Правителството спре ли работа, хаосът става пълен!

Случващото се е притеснително, призна Хасан Адемов
Обновена: 13 ное 2013 10:09 | 13 ное 2013 09:38, Красимир Ангелов
42
Правителството спре ли работа, хаосът става пълен!
Хасан Адемов. Снимка: БТА

"Това, което се случва вътре и извън парламента, е притеснително, но кабинетът трябва да прави това, което е заложено в програмата на правителството на Пламен Орешарски", заяви социалният министър Хасан Адемов пред БНТ.

"Докато имаме парламентарна подкрепа, ние трябва да изпълняваме своите задължения, защото проблемите, които стоят пред държавата, са изключително сериозни и ако правителството спре да работи, това означава, че хаосът ще бъде пълен", подчерта той.

Министър Адемов призна, че обстановката в която се работи в парламента, е изключително тежка и на "никого не е приятно да работи в такава обстановка". "Но ние сме задължени да работим, защото държавата не може да спре, например не можем да спрем пенсиите", отчете социалният министър.

Още по темата
По думите му очакванията след близо 4-годишното замразяване на по-голямата част от социалните плащания, както и очакванията на отделните съсловия и браншове са изключително завишени.

"Желанието на екипа на правителството и лично моето е всички пенсионери да получат коледни надбавки, но очевидно е, че няма как това да се случи, защото става въпрос за огромен финансов ресурс, с който в момента правителството не разполага", уточни Адемов.

Той отново потвърди, че ще има коледни  добавки за пенсионерите с размер на пенсиите под прага на бедност, който за следващата година е 251 лв. Става въпрос за милион и 14-15 хил. пенсионери, пресметна социалният министър.

"Знаете, че Народното събрание дари 12 млн. лв. главно за пенсионерите", посочи още той.

Социалният министър коментира и случая с неговия бивш съпартиец Христо Бисеров, който е разследван за финансови измами. Адемов обясни, че ако има някакъв проблем, прокуратурата трябва да докаже какъв е проблемът и да вземе съответните мерки.

"Няма политически чадър, нито пречка от страна на ДПС, нещо което не се случваше в последните години. Нали си спомняте, че след случая с Мишо Бирата, след случая в Банкя, нещата не стояха по този начин. Сега прокуратурата се занимава съвсем в рамките на закона с този случай", посочи Хасан Адемов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаосът трябва да стане, за да се възцари Христос и да ПОДЧИНИ ВСИЧКО НА БОГ ОТЕЦ.И тогава ще разберем, че ние хората сме едни смъртни прашинки, а Бог е всичко което не подлежи на смърт.Правителства, държави, бизнеси, злоупотреби, себелюбие, гордост, лакомия и т.д. ЩЕ ЗАГИНЕ ЗАЩОТО НЕ Е ОТ БОГ.Ще се възцари всичко това, което Бог е създал за НЕГОВА ПРОСЛАВА-не за прослава на човешкото същество, защото всичко човешко е смъртно И НЯМА ДА ГО ИМА.Раждаме се голи и си отиваме в гроба голи-ИСТИНАТА
37
0
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Стига сте залъгвали хората с тоя хаос, бе! В България е пълен хаос от вече 24 пълни години! Дали това измислено правителство ще работи, или ще падне, хаосът е един и същ! Стига сте третирали всичките 7 милиона, като ***! Има и зрящи! Дори в момента България се намира в най-големия хаос!
36
2
 
6
 
! Отговори
док преди 10 години
*** на Доган..
35
2
 
7
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
Аууу, сакън! Без без феса, украинско-еврейския комунист и лидеров живота спира!Хаха!Това го могат комунистите: да насаждат СТРАХ, да правят хората зависими от подаяния и помощи, като преди това са ги довели до просешка тояга!Спокойно, другарки и другари!Очевадно е че цял Свят може да живее и без вас и то твърде прилично! Като изключим Сев. Корея, Беларус и Куба, където социализмът е победил и народа благоденства :)
34
5
 
12
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Хаоса го създава точно това некомпетентно правителство.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Незабавно да се актуализира конституцията, така че да защитава етническите българи и да забрани партии като ДПС. И ако някои използва модерната напоследък дума ксенофоб - да му го н...кам! За мен България е преди всичко! Нямам нищо против сирийци, турци, и пр. Но само ако приемат нашия морал, норми и ценности. Да го кажа по ясно, не трябва да се смесват тези две религии на територията на РБ , ясно е защо, нали.
32
3
 
11
 
! Отговори
акуд преди 10 години
бадемов , днес на юбългария и трябват няколко дни хаос щото дпс чрез бсп и атака + съдебната власт са се самозабравили дори се иска щипка анархия
31
5
 
7
 
! Отговори
niakoisi преди 10 години
Правилно-спре ли работа п-вото ще настъпи хаос, но някой точно това цели.''В мътна вода риба се лови.''
30
2
 
14
 
! Отговори
Х преди 10 години
Притеснително? 1000 *** да те притеснят, хасанчо!И теб и цялата преяла шайка около теб!
29
4
 
20
 
! Отговори
. преди 10 години
Ако правителството падне, идва служебно правителство и нови избори. Това не е хаос г-н Адемов, това е демокрация!
28
0
 
7
 
! Отговори
aaa преди 10 години
ако парламента спре да работи значи са спрели да крадът ! то и със тях е голям хаос така,че не виждам полза от парламент след като отдавна не сме Народна Република България :)
27
1
 
9
 
! Отговори
m преди 10 години
Тука пък хасан баялдъБаялдясахме го съвсем.
26
1
 
7
 
! Отговори
CS преди 10 години
Ostavka be ne6tem nito 4ervni DPS kradci i pro turski podlogi ,Gerberi su6to s mutri i renegati .Ili se vzemete v ruce ili nakraq 6te stane grajdanska voina i 6te budete izmeteni vsi4ki ot parlamenta .
25
3
 
33
 
! Отговори
лсл преди 10 години
По- голямо зло от вас няма. Отивайте си.ОСТАВКА
24
0
 
18
 
! Отговори
секретарка преди 10 години
Адемов да смени поставения от него некомпетентен, некадърен, нестабилен психически и самозабравил се главен секретар на Министерството, който коли и беси от негово име и създава непрекъснато стресови ситуации.
23
1
 
13
 
! Отговори
ОКАЯН-ГРЕШНИК преди 10 години
ПОКАЙТЕ СЕ ПРЕД ИСУС ХРИСТОС,ДОКАТО Е ВРЕМЕ!ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА ПОДРОБНОСТИ.
22
3
 
31
 
! Отговори
тото преди 10 години
"Знаете, че Народното събрание дари 12 млн. лв. главно за пенсионерите", посочи още той. Ей,***,сърдехте се ,че Бойко казвал-Аз ви дадох ,аз това направих-а ,вие сега какво-ДАРИЛИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ -НАЛИ ТЕЗИ ПАРИ СА НАШИ ,БЕ *** ? ОСТАВКА И ДА ТЕ НЯМА !
21
0
 
25
 
! Отговори
Тра Ла Ла преди 10 години
Ама, моля ви се, не сте задължени, ако ви е тежко, не се морете.
20
3
 
45
 
! Отговори
Калина преди 10 години
"Правителството спре ли работа, хаосът става пълен!" Хаха! То....'щото сега е невероятна ПОДРЕДБА!Я се махайте!
19
2
 
15
 
! Отговори
Шукрито преди 10 години
Асан Хадемов той ши на упрай братчето ми, таа зима ша има и за кибапчита и за ракийца и Айшето гюбек да фърля. Нашту момче й той!