Опасно е да противопоставяме българите на бежанците!

Няма да строят нов център за бежанци, обеща Цветлин Йовчев
25 окт 2013 14:16,
161
Опасно е да противопоставяме българите на бежанците!
Снимка: БТА, архив

Много е опасно да се опитвате да противопоставите българските граждани на бежанците, заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и МВР шеф Цветлин Йовчев.

Думите му дойдоха по повод изказване на депутата от „Атака“ Димитър Димов.

Той попита защо на бежанците са осигурени средства да стоят на топло, а българските пенсионери ще зимуват на студено. Димов поиска да знае откъде са взети средства за „пришълците“ и защо парите не отиват при българи.

Йовчев реагира спокойно, но твърдо се противопостави на тезата на Димов.

Дълбоко не споделям вашето отношение и вашето мнение по този въпрос, категоричен бе вицепремиерът.
По негови думи се рискува да се отвори дълбока рана в обществото, която дълго няма да се затвори. Според Йовчев наслагването на такива настроения много трудно ще се преодолее.

Тези думи доведоха до остри изказвания в зала от място от страна на депутати на „Атака“ и подвиквания. Димов излезе и на доста висок тон обяви, че вицепремиерите не могат да държат лекции като университетски преподаватели на народните представители.

Още по темата
От поредицата въпроси и отговори стана ясно, че държавата не предвижда изграждане на нови сгради за бежанци.

„Мога да ви уверя, че в момента не се предвижда строителство“, заяви той.

По негови думи ще продължат да се търсят имоти, отпаднали от необходимост, които могат да се преустроят. Ремонтите се извършват със средства от МВР и Държавна агенция за бежанците.

По официална информация на МВР бежанците в България настанени по центрове са 7496 към вчерашна дата.
620 лица, които незаконно са преминали границата, се намират в ареста.

От началото на годината досега 8128  граждани на трети страни са преминали българо-турска граница. 5000 от тях са от Сирия, 1000 – от Афганистан, 400 пък идват от Палестина и Алжир. 250 души са пристигнали у нас от Мали.

От отговорите на Йовчев стана ясно, че МВР прави всичко възможно да се минимизират рисковете за сигурността ни, макар че 80 на сто от пристигащите у нас бежанци са без документи.

Провеждат се интервюта с емигрантите. От тях се снемат и биометрични данни.Така се прави обстойна и цялостна проверка, подчерта Цветлин Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: бежанциЙовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
8
 
! Отговори
Георги до ЗЛОПАМЕТНА преди 10 години
сАМО ДА СПОМЕНА ЧЕ ИМА ХОРА КАТО МЕН И ДРУГИ ЗА КОЕТО НАПИСАНОТО ОТ...айде познайте от кой родолюбци важи с пълна сила ..цитирам по памет..тежко брате се живее сред глупци неразбрани,душата ми в огън тлее,сърцето в люти рани...отечество мило любя,неговия завет пазя,но себе си брате губя тез глупци като мразя и ето откъс от още едно стихче Сочи народът, и пот от челокървав се лее над камък гробен;кръстът е забит във живо тело,ръжда разяда глозгани кости,смок е засмукал живот народен,смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи и ниебез срам, без укор, броиме време,от
101
6
 
0
 
! Отговори
Giulietta преди 10 години
Потресена !
100
0
 
6
 
! Отговори
ГЕОРГИ преди 10 години
Драги сънародници,като ви чета коментарите ми става тъжно...би отивало на знамето ни вместо лъв да поставим орел,рак и щука...защо няма единство..да не би да имате кой знае колко различни проблеми...? ааа сетих се ..всеки от вас има най доброто решение ....е затова нищо не става от нас...мн философи ,но накрая управляват тарикати и мошенници....не говорете ..демокрацията е да замаже очите на простолюдието,ами хващайте някакво оръжие,така воюват истински смелите народи.Успех.
99
4
 
5
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerry кой постоянно мрънка, от кого се разграничаваш? Бе ти уред лиси - ние със съседите сигнализираме веднага за самонастояване на цигжани в общината и тутак си има ефект. Мрънкаш единствено ти, защото не правиш нищо, но обвиняваш другите в бездействието. твоята клика пък е като на кон с капаци - не желая да се случи в малката България това, което вече се случи и в Москва и на запад в Германия и Франция. А ти стой и мънкай колко сме лоши. Брей, да мразиш собствен народ...
98
15
 
4
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаБългарин съм, но не живея зле, като повечето от вас, които постоянно мрънкате за нещо и плюете по всичко. Аз не съм седнал да рева, че бежанците взели парите на майка ми и баща ми, които, между другото, са пенсионери. Ти и повечето хора, ревете по този въпрос и в този смисъл сте "вие". Аз не съм от вашата клика.
97
1
 
9
 
! Отговори
до 106-АДВОКАТ преди 10 години
Ако действително сте адвокат, би трябвало да знаете какво е престъпление, и дали е такова нелегалното влизане през границата. И как се санкционира. Не е нужно да мразим сирийците, просто ние ги презираме, защото те изяждат и малкото което имаме.Ако сте адвокат, щеше да знаете, че всяка бременна от тези закононарушители, ражда тук български гражданин. Това не е език на омразата, а право на защита на своята страна и на своите деца. Към роденото тук ще се присламчи мамата, с българско гражданство.
96
0
 
5
 
! Отговори
eff преди 10 години
До БЪЛГАРКАи тия ще ни ги припишат на сметката...
95
17
 
2
 
! Отговори
Ед преди 10 години
Престъпление е да се отказва подслон и храна на бежанци!Това е исконна черта на българина-на истинския!
94
3
 
4
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До БЪЛГАРКА Кой им дава документите?!?!?!
93
6
 
6
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До софиянецТи явно съвсем си се взел насериозно. Доста е забавно да се "разговаря" с теб. Направо се смея с глас на глупостите ти, особено на това, как си щял да ме санкционираш. Вие с Воленчо, май сте с еднаква диагноза. И той като теб преди няколко месеца, нещо изтрещя и крещеше на хората, че щял да ги арестува.
92
0
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 10 години
т.н.БЕЖАНЦИ с български документи са вече в Германия ,нахлу ли са в стоматологичната практика в която работи дъщеря ми и единственото което повтаряли е ЛЕКУВАНЕ БЕЗ ПАРИ-германците в чудо са се видели ,дезинфекцирали са всичко след тях ....ужас...-12 африканеца-СИРИЙСКИ БЕЖАНЦИ С BG ДОКУМЕНТИ!!!!!!!!!!!!!!
91
2
 
9
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerry107Кои "вие" сте зле? И кои са тези "вашите" пенсионери? Ти българин ли си, майка-баща или дядо-баба нямаш ли? Ако не си българка/българин и не ти пука за старите - що лаеш, не мога да разбера?
90
1
 
18
 
! Отговори
eff преди 10 години
Едва ли ако ние сме на тяхно място - незаконно нахлули в мюсюлманска страна, едва ли някой ще му пука какви са ни обичаите и колко ни е мъчно. За съжаление обаче това и в България може да ни се случи на нас, като гледам как вървят нещата. Отворете си очите, *** в парламента!
89
1
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До JerryНе говори за българите в Западна Европа-там като ги хванат са българи,тук за помощите са роми.Затова имиджът ни е такъв.И покрай тях някой недоучил *** българин.
88
11
 
3
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До софиянецСтига с тези закони бе, пич. Отдавна се опитваш да създаваш впечатление, че ги познаваш, но не ти се получава. Отдалеч ти личи, че си посредствен и само се излагаш с жалките си опити да прикриеш интелектуалната си немощ.
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO Jerry po vsichko se razbira che ne si Balgarin...a i neshto ne ti haresva tuk,zashto ne otidesh v dr.Evropeiiska darjava togava i da te vidim kakvo otnoshenie shte imat kam teb i podobni na teb...az go znam i go vijdam ,zashtoto sam 12 god.izvan BG.
86
1
 
11
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerry 101 ти какво знаеш за това кое ми е известно за сирийците и кое не? Аз съм пътувала много из Емирати и на изток също, знам кои са истинските сирийци. Тези, които внасят тук на пачки - не са! Това е прикритие и пропаганда с милозливото дъвчене на сополи за помощ. На нашите пенсионери кой им давата такива пари като на псевдо-бежанците? Чии политически интереси обслужваме в момента? със сигурност не и на българи.
85
9
 
2
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаВиж сега, аз не съм във възторг от бежанците. На някои от тях наистина трябва да се помогне. Човешко е да се помогне на човек в беда. Дразни ме, обаче че ги поставяте всички под обща знаменател, а дори нямате елементарни познания за тяхната култура и обичаи. Повечето от вас дори не знаят, че чистокръвните сирийци не са *** като арабите. А нали знаеш, че трябва да познаваш и врага си? Дори по- добре от приятелите си. ;-)
84
2
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До софиянец 96 Оооо, зарата........здрасти, мъжо ми идва от Казанлък, така че връх Шипка и покрай руско-турсаката война тяхната рода също е изпатила. Поздрави:-)))
83
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До софиянецИнтересно и като рода ти е с 280 годишна история от Старозагорско що се пишеш Софиянец :)Циркаджия си ти забравил род и родина и идеите на Левски и Ботев