Първанов с явен намек за предсрочен вот

Това щяло да помогне на кабинета да свърши ценни неща
24 ное 2013 18:00,
43
Първанов с явен намек за предсрочен вот
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Георги Първанов намекна в Русе за нуждата от посочване на конкретна дата за провеждане на предсрочни избори - с цел успокояване на напрежението в обществото.

"Смятам, че един по-ясен хоризонт за работата на парламента, респективно на правителството, би могъл не просто да успокои напрежението, но и да създаде по-добра възможност за работата на самото правителство, така че то да изпълни онези ангажименти, които е поело", каза той.

Президентът (2002-2012 г.) оцени позитивно провеждането на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при Росен Плевнелиев, защото е имало реална заплаха той да не се състои или да се опорочи.

Още по темата

"Това не се случи и е много добър знак към българското общество, което означава, че все пак българските политици могат да си говорят, но предстои още много работа", каза Първанов и допълни, че вероятно в понеделник, на организирана от него дискусия във Велико Търново, ще предложи конкретни промени за Закона за КСНС, за да може той да стане един по-действен орган.

Социалистът коментира още, че изграждането на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" не е алтернатива на АЕЦ "Белене". По думите му "Белене" е много по-напред като проект и затова строителството не търпи отлагане.

Според Първанов строителството на седми блок в АЕЦ "Козлодуй" би могло да се случи едва, след като се изчерпят експлоатационните възможности на пети и шести блок на централата.

На въпрос дали се очаква някаква реакция от Русия за строителство на реактора с американска технология, Първанов заяви, че "можем да строим и едната, и другата мощност, без да се налага да избираме между някои от "двамата големи братя", образно казано", заключи президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце президент!
36
0
 
1
 
! Отговори
maora преди 10 години
Civilizovania sviat jivee, raste i vurvi napred.......nashite *** sa vse sushtite , idiotskite mutri sa vse sushtite.....tragedia.
35
0
 
4
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Първанов е троянския кон за БСП .
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва ли да ни интересува мнението , на идеолога на Тройната коалиция
33
2
 
4
 
! Отговори
Незнайко преди 10 години
Кой е този неприятно изглеждащ човек и защо трябва да ни интересува какво е казал ?"по-ясен хоризонт", "респективно", ангажименти" - дрън-дрън !Та той дори не може и да говори...Баба ми казва, че ноември е наобичайно топъл, ама гледам, че никой не пише статии за нея.
32
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До KeepWalking Има право на 2 мандата и толкова - няма право на 3ти... но може да се напъва да бъде премиер... За целта обаче трябва да се върне на бял кон в БСП или да си направи негова партия и в момента търси подкрепа за това.
31
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
първанов е от обикновенно българско семейство на трудови хора,станишев е еврейско гадче израсло в ссср в охолство и расло в саксия. сега човека на сорос в бг е точно станишев,обаче,малко са хората които знаят истината.
30
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По добре Гоцан, отколкото хамстера да командва ***.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво агент Гоце !!! Разделяй и владей !!!
28
5
 
7
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
Гоце има два приоритета...Единия вариант да стане отново президент.....по конституция няма право 2 последователни мандата ...което ше рече ,че може 3 с малка пауза...другия вариант да оглави БСП....като Хамстера подаде оставка...това са му целите.....
27
12
 
14
 
! Отговори
321 преди 10 години
Ето един човек-социалист ,който има мозък в главата за разлика от Станишев.Дори да не симпатизирам на БСП този човек заслужава уважение.
26
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Повтаря съдбата на Петър Стоянов, за СДС е онзи бившия и тук БИВШИЯ.
25
2
 
22
 
! Отговори
внимавайте!!! преди 10 години
Гоце е много жилав политик,изкара трипера накрак!
24
3
 
13
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Първанов играе опасна игра, която едва ли може да спечели.Не е това начина да си търси място под слънцето. По този начин по-скоро слънцето ще го опърли. Има хляб в него, но по друг начин.
23
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов е *** на Борисов.Забравихте ли КОЙ произведе Чутурата в генерал?
22
2
 
6
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Лук...лук...Лукав
21
7
 
19
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Първанов (Гоце) може да е всякакъв, но е с нива над мишката Станишев. По-добре умен опонент, отколкото глупав съюзник. Така, че колкото по-скоро комунистите наритат сами Станишев, толкова по-добре за България. Ако не го направят сами, народът ще го направи.
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП прилича по-скоро на партия без съпротивителни сили." станишевата БСП е немощна старица, която търси да се улови за сламка, за да остане в парламента. Не ме интересува, че ненормалният серГЕЙ ще разсипе екстремистката си партия. Дори ще се радвам. Но той и БСП ще завлекат България към дъното и наистина ще се молим да стигнем някои африкански държави по всички критерии, в т.ч. по БВП и здравеопазване. Казах "НЯКОИ" и казвам "ако станиГЕЙ остане в парламента". България може да започне да се оправя едва когато БСП и ДПС СА МАЛЦИНСТВО.
19
4
 
3
 
! Отговори
Ал преди 10 години
Изчерпал си се вече откъм идеи и е време да си вървиш!
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце я направи ново обединение противЕС ДА ВИДИШ ГОЛЯМАТА ПОДКРЕПА. Тази наложена ни демокрация ни отврати окончателно от всички партии...