Чиновници на протест? Може, но не в работно време!

Институциите не трябва да се саботират, смята Орешарски
Обновена: 19 ное 2013 14:23 | 19 ное 2013 12:34,
128
Чиновници на протест? Може, но не в работно време!
Пламен Орешарски Снимка: архив, БТА

Държавните служители имат право да протестират, но в извънработно време. Това е позицията на премиера Пламен Орешарски, който внесе повече яснота около изказването си, че ще се уволняват държавни служители, които протестират.

Той обясни, че думите му се отнасят само за хората, които го правят в работно време и по този начин саботират работата на институциите. Той беше категоричен, че не се притеснява от внесените в прокуратурата сигнали за това негово изказване.

„Уважавам протестиращите, стига това да не са служители в работно време и това да не води до саботаж на институциите“, каза премиерът. „Разбира се, че имат право“, заяви Орешарски на въпрос дали държавните служители имат право да протестират в извънработно време.

Още по темата
Той не отговори дали ще бъде освободена шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова заради писмото с критики от Брюксел.

Мислим за подобряване на цялостната дейност на Агенция по заетостта. Това ще се направи във връзка с писмото от Брюксел, в което се критикува дейността на агенцията. Имаме едно сигнално писмо, на което ще обърнем внимание. Такова писмо сега разбирам, че е имало и в началото на годината, коментира още Орешарски.

Ще се мисли за въвеждането на опростена данъчна декларация за хората с минимална работна заплата, стана ясно още от думите на Орешарски. Досега те не подаваха такава, но заради новата социална мярка на правителството, която предвижда през 2015 година да се възстановят данъчните плащания на работещите с най-ниски доходи за предходните 12 месеца след подаване на данъчна декларация, това най-вероятно ще се наложи.

Мислим за облекчаване най-ниските доходи още от формиране на мандата, припомни премиерът. По негови думи първоначално идеята е била правилото за необлагаем минимум да стане факт от 2015 година.

Предложението, което сега правим, фактически ще стане от 2015 година. Въвеждаме техника не на необлагане на дохода, а на връщане на обложения доход, което практически ще се усети като ефект в началото на 2015 година след данъчна декларация, заяви Орешарски.

Около 150 млн. лева ще е ефектът върху бюджета, а около 200 000 души ще бъдат обхванати от мярката. 

Автоматично този необлагаем минимум ще бъде вързан с минималната работна заплата, обясни Орешарски.

Той припомни плановете на правителството след три години минималната работна заплата да бъде 450 лева. Това са плановете, които ни се виждат реални от днешния ден, заяви още Орешарски и си пожела икономиката да се възстановява с по-бързи темпове и да може минималното регламентирано заплащане да скочи повече. Орешарски беше категоричен, че плоският данък остава.

Той се обяви против диференциацията на ДДС. Според него ефектът върху икономиката от подобна стъпка ще е по-скоро негативен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
1
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Острижарски , кукло проклета!
111
1
 
2
 
! Отговори
Все пак преди 10 години
Аз мисля, че колкото по-бързо освободят калинките", толкова по-добре за всички.
110
1
 
3
 
! Отговори
Свирчо преди 10 години
Др.Орешарски не е бил разбран правилно!Той е имал предвид другарите,които не са другари,да бъдат издирени с неформални средства с цел да бъде коригирана ценностната им система,да отворят душите и сърцата си за идеите на социализма и вяра в светлото комунистическо бъдеще!А който се съмнява да изпита върху гърба си пълната сила на народния (и на правителството)гняв!Напред, до пълната победа на комунизма във Вселената!А дали е така, кой ще ми каже,аз вървя по света и подсвирквам си даже...
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не в работно време! Кога ще си почиват! После защо не си вършели работата! Кое по-напред!
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Орешарски по *** и от Бойко бе. Как може да допуска такива *** гафове? Единствената цел на правителството е да се задържи властта колкото се може по-дълго за да има време за крадене. Пръскат парите на бъдещите поколения (взети на заем) за социална политика като натоварват повече работещите и дребния бизнес. Повече фирми ще фалират и повече специалисти ще избягат в чужбина и икономиката ще пада надолу. Така става като слагаш каруцата пред коня - социалната политика пред икономиката.
107
1
 
2
 
! Отговори
Държавен служител ОЗ преди 10 години
За какво ще стачкуват!Срещу себе си ли?За по-голяма заплата или по-голяма длъжност или стая... май за нарушена далавера в кражбата от народната трапеза при обществените поръчки.Та нали те са мотора на държавата - определят насоките и пишат становищата на министрите.Калинки !Извода е един - за комисионна от участие в протеста.
106
1
 
3
 
! Отговори
Аз съм дървено човеч преди 10 години
Аз съм дървено човече, на Доган съм *** и получих отдалече премиерско тескере. Сложен съм аз да слугувам и затуй вас не ви чувам ! Всеки ден, всеки час крия се от вас ! Раболепко се наричам и да слушкам наи-обичам !
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самоуволни се, бе, ***!Ти самият беше на митинг по обяд!
104
1
 
0
 
! Отговори
Явор Иванов преди 10 години
Това е единствения коментар!youtube/watch?v=nDI0NY3XxeI
103
2
 
3
 
! Отговори
несофиянец преди 10 години
Софияницо не дей чети като дявола евангилието.Точно туй каза Орешаро питан за конкретен случай с "Напоителни системи" .Вие столичани сте свикнали да ходите на работа в 9-10часа и да излизате когато си поискате защото сте умни и красиви и 8ч.на едно място в кожения стол на топло в офиса трудно се издържат.Наистина трябва да се излезе на въздух до педикюриста или някакво частна работах да се свърши.Туй в провинцията е непознато ама нали щот сме прости и грозни.В герберски Бургас защо няма протест?
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 108Два цитата от Конституцията:Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.Чл. 43. (1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.С други думи, този цитат с тези главни букви можеш да си го...Ореха е толкова смешен, колкото БСП и всички които ги подкрепят, не само, че е смешен, ами е и жалък.Поредния гаф, поредната смешка, поредната изцепка на тези недоносчета дето са на власт...
101
1
 
2
 
! Отговори
Heavymetal преди 10 години
Да, де само че тук става дума и за морал. Щом си на митинг и ревеш оставка, първо хвърляш своята. Така постъпват нормалните хора, не че тук останаха такива0 .А и при стъпване в длъжност се полага клетва- "Кълна се при изпълнение на държавната служба да спазвам и да се ръководя от Конституцията и законите на Република България и да изпълнявам добросъвестно служебните си задължения съобразно интересите на държавата
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До изнервендържавните служители трябва да са лоялни към държавата ИЛИ към народа ???
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРОЧЕТЕТЕ ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ И ТОГАВА СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ- НАЙ - ВЕЧЕ ЧЛ.4 АЛ.2 И ЧЛ.42 АЛ.2. КРАТКО И ЯСНО. ДОРИ И В ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ- ФУРМОЛИРОВКАТА Е В СЛУЖЕБНИТЕ СИ И ОБЩЕСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ .
98
7
 
4
 
! Отговори
оставка на диктатора преди 10 години
След като в прав тест сплаши държавните служители и призна, че събира за тях оперативни данни, сега Орешарски взе да го усуква, че можели да изразяват политическата си позиция, но след работно време ! Ами протестните шествия нали са след 19 ч. ?
97
7
 
12
 
! Отговори
жоро преди 10 години
как познавате кои са държавните служители? нали по този начин вие проверявате и останалите - демек всички. И ако и това не е незаконно , означава че живеем в Сев.Корея или Русия. Затова нормалните хора по цял свят мразят комунистите. ОСТАВКА ***!!!!!
96
4
 
10
 
! Отговори
komu-boklu преди 10 години
Че, кой ще го пуснат в работно време ве драги, нали ще го уволнят, или само да си говорим празни приказки и да замазваме с тях гафовете, които по принцип водят до оставки! И още - много ми приличаш на жокера, или на някой психопат от филм на ужасите. Егати и зловещите усмивки, егати зловещите очи и лице. БКП откъде го изнамерихте този психопат!!!
95
7
 
19
 
! Отговори
!?! преди 10 години
Този, Орешарски, е с тежки ментални проблеми.
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименне десните комунисти да млъкната завинаги , а всички комунисти !
93
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак се извъртя този като калайджия.Не това каза преди. Абе какво да си говорим -комунист човек с пълна гуша и пълна торба с лъжи !