На път за Атон: Павел Шопов избеснял, освиркали го

Светлозар Стоянов записал скандала, заплашвали го, за да го изтрие
Обновена: 29 окт 2013 14:40 | 29 окт 2013 09:08,
85
На път за Атон: Павел Шопов избеснял, освиркали го
Павел Шопов. Снимка: архив, Булфото

След ресторантьорския скандал в Брюксел, в който бяха засемени депутати от "Атака", националист от партията на Волен Сидеров отново попадна в скандал, този път в Гърция.

Всичко започнало на 26 октомври – тогава група от 36 народни избраници от БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ тръгват за Света гора с два автобуса.

По план българските депутати отивали да се поклонят на светите места в сърцето на Атон.

Още по темата

На ферибота в посока Уранополис обаче родната делегация на няколко пъти била освирквана от българи, тръгнали също на екскурзия до светата обител.

"Миряни, които посещават Зографския манастир – българи, започнаха да викат "Оставка!", разказа пред bTV депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Атакистът Павел Шопов обаче се засегнал от скандиранията на родните туристи.

"Имаше куриозна ситуация, с герой г-н Шопов. Един от монасите, който е в манастира, му зададе въпроса: "Кой в момента е премиер на държавата?" И той отговори: "Бойко Борисов!", допълни народният представител от ГЕРБ.

След поредния случай на скандирания, нервите на Шопов не издържали. Побеснял, след като и теологът Светлозар Стоянов изразил гражданската си позиция с подвиквания "Оставка", заснети от камерата му, на които Шопов отвръща: "Вие нормален ли сте"

"Тогава, крещейки: "Оставка, оставка!", което е ежедневие в България, аз не виждах нищо странно в поведението на това момче, защити теолога депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

По думите му и народните представители от БСП Христо Монов и Иван Иванов също взели участие в спора.

"Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: "Сега ще те чака полиция, да не избягаш?!", спомня си депутатът от ГЕРБ.

В скандала между теолога и Павел Шопов се намесил и българският консул в Гърция.

"Дойде един и каза: "Аз съм консул". И вика: "Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните", разказа на свой ред теологът Стоянов.

С пристигането си на сушата в Уранополис, Светлозар твърди, че бил посрещнат от гръцки полицаи, осем души.

"Като стигнахме на брега, полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене", обясни той.

В полицейското управление в Уранополис Светлозар бил заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие направения видеозапис.

По думите му заплахата отново дошла от Павел Шопов - "Или да изтъркам материала, който съм записал с тях, или 5 години ще лежа по затворите. Викам, не, нека ги излежа, той си е мой материал", продължи теологът, който така и не обясни обаче дали е бил арестуван от униформените и защо е бил пуснат, след като очевадно записът му не е е изтрит.

Депутатът от "Атака" Павел Шопов отказва да коментира случката от Атон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
Кой е виновния? преди 10 години
Някакъв се развикал на ферибота "Оставка", съответно гръцката полиция го арестувала за нарушаване на обществения ред, а според БГ журналистите "Атака" е виновна. Ами тогава гръцките полицаи що не са арестували хора от "Атака"? Според българските медии "Атака" винаги за всичко е виновна, даже друг да е направил скандал и да е арестуван за това. Манипулацийки.
67
0
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Добре поне, че не е крещял на игумена: "Извини се бе! Извини се бе!"
66
0
 
3
 
! Отговори
Jon преди 10 години
Българските депутати ги оправя само автомат калашников няма значение дали са от Атака,ДПС,БСП или ГЕРБ.
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
атака беше създадена с пари на дпс,целта беше да се сочи враг и плашило.сега плашилото е активирано да крепи правителството на дпс доката опоскат заемите,които взимат,за сидеров има процент.
64
2
 
20
 
! Отговори
удри преди 10 години
Така е,Атака като се наведе пред Доган вие какво очаквате?Атака подкрепя ДПС и за това ще получи ритник от избирателя
63
0
 
4
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
до 71Дали?С тия депутатски заплати.
62
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия от атака са абсолютни нещастници.
61
0
 
22
 
! Отговори
? преди 10 години
Доколкото разбирам там са присъствали гестаповецът Христо Монов и Иван Иванов сикаджията. Двама видни християни и ковачи на българската демокрация. Quo vadis Domine?
60
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми журналисти, пускайте материали с доказателства. Къде са снимките, видеото, записите? Когато нямате такива неща, по-добре не пишете такива жълти новини. Някой казал. Оня чул. Трети попаднал на очевидец, който му разказал.
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако искате да сатнете член на Атака-трябва да сте *** като Павката или поне да се доближавате по тъпота до него.Или да сте луд като лидера им.И са какви пари са тръгнали тия хрантулници на екзурзия да ядат и да пият?Това да не е от десетте милиончета на Сидерага или той на никой не дава?
58
2
 
16
 
! Отговори
ист преди 10 години
Поговорка,,,,,,Луд умора няма и в църква да е пак подивява,
57
4
 
40
 
! Отговори
защо така преди 10 години
Депутати от ДПС на поклонение по светите места в Атон???? Атакисти в манастир???? Бесепари при монаси???? Ченгета от ГРОБ в Атон. Та това си е подигравка с Християнството!!!!
56
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези националистични *** агресивни клоуни НЯМАТ място в парламента. Българино, вдигни си мързеливия *** и отиди да гласуваш следващия път на изборите, за да не висиш 200 дни пред парламента на протести, и за да не четеш как шепа простаци ви представят в чужбина със селяндурщините си. Смирненски го е написал още едно време. Моделът е обърнат. Простакът е на върха, а интелигентния е в дъното. Дължи се само и само на обществената апатия на интелигентния.
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do predi mesec , 70 procenta ot garcite izhvarliha ot vlast rasistkata partiq zo*ra ! A tiq eniche*ri tragnali dasi pravqt reklami na chujd teren ! Ostavka .
54
4
 
8
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 10 години
Товарищи, пише се и се изговаря "ОЧЕВИДНО". Иначе казано, пишейки очевАдно- си е селяндурщина! Ама какво може да се иска от хора хванати от полето...
53
2
 
13
 
! Отговори
nn преди 10 години
чибурашка!
52
29
 
10
 
! Отговори
О НЕРАЗУМНИЙ УРОДИ преди 10 години
ПО ГОЛЯМА ИЗМИШЛЬОТИНА НЕ БЯХ ЧУВАЛ АХХАХААХАХАХАХАХИ ТОЗИ САЙТ Е ПОДВЛАСТЕН НА ЛАЙНОМЕТИТЕ ОТ "ОПОЗИЦИЯТА" ХАХАХА ЖАЛКИ СТЕ НЯКОЯ ДРУГА ИСТОРИЯ НЯМА ЛИ ДА РАЗКАЖЕТЕ БЕЗ КОНКРЕТНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ! АРЕ ЧЕ МИ СТАНА ИНТЕРЕСНО. ГОЛЯМА КОМЕДИЯ СТЕ РАЗИГРАЛИ И ТОЗИ ПЪТ. БРАВО ЗА СЦЕНАРИЯ ВЕЛИКИ СТЕ !
51
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалка история и *** герберастка провокация!Атон е люлка на православието и място където трябва се стъпва с мир и свещен трепет в душата!Шайката около *** за пореден път доказва,че няма никакви морални и духовни ценности и вместо да се помоли Богу за опрощение на своите грехове и на престъпните си лидери разиграва циркове!Полицията е трябвало да сгрее провокаторите с няколко палки,защото бесовете на тоя народ комай само с бой излизат
50
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скапани комухягофашизуиди, не ви ли е срам да мърсите светата обител с присъствието си. Идете да се молите в мавзолейте на Ленин, Хо Ше Мин, Ки Мир Сен. Драскайте минуси скапаняци, да ви преброим, че *** ни трябва.
49
48
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв теолог е този ***, който се занимава с политика?!?Да го махнат веднага от мястото където учи теология, да му бият шута от университета и да си практикува политика където си поиска!Аман от ***!Ще ми става теолог и ще вири два пръста и ще вика ОСТАВКА!Какво ото бога и религията има в кухата глава на това просто момче? Ами нищо! Ега ти теолога....