Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой

Караянчева се скара с Манолова, избраници се струпаха на трибуната
Обновена: 18 окт 2013 16:46 | 18 окт 2013 12:17,
222
Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой
Спорът в НС. Снимка: Impact Press Group

Огромен скандал избухна в пленарна зала след бурен спор между депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и зам.-председателя на НС от БСП Мая Манолова.

Почти до бой се стигна, след като Караянчева обяви,че изборите за Народно събрание са били опорочени. Тя настоя за прозрачно разследване "на манипулацията с печатница "Мултирпинт". Караянчева прогнозира, че предстоят предсрочни избори. По думите й три партии са се обединили, едната от бивши комунисти, рушили църкви.

От местата си станаха депутатите от ГЕРБ и „Атака”. Сидеров пък тръгна към парламентарната трибуна, за да спре тази „махленска“ разпра.

Вие сте срам и позор за българската политика и българската нация, скочи Сидеров срещу думите на Караянчева.

В един момента депутатите се събраха пред трибуната и се скупчиха. Спорът заплашваше да прерасне в бой, когато все пак обстановката се успокои.

Виновен за ситуацията излезе председателят на НС Михаил Миков, който позволи лично обяснение на парламентарна декларация.

Ирена Узунова от ГЕРБ се обърна към Миков и се възмути, че е допуснал "силни мъже" заплашително да се насочат към "жената Цвета Караянчева" в опит да й затворят устата и в опит да не бъдат чути истините. 

Предсрочните парламентарни избори преминаха под сянката на скандал, започна изказването на Цвета Караянчева. Тя обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС и Атака, че са изманипулирали изборите и сега се радват на постовете, които са получили благодарение на тази манипулация.

ГЕРБ настояха да разберат откъде Манолова, която подаде сигнала за бюлетините в „Мултипринт“, е разбрала откъде е изтекла информацията към медиите.

Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи в последствие партии – БСП, ДПС и Атака, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл, попита Карянчева.

Според нея вотът на избирателите е бил съзнателно опорочен и тази манипулация трябва се разследва.

Това обвинение, хвърлено в деня за размисъл, повлия на вота, като помогна на БСП. И това бе признато от Сергей Станишев в изявление пред собствената му партия. Без този скандал неговата партия нямаше да има и сегашния си втори резултат, каза депутатката и предизвика бурни подсвиркания в зала, които напомниха на стадион.

Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда – висок пост, участието във властта, пари, каза Караянчева.

Искаме честно и прозрачно разследване на манипулацията със скандала „Мултипринт“. Искаме и оставката на това управление, завърши Караянчева, която се обърна и към народните представители и им каза да се държат по-възпитано.

Изявлението, което туко-що чухме, беше по-подходящо за някое от селата в избирателния район на Караянчева, а не за парламентарната трибуна. Доживяхме да гледаме госпожа Краянчева в ролата на прокурор, скочи Манолова в отговор. Яд ви е, че не успяхте да пуснете в ход цялата предизборна измама, допълни тя.

Епохата на „Мултипринт“ приключи, ядоса се още Манолава.

Народното събрание влезе в поредица от лични обяснения, викове и скандали и председателят Миков даде "успокоителна" почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това че имаше 300 000 излишни бюлетини е доказано. Какво повече спорите. Какво ме интересува дали Герб е гласувал закон в който е "забравил" да криминализира отпечатването на нерегламентирани бюлетини. Криминалните престъпления са проблем на законодателите и на закона. Това обаче беше и политическо престъпление а за такова отсъжда на изборите народа, както и стана!Друг е въпросът, че ако отменят забраната за пушене повече да не разчитат на гласове
43
8
 
11
 
! Отговори
ален мак преди 10 години
До 46 ***. Ами нали сега излезе становището на прокуратурата. Големият *** си ти, а може би си просто комунист.
42
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трима *** с извратени дилдата да я ши.ат таа *** мая ку.ветината. ***.ката тиии...!
41
3
 
12
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
*** в парламента
40
1
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Не разваляйте боя с караница.Имате полицейски палки и пистолети.Дръж шаро...ха..хаТака ме кефите.
39
13
 
28
 
! Отговори
ДО М преди 10 години
До MТО СИ ПРОЛИЧА ЩОМ ОТ АТАКА И БСП СКАЧАТ КАТО ОЖИЛЕНИ ЗНАЧИ ГИ РАЗОБЛИЧИХА И ОСВЕН ДА СИ ПОКАЖАТ ЗЪБИТЕ ДРУГО НЕ ИМ ОСТАНА! ХОРА ВРЕМЕ Е ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И УШИТЕ И РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ КОМУНИЗМА НЕ СИ Е ТРЪГВАЛ,А ПРЕХОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН ЛЪЖЕПРЕХОД-ИЗТОЧИХА ПАРИ ОТ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ,ДАНЪЦИ,ГЛОБИ,ЛИХВИ,ЕНЕРГЕТИКА!
38
14
 
29
 
! Отговори
Aнонимен преди 10 години
И те (ГЕРБ) се сетиха точно сега , точно днес, повече от 100 дни по-късно да задават тези въпроси!!!! Чак сега ли асимилирахте и обработихте станалото тогава, или сега творите нов скандал, целящ отвличането на вниманието на масата от разкритията за президента (нарочно е с малка буква) и вчерашното изказване на Гл. Прокурор,че предстои разпит на ББ!!!Не, сериозно, за толкова *** ли ни мислите???!!???!!??
37
40
 
19
 
! Отговори
M преди 10 години
Браво Мая !!!!
36
17
 
37
 
! Отговори
Гошо тарабата преди 10 години
Хахаха, мастията Мая Костинбродска хвърля огън и жупел.Лъжци си бяхте и лъжци ще си останете завинаги Другарко Костинбродска
35
40
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЖЕ ГОСПОДИ, ГЕРБЕРАСТИ ГОВОРЯТ ЗА ОПОРОЧАВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ. А КОЙ НАЗНАЧИ ПЛЕВНЯТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ БЕЗ НИКОЙ ДА Е ГЛАСУВАЛ ЗА НЕГО. НАЛИ И ТОГАВА БЮЛЕТИНИТЕ БЯХА ОТ КОСТИНБРОД. БЕЗСРАМНИЦИ. МАЧКАЙ ОРЕХ, ЩОМ ТИКВИТЕ РЕВАТ СМЕ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА.
34
31
 
19
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 10 години
ТАЗИ КАРАЯНЧЕВА МОЖЕ ЛИ ДА НАПРАВИ ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ БЕЗ ДА ГО ЧЕТЕ -ТАКАВА ТЪПОТИЯ НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ - МИНАЛАТА СУТРИН "ГОЛЕМИТЕ"ЖУРНАЛИСТИ АНА ЦОЛОВА И ВИКТОР НИКОЛАЕВ БЯХА ПОКАНИЛИ МАЯ МАНОЛОВА ЗА ЕДНО А ЗАДАВАХА ВЪПРОСИ ЗА ДРУГО И ТО ЗА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА КОИТО ЧЕТЕ ТАЗИ УСТАТА И НЕВЪЗПИТАНА КАРАЯНЧЕВА- ТОВА ДА ВИ ГОВОРИ НЕЩО -С КОГО КОНТАКТУВАТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ И КОЙ ИМ НАРЕЖДА КАКВО ДА ГОВОРЯТ
33
17
 
34
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Червените вампири точат лиги и зъби, ама то не ни остана кръв вече от вас, изродясали гемеота! Мая Лайнолова е изкукуригала ***, селска тарикатка и интригантка, невротична климактерка!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZIRKAJII SA VSICHKI .
31
14
 
44
 
! Отговори
бг преди 10 години
майче, болят ли те зъбите ???? Гадно а ? Вола рие, рие, а всичко пада на главата му. вие не излъгахте ГЕРБ, вие излъгахте българските избиратели и сега искате толерантност, разбиране. Да, ама НЕ !!!! Няма да ви спасят бабичките и платените клакьори пред Президенството!
30
30
 
23
 
! Отговори
twertwert преди 10 години
Я поразровете и проуете как точно Мултипринт печели поръчката за печата на бюлтините. Това, че нямало начин да се направят фалшификации остава само за наивниците. Преди изборите ЦЦ се изхвърли че ще размажат другите партии. Ами да с 1/2млн. бюлетини наистина щяха.
29
0
 
25
 
! Отговори
дайте сеир преди 10 години
Къде е видеото? Искам сеир!
28
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРИ ТАЗИ ПРОГНИЛА,КОРУМПИРАНА И ОБСЕБЕНА ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ,СЪДЕБНА СИСТЕМА НИКОЙ НЯМА ДА ИНВЕСТИРА и 1 ЕВРО!НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ИГРАЕ ПО ЗАКОНА НА МАФИЯТА,ОСВЕН МАФИОТИТЕ!ВИЖТЕ ТУРЦИЯ-там заводи имат всички СВЕТОВНИ МАРКИ!Един ИЗМИР ,който по население колкото БГ има заводи за всичко което се сетиш от автомобили да кока кола!НИЕ ИМАМЕ ДЕМОКРАТИЧЕН КОМУНИЗЪМ,работещи бедни и още куп БЕЗУМНИ СЛОВОСЪЧЕТАНИЯ!БКП УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ,УМИШЛЕНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО и с "загриженост" към хората!
27
4
 
16
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Никой нищо не работи в това народно събрание-само се карат и наместват свои хора.То ако имаше някой за свят да го изберем,щяхме да го избираме вечно ама няма.
26
5
 
32
 
! Отговори
чичо Луцифер преди 10 години
Какъвто "народът", такива и "народните представители".
25
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"За малко" не се брои. Искам да гледам бой в Парламента. Само това не съм гледал в това шоу.