Бразилците питали МВР за самоличността на Боевски

Това било практика при издаване на временни паспорти
25 окт 2013 16:30,
8
Бразилците питали МВР за самоличността на Боевски
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Бразилската страна е отправила питане към МВР за потвърждаване на самоличността на Гълъбин Боевски. Това стана ясно от думите на вицепремиера Цветлин Йовчев.

МВР е било питано по отношение потвърждаване на самоличността, което е практика при издаване на временни паспорти, заяви Йовчев на въпрос на Dnes.bg дали вътрешното ведомство е имало информация по казуса.

Още по темата

Йовчев обясни днес, че не е имал информация за Боевски.

Не мога да ви кажа нищо повече, защото не знам. Всички, което е необходимо да се направи, ще се направи, заяви вътрешният министър.

Той беше категоричен, че ще се запознае с всички факти и ако действително има проблеми с координацията и комуникацията между институциите, ще се направи всичко възможно те да бъдат отстранени.

Йовчев обясни още, че няма информация олимпийският ни шампион да се нуждае от охрана.

Вицепремиерът и вътрешен министър не даде информация за обмен на данни по разследвания за наркотрафик. Той обясни, че това е класифицирана информация.

Припомняме, че преди два дни осъденият за наркотрафик в Бразилия наш олимпийски шампион изненадващо се прибра в България, като родните власти не знаеха нищо по случая.

Самият Боевски вчера проговори пред медиите, като обясни, че вече е свободен човек и е получил декрета си за т. нар. "експулс" още на 13 март. Той дори се учуди защо всички са изненадани от завръщането му.

От МВнР съобщиха, че са получили информация за развитието на случая едва вчера и видяха "сериозни въпросителни" около работата на посолството ни в Бразилия.

В рамките на извършващата се проверка са дадени указания на посланик Чавдар Николов да се завърне незабавно в България за разяснение по случая.

Преди ден от ведомството коментираха, че информацията за освобождаването на Гълъбин Боевски от затвора е постъпила в посолството ни в 16.00 часа на 22 октомври (23.00 часа българско време) от управата на затвора в Итай.

Само час и половина по-късно той е излетял за България, като според посланик Чавдар Николов посолството не е било информирано предварително за това.

От Външно обявиха още, че временният паспорт на Гълъбин Боевски, с който той се завърна вчера в България, е бил издаден на 11 октомври по искане на щангиста.  Искането му било обосновано с необходимостта да притежава документ за самоличност с цел назначаване на работа до края на срока за изтърпяване на наказанието.

От Външно бяха категорични, че от март, когато Боевски е бил освободен, досега не е постъпвала информация по случая от дипломатическата мисия в Бразилия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Шиши преди 10 години
Престъпник, трафикант и *** е Боевски! Веднага съдът да се самосезира и да се вкара тоя убиец на деца в затвора!Какъв "олимпийски шампион" може да я тая ***, освен по мъкнене на дрога? Да го вкарват в затвора, докато не го е затрила някоя отчаяна майка!И каква върховна наглост - охрана да имал!!! Да го претрепят като куче, тоя смърдящ наркотрафикант! Що деца е унищожил, гада му мръсен!Хайде, стига сте ни занимавали с *** в тази държава!
7
1
 
13
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Самоличността му е на нарко муле! Какво толкова трябва да ни питат! Работата е ясна, прекарва наркотици за пари, като използва дъщеря си, която пътува по турнири за тенис и той уж само я придружава!! То беше ясно и даже се пишеше по вестниците, че огромната му тренировъчна и фитнес зала, струваща милиони е построена и обзаведена с пари от наркотрафик! За да го пуснат от затвора или е изпял важни хора от наркобизнеса на полицията, което си е подписване на смъртна присъда или си е платил милиони
6
0
 
2
 
! Отговори
lol преди 10 години
глупости на търкалета ... бразилците на му издават документ а БГ посолствотоосвен което е малко късно да му проверяват самоличността след като го хванаха, съдиха, осъдиха и дори излежа част от присъдата си ...
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Незнаещото МВР да провери дали Кокаин Боевски се занимава с проаджба на наркотици в България. А не все да не знаят и да не се разбрали. Децата 4-ти клас вече знаят квартлните дилъри, само тъпия ушев не знае и не разбира (щото ушев е охрана на наркодилърите навсякъде). Оставка на цялата скапана, некомпетентнта полиция, съкращаване на щата до 20 000 души и замяна само с нови хора, несвързани с мафията по никакъв начин (за предпочитане завъртане на хора от различни населени места).
4
0
 
14
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Много сте *** от Външно министерство....не Ви е виновно Посолството в Бразилия...има си го написано черно на бяло в Държавен вестник от преди няколко месеца, ама трябва да се чете, за тоя вестник сте абонирани всички държавни институции не е само за вторични суровини, четете го бе дами и господа държавници...станахте за смях на целия свят!
3
4
 
3
 
! Отговори
винаги ГЕРБ преди 10 години
*** го освободи !
2
6
 
17
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
В държавата превърната в огромна лудница след натрапчивия и налудничав въпрос:"Кой предложи Пеевски ?", май идва ред на следващият такъв:"Кой освободи Боевски ?" :) :) :)
1
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Има ли още учудени и неразбрали по случая Боевски???