Партиите да пресекат омразата и разединението, призова Плевнелиев

Всеки има право на протест, но в рамките на закона, заяви той след края на КСНС
Обновена: 20 ное 2013 20:40 | 20 ное 2013 20:35, Камелия Цветанова
72
Партиите да пресекат омразата и разединението, призова Плевнелиев
Снимка: БТА

Лидерите на управляващите партии и на опозицията споделят мнението, че всеки има право на протест, но в същото време то не бива да излиза извън рамките на закона. Това стана ясно от думите на президента Росен Плевнелиев след продължилото 6 часа заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. Държавният глава брифира решенията от името на всички, участвали в заседанието.

Обединихме се около разбирането, че ескалацията на общественото и политическото напрежение изисква по-голяма отговорност от държавните органи и политичките сили, нужни са общи действия в посока на спазването на закона и укрепване на доверието към институции, заяви той. 

КСНС призовава партиите и другите организатори на протестите да се разграничат от действия, които биха нагнетили допълнително напрежение и биха задълбочи политическата и обществена криза.
 
Освен това членовете на съвета препоръчват на премиера Пламен Орешарски да инициира разработването на обща европейска рамка за по-голяма прозрачност на доходите на висшите политици. Заявка за това даде ДПС след скандала с напусналия движението Христо Бисеров, който в последствие се оказа с две повдигнати обвинения от прокуратурата.
 
Членовете на КСНС са единни в позицията си, че са налице рискове за националната сигурност от хуманитарен аспект и заради засилената миграционна вълна. Заради това те изискват от правителството да отчита редовно ситуацията.
 
Нужна е силна обществена и политическа подкрепа насочена срещу потенциалните заплахи срещу етнорелигиозния мир в страната, коментира президентът. Той призова партиите да насочат усилията си срещу опитите за насаждане на омраза и разделение обществото.
 
Според него институциите трябва да бъдат обезпечени финансово, за да могат да изпълняват добре функциите си по опазването на националната сигурност.

КСНС отправя препоръки към законодателната и изпълнителната власт да създадат организация на финансиране, което да осигурят на службите за изграждането на способности адекватни на рисковете, обяви още Плевнелиев.
Изпълнителната власт и секторите за сигурност да анализират рисковете за страната с повишено внимание и да се следят тенденциите в миграционните процеси, искат още членовете на КСНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Росен ПлевнелиевКСНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каква хубава снимка....не мога да им се нагледам!!!!!!!!!!
55
1
 
10
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Има много лесно разрешение на разединението - фотографа на тази снимка да извади един АК47 и с един откос да повали всичките. Тези които целенасочено унищожават и разединяват нацията тръгнали да обсъждат как да я обединят. Само оловото ще ги оправи ...
54
1
 
14
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Цецо милиционера защо е сложил синя вратовръзка и държи синя папка ? Какво общо има той със синята идея ?
53
7
 
5
 
! Отговори
Хах... преди 10 години
Чудя се станишката кой ли гледа така злобно...
52
2
 
12
 
! Отговори
аре фора преди 10 години
партиите да пресекат омразата и разединението като групово си подадат оставката и се изметат от парламента. да насрочват дата за избори, да приемат промени в изборния закон, задължително и електронно гласуване и да се омитат. после да не мятат кьорфишеци и помия в предизборната кампания и напрежението в обществото ще спадне. който сее ветрове, жъне бури. нали другарите с протестите февруари и черната кампания не си мислеха, че това няма да се обърне срещу тях.
51
1
 
10
 
! Отговори
6502 преди 10 години
Погледна нагоре, замислен дълбоко и вдигна тез листи и викна високо: От днес нататък, българският род, история има и става народ! От днес нататък, българският род, история има и става народ! Тъй мълвеше тоз мъж в килията скрит, с поглед умислен, в бъдещето впит и хвърляше тайно през мрака тогаз, искрата най-първа в народната свяст.
50
2
 
16
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Баааа. Цветанов и Станишев застанали един друг. Президента и премиера си лафят приятелски. А хората по улиците и форумите ще се избият. Народе, народеее, чаткаш ли какъв цирк ти играят всички политици и как те грабят съвместно. Вероятно са решили да хвърлят нещо на "гладните кучета" и Бисеров е бил удобна жертва. ;)
49
11
 
10
 
! Отговори
6502 преди 10 години
Прав е Президентът! Няма ограничение в методите в борбата срещу червените барони! Всеки един ход който е в ущърб на тези маймуни е добър независимо от кой. А вие, комунисти знаеме защо треперите защото знаете: НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ БЪЛГАРИЯ!! Трудно ще пуснете кокала, ама ще го пуснете!
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Партиите да пресекат омразата и разединението"... каза човекът, който раздели народа си на "симпатични протестиращи" и останали.
47
7
 
13
 
! Отговори
метросексуал преди 10 години
Плевнелиев е голям политик. Щом и зъбатият конЬ, Петър Стоянов го признава, значи е силен политик с подчертана хомосексуална осанка.
46
4
 
9
 
! Отговори
pepatilena преди 10 години
Мисля, че БСП се подготвя за избори. Преди 6 дена излезе проучване, в което имат равни проценти. днес БСП води с 6% - по 1% на ден ;).Така до края на месеца ГЕРБ ще са вън, а БСП ще има мнозинство ;). аноним 52, бих се съгласил с теб че БСП са добро, само ако цялата сегашна партия мине под ножа, а родата им отиде да работи в урановите мини до живот. Трябва тези семейства с нещо да компенсират злото, което докараха на България.
45
5
 
7
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
do 50, ... и аз така мислех (и проповядвах) преди време, но като се замислиш ... - БСП води умерено-дясна политика- БСП е очевидно за ЕС и против СССР- очевидно са по-компетентни от ГербКакво повече да искаме ниe десните избиратели ?
44
1
 
5
 
! Отговори
Mitaka преди 10 години
tagesschau.de/ausland/bulgarien-proteste102.html Централната немска медия казва> ,,Правителството е един ВИЦ,,
43
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз, за партия, която се е съюзявала или е подкрепяла с БСП, нема да гласувам. За партия, която е влизала в реални конфликти с тях - с две ръце.
42
0
 
4
 
! Отговори
преди 10 години
Осъзнавам, че това няма нищо общо с горепубликуваната статия, но само искам да споделя, че пръднах като муха и се ***.
41
2
 
11
 
! Отговори
сал преди 10 години
Това му е на Плевнята цялата идея, трябвало да просим от ЕС. Да се обади на Сталинка тогава, нали е от техните, а се прави, че не го познава!
40
6
 
9
 
! Отговори
националист преди 10 години
Волен Сидеров го повтаря от месеци-Веднага да се затвори границата и вън от България всички нелегални имигранти>никой не го подкрепи а онзи ден хиляди реват за Герб и за Бсп а ДПС срам за нас да стои в парламента толкова години .Айде скрийте се всички антибългари.Да живее Волен и АТАКА единствения шанс да спасим земята и България
39
2
 
11
 
! Отговори
Арамис преди 10 години
Президент - мечта, собствената му жена го нарича "***", а вожда му Боко се обръща с гальовното "***"! Не го ли е срам от себе си?
38
5
 
10
 
! Отговори
гено преди 10 години
Президента активно подбуждаше протестите, а сега с половин уста говори за закона! Нагледен урок по морал, какъвто само Плевнята притежава!
37
1
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Попска му...работа;не ме гледай какви ги...върша,ами слушайте какво ви...приказвам..Съвременните...феодални владения,наречени...партии са призвани от техните лидери само да...разединяват нацията,за да могат самите те,да съществуват,или иначе казано;те...живеят чрез разединението.Плевнята,като изпечен...демагог,знае това,но ги...призовава,което за сетен път доказва,че от тази...куклена институция,нищо не зависи;само да играе на тяхна страна и да крепи политическата форма на...партократичен терор.