Опасно е да противопоставяме българите на бежанците!

Няма да строят нов център за бежанци, обеща Цветлин Йовчев
25 окт 2013 14:16,
161
Опасно е да противопоставяме българите на бежанците!
Снимка: БТА, архив

Много е опасно да се опитвате да противопоставите българските граждани на бежанците, заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и МВР шеф Цветлин Йовчев.

Думите му дойдоха по повод изказване на депутата от „Атака“ Димитър Димов.

Той попита защо на бежанците са осигурени средства да стоят на топло, а българските пенсионери ще зимуват на студено. Димов поиска да знае откъде са взети средства за „пришълците“ и защо парите не отиват при българи.

Йовчев реагира спокойно, но твърдо се противопостави на тезата на Димов.

Дълбоко не споделям вашето отношение и вашето мнение по този въпрос, категоричен бе вицепремиерът.
По негови думи се рискува да се отвори дълбока рана в обществото, която дълго няма да се затвори. Според Йовчев наслагването на такива настроения много трудно ще се преодолее.

Тези думи доведоха до остри изказвания в зала от място от страна на депутати на „Атака“ и подвиквания. Димов излезе и на доста висок тон обяви, че вицепремиерите не могат да държат лекции като университетски преподаватели на народните представители.

Още по темата
От поредицата въпроси и отговори стана ясно, че държавата не предвижда изграждане на нови сгради за бежанци.

„Мога да ви уверя, че в момента не се предвижда строителство“, заяви той.

По негови думи ще продължат да се търсят имоти, отпаднали от необходимост, които могат да се преустроят. Ремонтите се извършват със средства от МВР и Държавна агенция за бежанците.

По официална информация на МВР бежанците в България настанени по центрове са 7496 към вчерашна дата.
620 лица, които незаконно са преминали границата, се намират в ареста.

От началото на годината досега 8128  граждани на трети страни са преминали българо-турска граница. 5000 от тях са от Сирия, 1000 – от Афганистан, 400 пък идват от Палестина и Алжир. 250 души са пристигнали у нас от Мали.

От отговорите на Йовчев стана ясно, че МВР прави всичко възможно да се минимизират рисковете за сигурността ни, макар че 80 на сто от пристигащите у нас бежанци са без документи.

Провеждат се интервюта с емигрантите. От тях се снемат и биометрични данни.Така се прави обстойна и цялостна проверка, подчерта Цветлин Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: бежанциЙовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До JerryВ родното ми село *** не влиза и не замръква.Познай защо?Все още има нормално мислещи хора в тази страна ,които защитават имота и живота си.
81
1
 
7
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerry 91 Кой мълчи пред ***? като се самонастаняват на поляни или захвърлени къщи край нас веднага ги гоним. Кой мълчи бре? Ти ли? ти - да, щот нямаш смесолст освен драскане в нета, а ние със съседите веднага ги изселваме като се самонастанят, няма да ми превръщат квартала в ***, я!
80
8
 
1
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До софиянецЕлементарен си, момче. Явно като не ти хареса нечие мнение и веднага започваш да обиждаш. Всеки, който не е на твоя примитивен акъл, задължително е "турчин" и "***". Не умееш да водиш нормален диалог.
79
2
 
9
 
! Отговори
(: преди 10 години
Не ми стигат индийските бежанци около блока, ми сега и срийски...
78
2
 
10
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerry89 Вие явно сте много младо и неопитно човече. Не знаете какво означава да нахлуе някоя общност и как може да се заиграва в политиката с тази общност. Не е нужно да се учим от собствените си грешки както в случаи със соц. помощи на ***, достатъчно е да погледнем опитана Москва и западна Европа с внасяне на ***-араби-азейрбаджанци и други прелести. Ако не знаете - целия соц.експеримент излезе на тези държави и градове през носа. не е нужно и на нас да се случи.
77
15
 
2
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Сега плюете срещу *** и араби, но защо не смеете да гъкнете пред ***, които ви тормозят от години? Определено сте видяли много повече злини от ***, но нищо не смеете да направите срещу тях.
76
8
 
1
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаАз не си вярвам, а знам какво е мнението за българите в Западна Европа. И определено мнението е лошо заради зулумите на самите българи, а не защото на западняците им е кеф да мразят някого ей така, за спорта. Това е българска черта, да мразиш някой, когото не познаваш.
75
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 10 години
абе ще трябва да се лее кръв тия отгоре са за дране само. И да си оправяме след това държавата, че ми писна от простотии.
74
2
 
6
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerry 84А вие сериозно ли си вярвате че в Европа за българи има високо мнение?
73
1
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Рали1 78 - това е нормално, есен, пълнолуние, някои имат кризите на средната възраст, хората са изнервени. Но като народ ни разединяват само и единствено управляващите ***. Аз с моите приятели и съседи турци няма да се карам ако носят одеяла на бежанците от религиозно състрадание.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V saita varna24.bg izleze novina che 1/3 ot genite beganzi sa bremenni...tezi izmisleni "beganzi" sa bomba sas zakasnitel za Balgarija !!!
71
11
 
3
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаМиналата седмица, българин изнасили, ограби и уби студентка в Германия. По логиката на повечето от вас, сега германците трябва да се вдигнат на бунт срещу всички българи и да ни наричат "спинозни маймуни" и "диваци".
70
4
 
5
 
! Отговори
ШопЪт преди 10 години
До софиянецНедей да споменаваш името на Левски !!! ти си срам за България и идеите, за които този човек е отдал живота си !!! Софиянец :))) то си толкова софиянец и шоп, колкото аз марсианец
69
1
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тези двамата въглени на снимката и те ли бягат от война и искат статут на бежанци?
68
0
 
3
 
! Отговори
Юнак Юнаков преди 10 години
Да изпъдим всички от парламента, да се проведат незабавно избори за безпартийна комисия, която да създаде нова конституция и да да бъде гласувана от народа с избори, а не от парламента!
67
1
 
1
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До ЗлопаметнаДано да е така. Срещам доста омраза напоследък от хора,които до скоро са били добронамерени.
66
1
 
2
 
! Отговори
Diablo3-CS преди 10 години
Jerry Nezabravai ,4e za tezi 24g v golqmta si 4ast tezi zulumi v stranata s mandata na DPS ,koiqto ne e BG partiq :)zaedno s BG prodajni politici.Tuk nqma nevini.Sega oba4e se zadava nai stra6noto ot vsi4ko za Bulgarina .Da mu vzeme6 vqrata i zemqta.
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 69Направил съм го, така както го правят и са го правили много други българи горди наследници на Левски и Ботев, а ти и жалката ти партия Атака просто сте срам за този народ
64
2
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Рали1Няма никакво разединение на народа, освен това, което умело и грамотно правят другарите в Парламента.
63
1
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До ЗлопаметнаОт нас зависи дали ще имаме държава,дали децата ни ще останат тук.Дали тези ще продължат да ги разселват из страната-поне като Казанлък .Да не позволяваме да влизат повече.Има начини да се спре потока през границата.Има начини и нашите политици да ни чуят.Като не става с говорене,с натиск,протестите не са спирали.Но трябва да спре това разединение на народа ни,апатията и безразличието към всичко,което в момента не ни засяга.Но след време може да е късно.