Нямало чужденци мераклии да купуват наша земя

Не е опасно да се продава земя на чужденци, изтъкна обаче Греков
Обновена: 22 окт 2013 14:26 | 22 окт 2013 14:26,
50
Нямало чужденци мераклии да купуват наша земя
Димитър Греков Снимка: архив, Булфото

Няма интерес от чужди купувачи към българска земя засега. Това стана ясно от думите на земеделския министър Димитър Греков в НС.

Днес депутатите обсъждаха удължаване на мораториума за закупуване на земя от чужденци. Земеделскотото производство не е да купиш земя и да я използваш. Условията при нас са строго специфични, заяви Греков. По негови думи у нас могат да се отглеждат само определени култури, освен това земята е раздробена.

По негови думи могат да се предприемат законодателни инициативи, които да ограничат опциите за продажба на земя на чужди инвеститори. Греков беше категоричен, че няма как главата от договора ни за присъединяване към ЕС да се отвори отново. 

По думите на министъра не е опасно да се дава под аренда или да се продава земя на чужденци. На 1 януари 2014 изтича гратисният период, в който не можеше да се продава българска земя на чужденци от ЕС.

Греков коментира и проблемите около "Напоителни системи". Там голяма част от тръбите са извадени и дадени за вторични суровини, а предприятието на практика е пред фалит. Ще работим върху този проблем. Той е един от важните ни приоритети. Още следващата година ще направим пълен анализ и пълна водна карта, заяви министърът. 

По думите на Греков на 28 октомври ще бъдат изплатени всички средства на тютюнопроизводителите. Вчера изплатихме останалите средства на овцевъдите, а предишната седмица на говедовъдите, обясни още Греков. Той пое ангажимент да се търсят допълнителни средства да животновъдите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До vse oshte mi pukaНе,не слугуват,нито пък аз съм с робска психика.Отношението на работодателя към работника зависи и от работника.Когато се държим с достойнство и отстояваме правата си ,отношението се променя.Повярвай, през годините съм видяла доста,но не съм се поддала на унижение и съм търсила правата си.Не живея богато,но имам ДОСТАТЪЧНО.
44
2
 
0
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До Рали1Твоите деца не слугуват ли на местните мутри? Или ти си от тези, на които слугуват чуждите деца? На запад хората са много по-свободни, отколкото тук. Там те могат да си намерят много по-лесно работа, отколкото в БГ, отношението на работодателите е много по-добро от това в БГ, заплащането е много по-добро от същото в БГ. Така че РОБСТВОТО Е В БЪЛГАРИЯ, не както пишеш, на запад.
43
2
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Колкото и минуси да ми цъкате ще продължа да защитавам тезата си за земята.И още повече на цитат от Основния закон на държавата.Срещу колко пари ще я продадете ? Срещу колко пари продадохте децата си да слугуват на запад,срещу колко пари ставате слуги на чужди и наши дерибеи,срещу колко пари продавате живота ,здравето си и бъдещето на децата си ? Не всичко е пари!Защо унгарците са по-глупави от нас ли ,или французите ,където е доста трудно чужденец да купи земя ?
42
0
 
0
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До АнонименИ аз ще дойда в Германия, ако след година - две се превърнем в сирийско-сомалийско-афганистански развъдник. В Заарланд също не е скъпо.
41
0
 
4
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Чужденци ,звучи прекалено общо. Може би поради историческа обремененост ,но аз не бих продавал земя на граждани от съседните ни държави.....!
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, аз живея в Германия. И някой ще ме спре, понеже съм чужденец и няма да ми разреши да си купя тук къща с двор и нива ли? Е как така?А цените в някои източногермански провинции са направо смешни!
39
4
 
3
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Брей, че комунисти се събраха тук! :)Така или иначе, ЕК няма да разреши да се удължи срока - така че може тук да си говорим...
38
0
 
6
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Те евреите така купиха земя от арабите и си основаха държава.
37
3
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Земята е територията на една държава,може ли да съществува държавата без територия ? Земята е елемент на държавното устройство.Храни ви ,осигурява сигурност.Мислете за корените си,за род,за децата си и за бъдещето си .
36
2
 
6
 
! Отговори
galatea преди 10 години
до 36Ако имаме някаква национална принадлежност , то това е основно към територията оградена с граници и олицитворена ,като държава. Нали си давате сметка, че иде реч за смяна на собствеността най-вероянто в големи размери ? Българската земя трябва да е НЕПРИКОСНОВЕНА / да отворим Конституцията на РБ/
35
6
 
1
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До абе, хора....Нищожни са цените, защото няма конкуренция и пазар. В нот. акт на апартамента, в който живееш, пише ли, че притежаваш идеална част от земята и идеална част от ПРАВОТО НА СТРОИТЕЛСТВО върху земята? Това се пише във всички нотариални актове за апартаменти ново строителство. ВЪПРОС: според вас колко стотин хиляди чужденци, купили си апартаменти в Банско и Сл.Бряг, ПРИТЕЖАВАТ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ? ЩЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИ ЛЕВСКИ И БОТЕВ ЗА ДА ИСКАТЕ ЗАБРАНА ДА СЕ ПРОДАВАТ АПАРТАМЕНТИ НА чужденци
34
3
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
"Чл. 21.(1) Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото."-Конституция на РБългария.Къде е държавата ?
33
3
 
11
 
! Отговори
Безмозъчни ли сме? преди 10 години
България не се продава! Продажбата на земеделска земя е продажба на територия. Който чужденец иска да я обработва - да я обработва под наем! Политиците, които са изтъргували бъдещето за своя сметка, ще си получат заслуженото.
32
0
 
5
 
! Отговори
tough преди 10 години
"По неговите думи" не съдете, а по делата. Хахаха!
31
3
 
14
 
! Отговори
абе, хора.... преди 10 години
.....как няма да продаваме българска земя, че ние душите си продаваме на дявола, та земя ли ?Аз съм против продажба на недвижимия имот земя, защото това е най-сигурно средство за заробване, особено при тези нищожни цени. Навремето умираха за нея, българската земя. Тя беше"земята на Ботев и Левски..."
30
2
 
10
 
! Отговори
бени преди 10 години
ВЪПРОСЪТ Е КОЛКО ГОЛЕМИ ПAРЦЕЛИ ЩЕ ЗAКУПЯТ. КОЛКО ХИЛЯДИ ДЕКAРИ ЩЕ ИЗОЛИРAТ ОТ МAЛКAТA НИ РОДИНA.ДA КУПУВAТ.,НО ДО ПAРЦЕЛ ОТ 5 ДКA - Не 5000 .ТОГAВA СТAВA ОПAСНО.ЩЕ ЗAТЪНЕМ В ТУРСКО РAЙОНИРAНЕ.!! Пaзете териториятя нa Бългaрия! Къде дa се върнaт 2 милионa избягaли от продaжните политици бългaри!?
29
15
 
4
 
! Отговори
heavymetal преди 10 години
Самата тема е много идиотска, защо да не се продава земя на чужденци? Нима ще я изнесат? Не мога да проумея защо е тази поредна истерия. Напълно съм съгласна с мнението на vse oshte mi puka
28
6
 
6
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До Kitodarнарода и без това продава, ако иска, и не продава, ако не иска. Досега се продаваше по много занижени изкуствени цени, защото не е имало реален пазар. След отпадането на забраната цените ще се вдигнат и хората няма вече да продават за жълти стотинки на родните ни местни мутри.
27
10
 
3
 
! Отговори
! преди 10 години
Отново "чужденците" са лошите. Ние добрите българи с толкова грижа и любов сме пазили земята си (особено около Черноморието), че никъде няма строежи, не хвърлим *** в природата, чиста зеленина на всякъде... и сега идва ЛОШИЯТ ЧУЖДЕНЕЦ който ще иска да гори, руши и да убива чистата ни земя! ААА не! Само за българи ще се продава както досега и виждаме навсякъде: Чистота, спокойствие, високоинтелигенти и не-комплексирани местни, никакви мутри, културно балканско поведение на морето и планината.
26
2
 
12
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
При мораториум и неяснота естествено , че няма да има. Но като падне мораториума и както всеки ден вдигате я горива я данъци и какво ли още не, народа ще се принуди да продава само и само да оцелее. Май това Ви е идеята другари , а?