На път за Атон: Павел Шопов избеснял, освиркали го

Светлозар Стоянов записал скандала, заплашвали го, за да го изтрие
Обновена: 29 окт 2013 14:40 | 29 окт 2013 09:08,
85
На път за Атон: Павел Шопов избеснял, освиркали го
Павел Шопов. Снимка: архив, Булфото

След ресторантьорския скандал в Брюксел, в който бяха засемени депутати от "Атака", националист от партията на Волен Сидеров отново попадна в скандал, този път в Гърция.

Всичко започнало на 26 октомври – тогава група от 36 народни избраници от БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ тръгват за Света гора с два автобуса.

По план българските депутати отивали да се поклонят на светите места в сърцето на Атон.

Още по темата

На ферибота в посока Уранополис обаче родната делегация на няколко пъти била освирквана от българи, тръгнали също на екскурзия до светата обител.

"Миряни, които посещават Зографския манастир – българи, започнаха да викат "Оставка!", разказа пред bTV депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Атакистът Павел Шопов обаче се засегнал от скандиранията на родните туристи.

"Имаше куриозна ситуация, с герой г-н Шопов. Един от монасите, който е в манастира, му зададе въпроса: "Кой в момента е премиер на държавата?" И той отговори: "Бойко Борисов!", допълни народният представител от ГЕРБ.

След поредния случай на скандирания, нервите на Шопов не издържали. Побеснял, след като и теологът Светлозар Стоянов изразил гражданската си позиция с подвиквания "Оставка", заснети от камерата му, на които Шопов отвръща: "Вие нормален ли сте"

"Тогава, крещейки: "Оставка, оставка!", което е ежедневие в България, аз не виждах нищо странно в поведението на това момче, защити теолога депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

По думите му и народните представители от БСП Христо Монов и Иван Иванов също взели участие в спора.

"Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: "Сега ще те чака полиция, да не избягаш?!", спомня си депутатът от ГЕРБ.

В скандала между теолога и Павел Шопов се намесил и българският консул в Гърция.

"Дойде един и каза: "Аз съм консул". И вика: "Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните", разказа на свой ред теологът Стоянов.

С пристигането си на сушата в Уранополис, Светлозар твърди, че бил посрещнат от гръцки полицаи, осем души.

"Като стигнахме на брега, полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене", обясни той.

В полицейското управление в Уранополис Светлозар бил заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие направения видеозапис.

По думите му заплахата отново дошла от Павел Шопов - "Или да изтъркам материала, който съм записал с тях, или 5 години ще лежа по затворите. Викам, не, нека ги излежа, той си е мой материал", продължи теологът, който така и не обясни обаче дали е бил арестуван от униформените и защо е бил пуснат, след като очевадно записът му не е е изтрит.

Депутатът от "Атака" Павел Шопов отказва да коментира случката от Атон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещастниците ходят на Атон, за да се напият. Монасите ни, горките, се чудят как да им изтрайват свинщините, а тия *** се правят на родолюбци и на религиозни...Злоупотребяват с власт и положение постоянно.
47
8
 
56
 
! Отговори
1600EUR bill преди 10 години
дпс и атака = победааааистински патриотиииицар киро-премиер, лютви-патриарх, пеевски-президент, волен-парламент.давайте ние сме оТзад, победааа
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
maloumnici kato elektorata si. sasipaha i malkoto darjava deto beshe ostanala.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Гошо...*** що слага толкова многоточия в едно изречение??? Явно диша...учестено...
44
0
 
22
 
! Отговори
М. преди 10 години
Добре де, къде е този запис на Светлозар Стоянов?
43
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Не минава и месец без атакист да се изложи като кифладжия в чужбина." - По-скоро не минава и месец, без продажните "медии" да съчинят някоя клевета, явно много им пречи Атака на кукловодите. Волен няма загубено дело срещу такива клеветници до момента, ще дойде ред и на тия.
42
0
 
34
 
! Отговори
Пич преди 10 години
"Най-сигурният начин да станеш за резил, е да се вземеш насериозно."
41
4
 
38
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
И тези са тръгнали на поклонение, за какво им е да се кръстят пред икони като те са си неверници. СРАМ И БОГОХУЛСТВО
40
0
 
8
 
! Отговори
Лъчо мозъка преди 10 години
Гошко, не си сменяй прякора - много ти отива.
39
5
 
24
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Трябва да изискаме от държавата разтурването на антибългарската хулиганска клика Юруш , нека не забравяме , че тези ходят да хулиганстват в Европа с наши пари.
38
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Конституцията не е правилна. Не може някакъв си народен представител да има имунитет а обикновения гражданин да няма. Тове е неравнопоставеност пред законите. За какво е имунинета - от какво да го пази. Сигурно от народната любов
37
3
 
30
 
! Отговори
бегай преди 10 години
ОСТАВКА, предатели и ***. За такива като вас само б.....
36
7
 
26
 
! Отговори
Неатакист преди 10 години
От А-така повечето са избеснели :))
35
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извини се, бе!, Извини се, бе!
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе гошо кой иначе ще усвирква депутатите с най-нисък рейтинг в България.Тука всички ги обичаме за принципната и твърда политика:)
33
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея защо ги пускат да ходият в чужбина та да ни излагат пред чужденците.То или ще е пиян буйстващ в самолет или пиян буйстващ в ресторант или разбуйствал се защот не го пуснали в някакъв хотел където не пускали кой да е.После хората кат кажат българин и се сещат за тея и за ***.
32
35
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Грешката на депутата Шопов и останалите от групата е,че са...поканили за...екскурзията и депутати-герберчета.Явно те са...подготвили комплота с виковете за...оставка;да се...посмеят на воля извън Парламента.Плитко,много...плитко Уотсън;Бойко не спи и действа с дългите си...пипала навсякъде;дето се казва,не може човек,бил той и депутат да си почине като...хората.
31
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не минава и месец без атакист да се изложи като кифладжия в чужбина. То не беше Брюксел, не беше в самолета, не беше в Гърция. После защо ни мразели чужденците. Ами и и вие да сте на тяхно място и да ни видите "елита" какво ще си помислите за "неелита"? То да бяха само атакисти, с мед и масло да ги храниш, ама вижте и другите - Серго, ББ и прочие. Единият не спира да си показва селянията, другия пък 5 месеца го плюят, той си мисли, че дъжд го вали. Изобщо...
30
0
 
16
 
! Отговори
:-) преди 10 години
"в който бяха засемени депутати "Какво е туй "засемени", да не са ги осеменявали?
29
2
 
29
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
ОСТАВКА , ОСТАВКА , ОСТАВКА !!! Престъпната шайка БКП-ЮРУШ и ДПС , джиткат заедно и в Гърция , явно и скапаното посолство е фрашкано с долни комунистически *** , кой знае какво са лъгали гръцката полиция , стари комунистически номера ,погледнете му само смачканата физиономия на тоя , тва може ли да бъде депутат ... глей , че прилича на анимационен герой.