До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"

Формацията нямало да е етническа, обяви един от учредителите й
24 ное 2013 10:48, Александър Попов
323
До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"
Помакини на пазар. Снимка: архив, Булфото

Нова партия на име "Помак" ще търси национално обединение и извинение за Възродителния процес от управляващите, обяви пред bTV Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак".

Той добави, че учредяването на формацията ще е факт до 2 седмици и тя няма да е е етническа.

Още по темата

"Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", категоричен бе той.

По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

Dnes.bg припомня, че за създаването на партия "Помак" се заговори още през 2009 година.

Тогава 51 души – учредители на формацията излязоха с декларация, в която настояха, че ще работят за просперитета на българската нация и държава, защото години наред различни политически формации правели опити да противопоставят етносите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
13
 
! Отговори
кво да кажеш преди 10 години
Поредната десарска мушенгия!
178
9
 
26
 
! Отговори
Тина преди 10 години
Три пъти прочетох статията и съзнанието ми упорито отказва да приеме прочетеното за реалност!Ако регистрацията на тази партия,начело с Моллов,който говори странен български,стане факт,това ще убие и последната капчица толерантност останала в мен към малцинствата.Аз съм майка и искам детето ми да живее в нормална страна,а не в ислямизирана и циганизирана държава!
177
4
 
11
 
! Отговори
lpp преди 10 години
И от помачорите някой се отвори на тема дърпане на партийни субсидии в изборно време.То и без това избори скоро ще има още една партийна устичка ще гълта народни пари.
176
4
 
13
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
Всеки вече мисли да прави партия... що за система имаме в която даваме право да има партии като ДПС и тия помаци... Трябва да си има изцяло БГ правителтво,което помни българските ценности, а всички останли ако искат да се впишат в нашето общество да се интегрират сами а не да се делят на помаци, *** и турци и да си правят партиии...
175
2
 
18
 
! Отговори
Цвети Василева преди 10 години
ами да направим партия добруджанец,тракиец,шопска партия ,гагаузка, ***-копанарска и поне още 10 *** разновидности има, юдейска ,бесарабските българи, чигагските българия, партия на българските евреи изселили се в израели , партия на българските мюсюлмани изселили се в турция, също може и партия на българите,които говорят меко в Североизточна България, партия на затворниците и т.н програмата "разделяй и владей" на циониско-масонския режим за откъсване на Родопите по модела на Косово
174
3
 
10
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
Всеки вече мисли да прави партия... що за система имаме в която даваме право да има партии като ДПС и тия помаци... Трябва да си има изцяло БГ правителтво,което помни българските ценности, а всички останли ако искат да се впишат в нашето общество да се интегрират сами а не да се делят на помаци, *** и турци и да си правят партиии...
173
1
 
12
 
! Отговори
трифон преди 10 години
До АААКаква армия бе, братле? С кого ще воюваш? Какво превъоръжаване? Имаш ли и бегла представа за цените на модерните оръжия? Откъде ще дойдат тия пари и като се изсипят в оръжия какво, ще мрем от глад? На колко си годинки? България има нужда от образование, здравеопазване и реална пазарна икономика, а не мутренско-ченгесарски олигархичен капитализъм. Оттам се вдига стандартът на живот, а високият стандарт на живот е гаранция за силно и консолидирано общество. Не севернокорейските тъпотии.
172
0
 
5
 
! Отговори
redimag преди 10 години
Тези които пеят Марсилезата по форуми и митинги всеки ден , какво ги е страх ? Нали за това се борят !? Съединиха се с *** , с турците , сега са помаците наред ! Все пролетарии ! А препоръчвам час по скоро Партията да научи и пришълците на тази песничка ! За да могат всички заедно да съборят омразния строй и да заживеят като едно време !
171
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ROmTova sa chisti Balgari chista biografiq ot minaloto ! Vqrata si dali ezika si ne dali ! Uchete istoriq , geografiq specializiraite se , inak mladeshta vari kam Ciganizaciq po obrazovanie !
170
2
 
11
 
! Отговори
ААА преди 10 години
СТИГА ПАРТИИ!! Явно е крайно време, за да не загубим България, което вече е реално,да се промени държавната политика.Време е да се спрат изцяло парите за ***, около 4 млрд. на година, с тези и други пари да се увеличава отново числеността на армията ни и да се започене ново реално превъоръжаване, като за отбрана и вътрешни работи да отиват до 20 % от БВП вместо да се харчат за глупости и крадене по други бюджетни пера. Време е да се забранят всички етнически партии и тези на религиозна осн
169
7
 
4
 
! Отговори
трифон преди 10 години
Трезво погледнато, една подобна партия би била само от полза за България: 1. Помаците са етнически българи, следователно подобна партия по-скоро би довела до консолидация, отколкото до разцепление. 2. Би довела до еманципация на помаците от ДПС, което, когато му е в интереса, се опитва да ги изкара турци. 3. Съществуването й би ограничило влиянието на ислямски фундаменталисти. 4. Би била начин за връзка с помаците в Гърция, чието съществуване гърците отричат до ден-днешен.
168
1
 
11
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
Само за българи -в норвегия -20% от населението са *** мюсюлмани , такива като тия при нас ,поискаха автономна ребублика и когата имат празници да се затварят църквите, нещо да ви говори всичко това ,накъде отиваме ,тия управници предатели ,знаем го всички -ние какво правим обикновените ,работни , горди ,БЪЛГАРИ ,ако може някой да ми одговори ,моля
167
1
 
9
 
! Отговори
ККК преди 10 години
Българите сме разделени на АТАКА, БСП и ГЕРБ. От това разделение печели само ДПС, партия която разиграва всички, с политическите си манипулации. Разделението на българските партии е целенасочено, за да може ДПС да си разиграва картите както иска. Сега, с учредяването на още една малка партия като ***, нещата ще добият още по сериозен вид, от което ще загубят само българите. Гледайте да не стане така, че в един момент, да не се почувствате чужди в собственната си държава! ;)
166
0
 
8
 
! Отговори
балкански синдром преди 10 години
До anonim1000защото поредните юзеировци се заиграват с най-изолираната българска общност за нечисти целитези хора са най-податливи на Шейтана поради детинската си обидчивост, уверени, че само те са страдалци, а останалите са отгледани със сребърна лъжичка по време на режима след 44та, пък и във времето преди това
165
0
 
24
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Явно е крайно време, за да не загубим България, което вече е реално,да се промени държавната политика.Време е да се спрат изцяло парите за ***, около 4 млрд. на година, с тези и други пари да се увеличава отново числеността на армията ни и да се започене ново реално превъоръжаване, като за отбрана и вътрешни работи да отиват до 20 % от БВП вместо да се харчат за глупости и крадене по други бюджетни пера. Време е да се забранят всички етнически партии и тези на религиозна основа.
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко по малко на завладяват и скоро ще на заличат като народ, и всичко това за сметка на тези ракови образования.
163
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще дръпнат малко от гласовете на ДПС и нищо няма да направят. Тази партия е финансирана от арабските страни, които ни пълнят с бежанци.
162
0
 
8
 
! Отговори
ККК преди 10 години
До АнонименГоляма дума не казвай! Още една такава малка партия в парламента и нещата могат много да загрубеят.
161
2
 
5
 
! Отговори
ha,ha преди 10 години
оставете партия "***". Малко или много ще дръпнат част от гласовете от и без това НЕЛИГИТИМНАТА ПАРТИЯ НА ДПС. Нали щяхте да и сваляте правата на тази измислена партия която е прът в колелото на развитие на държавата ни от както съществува.
160
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези на снимката не ми приличат на български помакини, може и да греша. Мисла си дали тази партия не се създава, за да "защитава" интересите на бъдещи български граждани?