те са срещу народа, защото от това им идва далаверата. А вие продължавайте да се делите на сини и червени, зелени и черни. Толкова ли сте недалновидни.
51
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвета Караянчева. Тя обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС и Атака, че са изманипулирали изборите
50
0
 
4
 
! Отговори
ХА преди 10 години
До Made in VarnaлЕЛЕ КОЛКО ЗЛОБА И ЖУПЕЛ БЪЛВАШ, *** СИ ИЗМИЙ УСТАТА :)
49
12
 
47
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Неуважаема г-жо Манолова, епохата "Мултипринт" сега започва. Това беше грозна манипулация и е време да кажеш откъде разбра за тези бюлетини. Защо този въпрос досега не се поставя сериозно?
48
18
 
42
 
! Отговори
иво преди 10 години
ОТЛИЧНО КАРАЯНЧЕВА !!!!! ОТЛИЧНО ГЕРБ !!! НА ТЕЗИ КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ ОТ ДПС , БСП И АТАКА ПОСТОЯНО ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОКАЗВАТ МАГАРИИТИ И ДА СЕ ИСКА ОСТАВКА!!!!! ЧЕРВЕНАТА МАЙМУНКА МОЖЕ ДА ПОДСКАЧА САМО В ЛЕГЛОТО НА ИЗВРАТЕНИЯ МИНИСТЪР - ОТ КОЙТО СМЕ ОТВРАТЕНИ ЗА НЕМОРАЛНОТО МУ ПОВЕДЕНИЕ. ОСТАВИЛ ЖЕНА И СЕМЕЙСТВО И СЕ ХВАНАЛ НА АКЪЛА НА ЕДНА РУСА *** ОТ КЮСТЕНДИЛ, КОЯТО СЪЩО ОСТАВИЛА СЕМЕЙСТВОТО СИ!!!! И ДВАМАТА ДАВАТ АКЪЛ И СЕ ПРАВЯТ ЧЕ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ!!!
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ама на тези затова ли им плащат? некадърни, алчни мухльовци са всичките!
46
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защитавайте тея отрпеки, платени бспарски лакеи.
45
0
 
15
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Некадърни драскачи я прочетете това.....(Предсрочните парламентарни избори преминаха под сянката на скандал, започна изказването на Цвета Караянчева. Тя обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС и Атака, че са изманипулирали изборите и сега се радват на постовете, които са получили благодарение на тази манипулация).... и да видим колко ви е акъла.