Случаят "Боевски" - некомпетентност, безхаберие

Златанова: Не дай Боже да стигнем до случай като в Либия
Обновена: 25 окт 2013 10:56 | 25 окт 2013 10:46, Анисия Иванова
36
Случаят "Боевски" - некомпетентност, безхаберие
Зинаида Златанова, Архив: Булфото

Некомпетентност или безхаберие, това каза правосъдният министър Зинаида Златанова по Нова телевизия по повод  декларацията на посолството на Бразилия у нас, в която се казва, че българското посолство там е било информирано за освобождаването на Боевски, а у нас никой не е знаел за това. „Не вярвам, че е имало умисъл", уточни тя.

„Това безхаберие е продължавало месеци, месеци наред“, категорично заяви министърът.

По думите й, ако това не се беше случило с Гълъбин Боевски – толкова публично и видно, и ако посланикът ни в Бразилия беше отзован или уволнен от външно министерство, то предишният външен министър или по-предишният щеше да каже, че  е политическа чистка.

Златанова потвърди, че страната ни няма договор за правна помощ с Бразилия. Боевски е осъден там за наркотрафик, а дали трябва да има българско разследване е правомощие на прокуратурата, допълни тя.

По думите й в Южна Америка има много българи - стотици, които излежават присъди за наркотици. Но в много от тези държави ние нямаме дипломатическо представителство. По този повод следващата седмица предстои обща среща между външно министерство, Главна прокуратура и правосъдното министерство за това какъв механизъм да се установи, защото досега такъв в държавата ни няма  - как действа държавата в такива случаи.

„Трябва анализ, за да се види какви договори ни трябват със съответните държави. Трябва да се направи, за да не стигнем, не дай Боже, до същия случай като в Либия”, заяви Златанова.

Още по темата

Днес по-рано  стана ясно, че посланикът на България в Бразилия Чавдар Николов се завръща в страната ни за разяснения по случая с освобождаването на олимпийския шампион Гълъбин Боевски, осъден за трафик на наркотици.

Преди две години Боевски беше арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу със 7.2 кг кокаин. По-късно той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор. През 2012 година второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен шампион.

Олимпийският ни шампион неочаквано се прибра в България на 23 октомври с полет от Париж.

От МВнР са категорични, че от март, когато Боевски е бил освободен, досега не е постъпвала информация по случая от дипломатическата мисия в Бразилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че българското посолство там е било информирано за освобождаването на Боевски, а у нас никой не е знаел за това.....явно се целеше повече шум, ............
27
6
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
що за лудост ! вместо да се зарадваме че човекът е свободен , всички медии скочиха срещу него ...Това с приказката за българския казан в ада си е много вярна - само ние сме такива . радвам се ,че си е тук , при семейството . Добре дошъл у дома .
26
1
 
3
 
! Отговори
Я по спокойно преди 10 години
А бе какво толкова, може президентката все пак да е направила някакъв жест - има си жената връзка с България, може и жена му да е стигнала до нея. Вероятно е и човека да е проговорил и да е сключил сделка - това се прави навсякъде. Сега какво искате да се ровите и след това да чуете някой ден, че той, децата или жена му са гръмнати на улицата.
25
3
 
4
 
! Отговори
Х преди 10 години
МОЖЕ ДА СА НАМЕРИЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА,ЧЕ Е НЕВИНЕН И ДА СА ГО ПУСНАЛИ.ТОВА НИКОЙ НЕ ГО ДОПУСКА.КОГАТО ДЪРЖИШ БЕЗ ВИНА ОЛИМЛИИСКИ ШАМПИОН КАК ЩЕ БЪДЕШ ДОМАКИН НА ОЛИМПИАДА?ЗА И ТОВА СА ГО ОСВОБОДИЛИ ПО ВАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЗа да работиш в посолство е необходимо да си наследник на три поколения комунисти ДС. На всички комунисти им е крив Хитлер или ББ.
23
1
 
9
 
! Отговори
aнонимен преди 10 години
Договорката за освобождаване идва от най-висше ниво. Затова се опита да се прибере тихомълком. Гълъбин просто е момче за всичко на така наречените управляващи.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Бразилия, в посолството сигурно са герберчета. Как може да очакваме да знаят нещо.
21
0
 
19
 
! Отговори
Baceto преди 10 години
Така и така сме бананова република, що не почнем да усигоряваме убежище на наркобосове от целия свят? Така ще налеем пари в икономиката :) Тук за наркотрафик лежат само некви кокошкари. А кво стана с Брендо? Гледам още си има сгради по Бълария, хотели, имоти. Жалки сме.
20
0
 
10
 
! Отговори
Kiro_19 преди 10 години
ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ТРЯБВА ДА СА БЕЗПЛАТНИ ЗА ВСИЧКИ! НАЛИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ! КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА? ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ВЪОБЩЕ? защо се харчат милиони за хеликоптери, а за умиращите деца няма пари?!
19
0
 
27
 
! Отговори
alcapitan преди 10 години
Ако беше невинен веднага щеше да покаже документи и да каже, че е оневинен и да си изчисти името а не да се прибира по терлъци тук. Няма как да те осъдят на 2 истанции за наркотрафик с тежка присъда и изведнъж - хоп! Пускат те без никакви обяснения. Освен ако не си съдействал, свидетелствал и изпял от кой си купил кокаина разбира се...
18
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ПРОТИВОГАЗ Е ПРОВОДНИК НА УПРАВЛЯВАЩАТА КОМУНИСТИЧЕСКА *** КОЛКОТО ПО РАНО СИ ТРЪГНАТ ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЩЕ Е ЗА БЪЛГАРИЯ
17
2
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Няма ли някой да се самосезира,да бъдат разпитани някои хора?Този *** се разхожда едва ли не горд от себе си!
16
1
 
28
 
! Отговори
--- преди 10 години
Лошото е ,че има " либийски случай " - в Панама . Капитан Собаджиев от две години е в техен затвор без присъда. Зинаида , имаме либийски случай !
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боевски си е изкарал паспорт с предлог, че му трябва за да получи работа в затвора. След това го освобождават предсвочно с условието да напусне Бразилия за 24ч и той така и прави. Не виждам каква некомпетентност има в цялата случка.
14
3
 
16
 
! Отговори
ДО 15 преди 10 години
Не забравяй ,че е КАДЪР НА ---ГОЦЕ !
13
7
 
16
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Тая защо е без ФЕРЕДЖЕ!Защо се разхожда без УНИФОРМА?
12
15
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Нищо чудно няма в България наркобос беше министър-председател!Малей тоя да не е натопил Буда?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Председателят на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева бе повишена днес с ранг "върховен съдия" (това е т.нар. повишаване на място съдията остава председател на СГС, но ВСС признава, че качествата му са като на върховен съдия б. а.).Това се случи, след като Янева сама поиска повишение от съвета.
10
0
 
19
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Некомпетентност и безхаберие, значи всичко е в рамките на нормалното.
9
3
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Ситуацията пак е кой ни *** в гащите!Ми питайте го Маринчо Райков,ко стаа бе що нащо момче го пускат?Невинен ли е? Ако е виновен трябва да бъде съден в България!