Чиновници на протест? Може, но не в работно време!

Институциите не трябва да се саботират, смята Орешарски
Обновена: 19 ное 2013 14:23 | 19 ное 2013 12:34,
128
Чиновници на протест? Може, но не в работно време!
Пламен Орешарски Снимка: архив, БТА

Държавните служители имат право да протестират, но в извънработно време. Това е позицията на премиера Пламен Орешарски, който внесе повече яснота около изказването си, че ще се уволняват държавни служители, които протестират.

Той обясни, че думите му се отнасят само за хората, които го правят в работно време и по този начин саботират работата на институциите. Той беше категоричен, че не се притеснява от внесените в прокуратурата сигнали за това негово изказване.

„Уважавам протестиращите, стига това да не са служители в работно време и това да не води до саботаж на институциите“, каза премиерът. „Разбира се, че имат право“, заяви Орешарски на въпрос дали държавните служители имат право да протестират в извънработно време.

Още по темата
Той не отговори дали ще бъде освободена шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова заради писмото с критики от Брюксел.

Мислим за подобряване на цялостната дейност на Агенция по заетостта. Това ще се направи във връзка с писмото от Брюксел, в което се критикува дейността на агенцията. Имаме едно сигнално писмо, на което ще обърнем внимание. Такова писмо сега разбирам, че е имало и в началото на годината, коментира още Орешарски.

Ще се мисли за въвеждането на опростена данъчна декларация за хората с минимална работна заплата, стана ясно още от думите на Орешарски. Досега те не подаваха такава, но заради новата социална мярка на правителството, която предвижда през 2015 година да се възстановят данъчните плащания на работещите с най-ниски доходи за предходните 12 месеца след подаване на данъчна декларация, това най-вероятно ще се наложи.

Мислим за облекчаване най-ниските доходи още от формиране на мандата, припомни премиерът. По негови думи първоначално идеята е била правилото за необлагаем минимум да стане факт от 2015 година.

Предложението, което сега правим, фактически ще стане от 2015 година. Въвеждаме техника не на необлагане на дохода, а на връщане на обложения доход, което практически ще се усети като ефект в началото на 2015 година след данъчна декларация, заяви Орешарски.

Около 150 млн. лева ще е ефектът върху бюджета, а около 200 000 души ще бъдат обхванати от мярката. 

Автоматично този необлагаем минимум ще бъде вързан с минималната работна заплата, обясни Орешарски.

Той припомни плановете на правителството след три години минималната работна заплата да бъде 450 лева. Това са плановете, които ни се виждат реални от днешния ден, заяви още Орешарски и си пожела икономиката да се възстановява с по-бързи темпове и да може минималното регламентирано заплащане да скочи повече. Орешарски беше категоричен, че плоският данък остава.

Той се обяви против диференциацията на ДДС. Според него ефектът върху икономиката от подобна стъпка ще е по-скоро негативен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Враво на Орешарски!Чиновниците,хрантутници много да не мъркат и без това са в повече,.И са в тежест на държавата.А в страната всички са комунисти ,Боко най-отявлен комунист-живковист,затова да млъкнат десните -комунисти.
91
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе *** , Много добре знаеш ,че протестите са след работно време, почват след 18,30 ч.!!!!!Но ти в прав текст каза съвсем друго , а именно : Че се извършват оперативни действия за да се открият и тези протестиращи държавни чиновници ,които все още не са уволнени.И че ако протестират ,ще бъдат уволнявани . Сега просто трябва Цацаров да ти пусне едно дело, да те махнат от длъжността за да не извършиш и друго престъпление и кризата ще се реши от самосебе си. Не се извъртай !
90
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червеното правителство на ОЛИГАРСКИ - МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!
89
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОЛИГАРСКИ ОТЧЕТИ СЕ ПРЕД ПЕЕВСКИ ,ДОГАН АГА,ЛУДИЯ САЙДЕР ,серГЕЯ...И СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА!
88
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До viva1234 ( 52)Когато си обикновен държавен служител служиш на държават, а не на партийното правителство, човече! Много грешиш като отъждествяваш държавата с крадливите управници!
87
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е в ръцете на ДС- мафията !!! Черапа, ***, ДС- турчетата, доган и фирмите , моника и гейчето,***-джудже Волен...))) ВЕЧЕ свиха ПОВЕЧЕ от един милиард лева !!
86
2
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Защо си мисля, че държавните служители трябва да са лоялни към държавата и народа, а не към определено партийно правителство. И когато това партийно правителство управлява против държавата е най-нормално държавните служители да протестират.
85
2
 
5
 
! Отговори
VB преди 10 години
Смени плочата за пред публиката, нали щеше да се освобождава от тях?
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комуняжки избиратели,радвайте се на РУСКО-ТУРСКАТА МАФИОЗКА "ОСВОБОДИТЕЛНА" ВЛАСТ...НЕЩАСТНИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ИЗБИРАТЕЛИ НА ЧЕРВЕНАТА , МАФИОЗКА ЧУМА!!!!!!!!!ВЪН НА ОЛИГАСКИ ОТ ВЛАСТТА!АНАТЕМА МУ!
83
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оглушарски е послушен мафиотски параван... В правителството всички СА ченгета от БСП/бкп ,ДС. Национални предатели...готовби за затвора.... Леш червена ***!НЕискаме да чакаме тия *** да ни срутят икономиката и оконата среда за пореден път. Всички червени *** са отДС ...В една нормална държава този *** трябваше да подаде до сега ОСТАВКА!
82
1
 
7
 
! Отговори
lol преди 10 години
то единствено спасение ви е че протеста е след 19ч. а вие се изнасяте като прани *** още в 15ч
81
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бобовдолския лъжльо взе да маже с пълна пара...Тоя инат,няма никакво възпитание...Нагъл некадърник,обслужваь червената мафия! Двойника на ЧЕРЕПА!ОСТАВКА!
80
5
 
6
 
! Отговори
анонемен преди 10 години
Протеста беше в събота бе какво работно време *** такъв
79
5
 
9
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Стачкуват чиновниците назначени от ГЕРБ. Всички вънка - уволнение на провокаторите.
78
6
 
11
 
! Отговори
тя преди 10 години
десетки хиляди са молбите за държавна работа , които са затрупали "Позитано". На който не му харесва да напуска , за неговото място чакат десетки и вероятно много по- кадърни.
77
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С това си изказване този *** окончателно се самоуби като министър-председател!
76
8
 
8
 
! Отговори
капо преди 10 години
Здравейте, циркаджии! Протестирате ли, а?
75
11
 
14
 
! Отговори
Премиер преди 10 години
Това управление мина ГЕРБ по брой гафове за единица време. Вече всяка дума им е гаф. Всяко действие е гаф. Като видях какви хора докараха на митинга си да ги подкрепят, те по скоро трябва да се срамуват от митинга си. Аз споделям тезата на Теди Москов да има образователен и възрастов ценз за гласуване на избори. От къде на къде хора дето не могат да четат и пишат и не знаят името на премиера на България ще решават съдбата на другите.
74
8
 
9
 
! Отговори
гого преди 10 години
Работещите и учащите да не протестират, ами да бачкат, че няма пари за обещаните социални за *** и пенсии за пенсионерите.
73
8
 
8
 
! Отговори
Бай Доганю преди 10 години
абе казвах аз на Гея да не слага тоз *** *** за главен черибашия на държавата, щото много му малко акъла на гяурина, ама Гея не ме послуша.сега Бай ви Доганю ще го махне и ще сложи друг *** щото вие *** сте си простичък народ. ще гласувате пак за червените кърмъзъ ***. робията си искате вие, друго не щете. ще го имате.