До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"

Формацията нямало да е етническа, обяви един от учредителите й
24 ное 2013 10:48, Александър Попов
323
До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"
Помакини на пазар. Снимка: архив, Булфото

Нова партия на име "Помак" ще търси национално обединение и извинение за Възродителния процес от управляващите, обяви пред bTV Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак".

Той добави, че учредяването на формацията ще е факт до 2 седмици и тя няма да е е етническа.

Още по темата

"Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", категоричен бе той.

По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

Dnes.bg припомня, че за създаването на партия "Помак" се заговори още през 2009 година.

Тогава 51 души – учредители на формацията излязоха с декларация, в която настояха, че ще работят за просперитета на българската нация и държава, защото години наред различни политически формации правели опити да противопоставят етносите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Помаците са етнически българи и вярно, че партията им не може да е етническа, обаче не може да бъде регистрирана, защото е религиозна.
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I az osnovavam nova partia REZANIAK koiato 6te se zanimavaOsnovno s davane na izvinenia niama da anti-etni4eskaOnia gei sergei o6te da se izviniava,na nas niakoi izvini li ni seZa 500te godini robstvo,daje bilo tursko prisastvie razbira6 li
157
2
 
26
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 10 години
НАЙ ГОЛЯМАТА НИ ГРЕШКА ЧЕ НЕ ПРИОБЩИХМЕ ТЕЗИ ХОРА КЪМ НАС А БЯХА ОСТАВЕНИ В РЪЦЕТЕ НА ДОГАН И ДПС ДА БЪДАТ ПОТУРЧВАНИ .....ОБОСОБЯВАНЕТО ИМ В НЕЩО ОТДЕЛНО ....НЕ МИСЛЯ ЧЕ Е ДОБРО РЕШЕНИЕ .
156
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помaците имaт прaво дa се включaт в политическия ни живот! Товa не е етническa пaртия, a демокрaтичнa! Всеки имa прaво нa глaс!
155
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 10 години
Е, нямало да е етническа, пък и името и такова, и извинение ще търси за възродителния процес?!?
154
0
 
2
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
До 18 г. щяло да се основе ново движение Екстремент. Както агенция Говновоз писа преди 2 г., новото движение ще се бори да даде разумно обяснение на прехода.
153
0
 
10
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
""експериментирахме с всякакви неща""...............................................................Какво ли не пробвахме бе бате ... да се доберем и ние до кокалаевропейски институт *** ли не щеш, целуване на ръка на доган ли не щеш, и не става и не става.Дори sех с коза пробвахме - не и неДай сега тва 6те пробваме да видим ...
152
0
 
11
 
! Отговори
ХА ДОБРУТРО преди 10 години
И СЯ КВО ПРАЙМ, САМО ТАКАВА НЯМАШЕ, АМА ХИЧ НЕ Е НА ЕТНИЧЕСКА, ИНТЕРЕСНО МИ Е КОИ ЩЕ СА ЧЛЕНОВЕТЕ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТА :)
151
3
 
2
 
! Отговори
До Сигма преди 10 години
А ти ченге от Сигма ли си ?
150
1
 
11
 
! Отговори
Киролюба Монетова преди 10 години
Аз пък ще направя партия "***"
149
5
 
16
 
! Отговори
Сигма преди 10 години
Българите много харесват ориенталската музика и учат децата си от малки да друсат кючеци, да се обличат като чалга звезди, купуват им тетрадки с голия *** на Азис и с гърдите на Преслава. Трърдо и неотклонно следват ориенталския начин на живот. Отделно от това, непрекъснато си правят мизерии един на друг, и си създават интриги.
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДаолаSpored teb kakvo ozna4ava integracia?.....asimilacia tova razbirate vie ot integracia ,vseki e svoboden kvoto iska tova da oble4e ina4e vednaga ozna4ava ediniya vid individ da nalaga svoya volq nad drugiya individ tova ve4e e otminalo tova go praveha komunistite ne 4e sega te ne sa na vlast s depeseto drugite komunisti
147
0
 
10
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Щяла да се създава партия национал-социялист, но нямало да бъде нацистка. Ще иска извинение за Нюрбергският процес.
146
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новaтa прогресивнa лявa пaртия Помaк е нa всички бълг. грaждaни! Толерaнтност и Прогрес към по- добро бъдеще зa нaшите децa!
145
1
 
7
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
В България се създават много партии. Но някои от тях се радват на медиен интерес. А други не. Случайно.За какво е този медиен интерес към тези дето още не са даже създадени.
144
0
 
18
 
! Отговори
ист преди 10 години
Ако бившата ДС учредява партия *** както учреди ДПС, тежко и горко на помаците, Щи има още една партия която да ги дои законно,
143
1
 
10
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Не разбирам защо помакините трябва да се идентифицират с фундаменталните туркини по облекло ? И въобще разграничаването чрез облекло е етническо и религиозно - нещо абсолютна неприемливо за един съвсеменен свят.Това обособяване чрез външен признак е някакъв вид предизвикателство, което работи против интеграцията.Асурдно беше решението в турския парламент да се носят фереджета и шалвари.
142
2
 
15
 
! Отговори
901 преди 10 години
Пак ще има целуване със СерГея !
141
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Кои са тези на снимката? Те не ми приличат на нищшо друго освен талибанки. Много сте зле всички, които пишат и се занимават с помаците. Помаците са нормални хора, умни и красиви, работещи и будни в крак с новото време. Вие сте *** и жадни за власт и търсите слава на чужд гръб. Ходете да работите и да дадете някакъв продукт, а не да ми ставате медийни герои.
140
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в Русия сa прогресивни и у нaс нещaтa потръгвaт след Боковaтa студенa зимa. Дa поздрaвим новaтa пaртия и дa и пожелaем УСПЕХ!