До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"

Формацията нямало да е етническа, обяви един от учредителите й
24 ное 2013 10:48, Александър Попов
323
До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"
Помакини на пазар. Снимка: архив, Булфото

Нова партия на име "Помак" ще търси национално обединение и извинение за Възродителния процес от управляващите, обяви пред bTV Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак".

Той добави, че учредяването на формацията ще е факт до 2 седмици и тя няма да е е етническа.

Още по темата

"Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", категоричен бе той.

По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

Dnes.bg припомня, че за създаването на партия "Помак" се заговори още през 2009 година.

Тогава 51 души – учредители на формацията излязоха с декларация, в която настояха, че ще работят за просперитета на българската нация и държава, защото години наред различни политически формации правели опити да противопоставят етносите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
27
 
! Отговори
игнори преди 10 години
А на нас кой ще се извини за 500-те години робство или да ги поздравим за това и да ги приканим пак да ни завземат, не че не са ни превзели и дупят Местан и сие.
18
1
 
26
 
! Отговори
Семантик преди 10 години
Това добре, нека има партия "***". НО... трябва ясно да се направи разграничение между религиозна и етническа принадлежност. Помаците не са турци, както някои се опитват да им промиват мозъците, а българи. Питайте ги кой е майчиния им език. Ако турците са мюсюлмани, това не значи, че мюсюлманите са турци. Иракчаните, афганците, суадитците, иранците и т.н. също са мюсюлмани, но не са турци!Така че мили наши българи-мохамедани, внимвайте много, когато някой се опитва да ви изкара турци. :)
17
6
 
27
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Преди една година много хора казваха, че ще търсим и ще съжаляваме за управлението на ГЕРБ , но не вярвахме. Сега съм убеден, че тази престъпна тройна коалиция е в пъти по лоша от ГЕРБ. Драги привърженици на БСП, не ви ли е срам че Доган си командва Станишев като малко дете. И какво остана от 100 годишната партия БКП-БСП , нищо една *** на турската етническа партия. Не си въобразявайте , че този престъпен синдикат ДПС , ще се поколебае да затрие БСП и всичките и лидери. Справка-Х. Бисеров.
16
0
 
33
 
! Отговори
qwer преди 10 години
А румънските *** в България няма ли да учредят партия "Катун", а дервишите какво чакат, ами гагузите защо се бавят, еб.х ти държавата всеки иска в парламента да влиза, мръсните комундури като вземат власта винаги бъркотии и напрежение създават, ама тъпият народ е виновен за това, няма да се оправи тази *** никога, най-доброто е да се обяви война на Япония и веднага след обявата да се обяви капитулация та да дойдат тази нация и да ни помогнат за да не се самозатриеме чрез този комунизъм.
15
0
 
20
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
По принцип тезата на тази партия е грешна.Спрямо помаците никога не е извършван "възродителен процес". Така нарекоха смяната на иомената на турците, комунистите. Но при помаците не е имало такъв процес, а са им сменяли имената 8 пъти комунистите. Но по различно време от турците. Даже 1 г. преди смяната на имената на турците, бяха сменени имената на *** с турски имена (репетиция на "възродителният процес"). И тогава турците се подиграваха на ***, незнаейки, че ги чака същото след 1 г.
14
2
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
За вайнанахтето обещавам да основа българсканационалсоцическа партия
13
3
 
41
 
! Отговори
И преди 10 години
За такова нещо като Възродителния процес едно "извинявай" не върши работа,ама не се ли сетиха малко късно за това!Аз предлагам да си ходят в Турция и да си учредяват там каквото си искат!България е на българите и по конституция,нямат право да създават етнически партии!Айде куфара и бегайте у Анадола...
12
1
 
32
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Когато смениха имената на турците, Турция веднага се възпротиви. В Турция се правиха протестни митинги. Но при помаците нямаше такива работи, защото те са си българи и тяхната държава им сменяше имената. И при всичко случаи те знаят, че смяната на имената при туците не съвпадаше с техните многобройни смени на имената. При тях не беше наречена "възродуителен процес" тази смяна на имената.
11
1
 
32
 
! Отговори
човека с бича преди 10 години
Аз знам нещо по хубаво за учредителите на тая партия един волски бич!
10
2
 
51
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
А кой ще се извини за терористичните актове срещу невинни българи, извършени от турски терористи, някой от които са членове на една етническа партия?
9
2
 
68
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Сега очакваме извинение от Турция за 500 г. геноцид върху българите.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смех,смех,смеххххххххххххх
7
3
 
46
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Алоо, къде сте толерастите, да кажете, че ние българите не сме толерантни пак.И как да бъдем когато всеки ден нечистоплътните глобалисти- ционисти късат от нашия жив организъм, даже сме твърде толерантни и търпеливи.Затова позволихме да се създаде и лъжлив помашки етнос, като македонския.
6
1
 
43
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Президента се извини в Турция за смяната на имената и то преди много време. И темата се изчерпа.Сега явно нарочно се прави всичко за да се натисне от някой във връзка с емигрантите.Лошото е, че помаците пак ще ги използват и ще ги захвърлят като ненужна вещ. Осем пъти им сменяха имената на помаците и никой не пише за това. Така, че "възродителният процес" при помаците е бил осем пъти. И той нямаше нищо общпо с този при турците. Защото помаците са българи и зад тях не стои никой.
5
4
 
40
 
! Отговори
генчо бозов преди 10 години
Съвсем сериозно мисля близките дни да учредя партия на содомитите...Има ли желаещи да се включат в нея ?
4
2
 
38
 
! Отговори
апел преди 10 години
Граждани,гласувайте за *** ! С *** в парламента хладилниците ви ще се напълнят сами!
3
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия скапаняци що изобщо си правят труда да учредяват скапаната си партийка, като така или иначе няма да минат 4%-та бариера.
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще цъфне и върже помашката партия. Те нали си имат Местанчо.
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нали станишко ви се извини