Опасно е да противопоставяме българите на бежанците!

Няма да строят нов център за бежанци, обеща Цветлин Йовчев
25 окт 2013 14:16,
161
Опасно е да противопоставяме българите на бежанците!
Снимка: БТА, архив

Много е опасно да се опитвате да противопоставите българските граждани на бежанците, заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и МВР шеф Цветлин Йовчев.

Думите му дойдоха по повод изказване на депутата от „Атака“ Димитър Димов.

Той попита защо на бежанците са осигурени средства да стоят на топло, а българските пенсионери ще зимуват на студено. Димов поиска да знае откъде са взети средства за „пришълците“ и защо парите не отиват при българи.

Йовчев реагира спокойно, но твърдо се противопостави на тезата на Димов.

Дълбоко не споделям вашето отношение и вашето мнение по този въпрос, категоричен бе вицепремиерът.
По негови думи се рискува да се отвори дълбока рана в обществото, която дълго няма да се затвори. Според Йовчев наслагването на такива настроения много трудно ще се преодолее.

Тези думи доведоха до остри изказвания в зала от място от страна на депутати на „Атака“ и подвиквания. Димов излезе и на доста висок тон обяви, че вицепремиерите не могат да държат лекции като университетски преподаватели на народните представители.

Още по темата
От поредицата въпроси и отговори стана ясно, че държавата не предвижда изграждане на нови сгради за бежанци.

„Мога да ви уверя, че в момента не се предвижда строителство“, заяви той.

По негови думи ще продължат да се търсят имоти, отпаднали от необходимост, които могат да се преустроят. Ремонтите се извършват със средства от МВР и Държавна агенция за бежанците.

По официална информация на МВР бежанците в България настанени по центрове са 7496 към вчерашна дата.
620 лица, които незаконно са преминали границата, се намират в ареста.

От началото на годината досега 8128  граждани на трети страни са преминали българо-турска граница. 5000 от тях са от Сирия, 1000 – от Афганистан, 400 пък идват от Палестина и Алжир. 250 души са пристигнали у нас от Мали.

От отговорите на Йовчев стана ясно, че МВР прави всичко възможно да се минимизират рисковете за сигурността ни, макар че 80 на сто от пристигащите у нас бежанци са без документи.

Провеждат се интервюта с емигрантите. От тях се снемат и биометрични данни.Така се прави обстойна и цялостна проверка, подчерта Цветлин Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: бежанциЙовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази територия вече не е броя за държава, защото не е никаква държава. По-добре да свалим цялата държавност и да станем племе-по-добре ще живеем от сега! За какво ни е да имаме крадлива власт, след като можем да си изберем вожд на племето и той да ни ръководи, без правителства, министри, президенти, премиери и други ***.
61
1
 
8
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Москва като позволи на южните републики да пребивават там - сега е страшно, разберете. В Бирюлево (район от Москва) лице от кавказка националност закла един младеж и хората тръгнаха на бунт. Вие това ли искате тук, за малка България, демагози относно "състрадание". Обслужваме нечии партийни и политически интереси, това е, и хич не ми скимтете за милосърдие - старчески домове са препълнени, имам къде да помогна на умиращи българи.
60
0
 
12
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Митко Димов го направи смешен тоя *** Йовчев. Така и не получи отговор на въпроса откъде са 30-те милиона лева осигурени за бежанските и емигрантските *** и терористи! Така и не отговори на Димов защо казват, че нямало пари за пенсии и социални помощи за майките и пенсионерите, а намериха веднага 30 милиона за да хранят и топлят тия *** пришълци.След тези думи на Димов..докато слизаше от трибуната Йовчев така го погледна, че искаше сякаш да го убие на място.Скапаняка се засегна
59
0
 
10
 
! Отговори
до 65 преди 10 години
Като не ти пречат вземи десетина в дома си, няма аз да им плащам издръжката.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хич не е опасно.Екстра е.Как ще влезе иначе Волен в парламента на следващите избори.
57
1
 
5
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerry60ти пък откъде знаеш кой къде е гъкал а кой не? Имаше протести, хората сами се нахендриха на пачи яйца, няма да забравя стачките през 90-те и погрома. И кво? Дори и тогава нямаше такава простотия. Ей я цяла Гърция гръмна с намерено русо момиченце Мария, което се оказа продадено от България от ***, която български не говори. Браво бре, нашия патак не оправихме, дай други да ги пуснем
56
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 10 години
Ми като е опасно затворете границата бе, *** такива! И това ми било граница на ЕС. Ето защо не ни приемат в Шенген.
55
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На мене не ми пречат, пречат само на *** от Атака за щастие те са не повече от 2-3 % от населението, щом имат нужда хората от помощ трябва да им се помогне, така както на нас са ни помагали руснаци, румънци, сърби по време на т.н. "турско присъствие" :)
54
1
 
6
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Гърция в която ЕС налива милиони,затвори границата си,ние ощае се чудим.Бедна страна като България,няма възможност да помага на други,след като много от ниените граждани живеят под прага на бедността.Да се направи референдум.
53
0
 
7
 
! Отговори
valenty преди 10 години
"Дълбоко не споделям вашето отношение и вашето мнение по този въпрос"А ние дълбоко не споделяме да се харчат пари за хора с "изгубени" документи,за които нито знаем откъде и защо нахлуват в България по такъв брутален начин и щъкат навсякъде, нито сме сигурни ,че утре няма да почнат да ни бият и ограбват.
52
0
 
9
 
! Отговори
акуд преди 10 години
проблема е точно обратен ДПС се опитва да противопоставите бежанците СПРЯМО Българите , това е!!!!
51
3
 
6
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До софиянец53Мче те са я нарекли, пич. не виждаш ли ДПС как хитро разиграват картите и си правят каквото си искат. Ердоган е приютил близо 4 млн. бежанци като ще им даде гражданството и ще осигури гласовете им в подкрепата си за следващите избори. А тези, които не го устройват - нати, Българийо, през ДПС и мусулмански оргтанизации ще осигури гласове на Местан. Всичко е ясно - връзват си гащите с мусулманското засилване на Балканите. Тарикати. А вие трайте и мълчете.
50
0
 
12
 
! Отговори
Aquila1488 преди 10 години
Протести и само протести! Да им покажем че не желаем черна *** на територията на Свещена България! Тази територия тук е пропита с българска кръв,пот и сълзи, само това е достатъчно с голи ръце ако трябва да я извоюваме отново от сганта, която трайно е заела ръководните постове в държавата!
49
4
 
2
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До удриА на теб за к'во ти е да ходиш в Мека? Да не би да искаш да ставаш мюсюлманче?
48
2
 
18
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerry 45И евреи и арменци са спасявали, но сега България трябва да спасява първо българи, а не ***, сирийци, алжирци и т.н.Не можеш да се правиш на последна дупка на кавала, когато не си се погрижел за собствените деца и старци, аре стига партийна демагогия.
47
1
 
8
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До МноготРайнаДоколкото си спомням, ти живееше някъде в Западна Европа, или САЩ. Там не е прието да се говори така за хора, които не познаваш. Ти си поредното доказателство, че простащина и диващина има там, където има дори и само един българин.
46
1
 
12
 
! Отговори
Строител преди 10 години
"Няма да строят нов център за бежанци, обеща Цветлин Йовчев". Да, така е. Вече ще се строят центрове за българи!
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пусни *** да ти оберат дома. Еквивалентна е тази фраза с фразата за бежанците
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обявявам това правителство за народни предатели. Не бъдат съдени и осъдени както подобава за такова деяние. Смърт на враговете на народа!
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма проблем с ***.Прилагайте техните закони срещу тях нали са мюсулмани.Рязане на ръце,убиване с камъни и т.н.т