На път за Атон: Павел Шопов избеснял, освиркали го

Светлозар Стоянов записал скандала, заплашвали го, за да го изтрие
Обновена: 29 окт 2013 14:40 | 29 окт 2013 09:08,
85
На път за Атон: Павел Шопов избеснял, освиркали го
Павел Шопов. Снимка: архив, Булфото

След ресторантьорския скандал в Брюксел, в който бяха засемени депутати от "Атака", националист от партията на Волен Сидеров отново попадна в скандал, този път в Гърция.

Всичко започнало на 26 октомври – тогава група от 36 народни избраници от БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ тръгват за Света гора с два автобуса.

По план българските депутати отивали да се поклонят на светите места в сърцето на Атон.

Още по темата

На ферибота в посока Уранополис обаче родната делегация на няколко пъти била освирквана от българи, тръгнали също на екскурзия до светата обител.

"Миряни, които посещават Зографския манастир – българи, започнаха да викат "Оставка!", разказа пред bTV депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Атакистът Павел Шопов обаче се засегнал от скандиранията на родните туристи.

"Имаше куриозна ситуация, с герой г-н Шопов. Един от монасите, който е в манастира, му зададе въпроса: "Кой в момента е премиер на държавата?" И той отговори: "Бойко Борисов!", допълни народният представител от ГЕРБ.

След поредния случай на скандирания, нервите на Шопов не издържали. Побеснял, след като и теологът Светлозар Стоянов изразил гражданската си позиция с подвиквания "Оставка", заснети от камерата му, на които Шопов отвръща: "Вие нормален ли сте"

"Тогава, крещейки: "Оставка, оставка!", което е ежедневие в България, аз не виждах нищо странно в поведението на това момче, защити теолога депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

По думите му и народните представители от БСП Христо Монов и Иван Иванов също взели участие в спора.

"Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: "Сега ще те чака полиция, да не избягаш?!", спомня си депутатът от ГЕРБ.

В скандала между теолога и Павел Шопов се намесил и българският консул в Гърция.

"Дойде един и каза: "Аз съм консул". И вика: "Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните", разказа на свой ред теологът Стоянов.

С пристигането си на сушата в Уранополис, Светлозар твърди, че бил посрещнат от гръцки полицаи, осем души.

"Като стигнахме на брега, полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене", обясни той.

В полицейското управление в Уранополис Светлозар бил заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие направения видеозапис.

По думите му заплахата отново дошла от Павел Шопов - "Или да изтъркам материала, който съм записал с тях, или 5 години ще лежа по затворите. Викам, не, нека ги излежа, той си е мой материал", продължи теологът, който така и не обясни обаче дали е бил арестуван от униформените и защо е бил пуснат, след като очевадно записът му не е е изтрит.

Депутатът от "Атака" Павел Шопов отказва да коментира случката от Атон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В моемнта волен държи ключа от парламента най-силния лост за управление който някога ще види.И реши да го използва единствено да си напълни джоба.Факт.Виновни са не защото сме бедни а защото са продажни лъжци и мекерета.
27
3
 
32
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Побеснял атакист не е новина, новина ще е ако се намери поне един нормален атакист.
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** е собственика на атака не се прай не се прайййй!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За това всичко в облака!А да трие след като 100 човека са го споделели и има 10к гледания.
24
0
 
24
 
! Отговори
Боце преди 10 години
Тази държава се управлява от кр*тени.И така вече цели 25 години на измислена демокрация и демагогия.Докога????
23
20
 
7
 
! Отговори
Продажни Гербери преди 10 години
По големи предатели от Герберите няма. Да заседаваш заедно с турските министри, да се продадеш на Ердоган,обещавйки да се строят много джамии, да изядеш парите от Европа за укрепване на границата и да я оставиш разградена, да се продаваш на Сорос, защитавайки неговите интереси, да защитаваш един корумпиран и продал се президент, да не дадеш троха на пенсионерите, да създадеш 52 милиарда фирмени взаимозадължения, да поставиш за финансов министър човек само с 3 годишен колеж защото е от Щатите.
22
19
 
6
 
! Отговори
Me4o преди 10 години
Абе вие нормални ли сте? Някакъв човек отива на екскурзия, а "близкостоящ ***" надава истерични крясъци. И понеже "това било нормално за България (!?!)", човекът трябвало да търпи! Хора, вие май не можете да се погледнете отстрани какви кретенски идеи изповядвате! Че вашия кумир Борисов изпадаше в истерична логорея само ако си позволяха да му зададат въпрос, който не му е пряитен, опцията да викаш нещо по него се изключваше по начало!
21
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шопов, кво правиш в Гърция бе. Мястото ти е в Истанбул да крепиш топките на Ердоган.
20
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака да си вземат масите и за Анадола ......
19
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е жалко че Болен го не имало че иначе ще се и бой да има ,до кога ще търпим тази маймуни .
18
6
 
41
 
! Отговори
ТОЯ Е ЛУД преди 10 години
ШОПОВ С РИТНИЦИ СКОРО ЩЕ ВИ ОБИДИМЕ.............
17
1
 
30
 
! Отговори
от София. преди 10 години
като в онзи виц " партзаните (шумкари) влезли в гората и извадили оръжи, дошли жандармеристите и те извъдили оръжие. Започнали да се стрелят. Тогава дошъл горския и изгонил и единте и другите". Та браво на гръцката полиция че разтурила ганьовската ни политическа делегация.
16
9
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Много...дълга статия за един...банален случай.Не оправдавам Павел Шопов,защото трябва да дава пример на въздържаност,особено при явни...провокации.Някой си викал...оставка,ами нека си вика,гледай си излета до Атон и хич да не ти пука.То в София,всеки втори вика...същото;трябва да се...разчекнеш,за да им...отговаряш.
15
1
 
43
 
! Отговори
Учителка преди 10 години
Шопов се бил засегнал и побеснял?!Ами той кога не е бил засегнат и някой виждал ли го е да не е побеснял?! Това показва още веднъж какви "достойни" хора се кипрят в обкръжението на не-нормалния си вожд!Прави са хората-където и да отидете господа НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ навсякъде ще бъдете ТАКА "ТОПЛО" ПОСРЕЩАНИ-друго не заслужавате освен презрение и ненавист!От народната любов няма да избягате! Рано или късно!
14
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо националистическите *** от Атака постоянно киснат в чужбина, а в същото време твърдят, че за тях от България по хубаво няма. Лицемери, мошеници и лъжци.
13
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ: ГЕРБ, БСП без Станишев, Атака!
12
6
 
52
 
! Отговори
Grisho преди 10 години
Депутатът от "Атака" Павел Шопов може съвсем спокойно да го духа !
11
28
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Много важно,ама много важно събитие ?Няма що !Никой не коментира вчерашният митинг в Пловдив с искането за оставка на кмета ?Защо ? Нали събитията трябва да се отбелязват вярно и безпристрастно ?Вдигате шум за стотина "протестъри" в София ,но за митинга в Пловдив мълчите. Ако това не е "обслужваща журналистика"здраве му кажи.
10
45
 
2
 
! Отговори
Гробар преди 10 години
Уф... герберастка партенка.... марш всички герберастини в панделата.... веднага!!!А кога ще пуснете следващата "статия" за вожда тиквен?
9
2
 
45
 
! Отговори
Ей преди 10 години
тия наглеци само с бой ще си отидат май! че и на екскурзийка тръгнали с народните пари! ***!!!