Първанов с явен намек за предсрочен вот

Това щяло да помогне на кабинета да свърши ценни неща
24 ное 2013 18:00,
43
Първанов с явен намек за предсрочен вот
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Георги Първанов намекна в Русе за нуждата от посочване на конкретна дата за провеждане на предсрочни избори - с цел успокояване на напрежението в обществото.

"Смятам, че един по-ясен хоризонт за работата на парламента, респективно на правителството, би могъл не просто да успокои напрежението, но и да създаде по-добра възможност за работата на самото правителство, така че то да изпълни онези ангажименти, които е поело", каза той.

Президентът (2002-2012 г.) оцени позитивно провеждането на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при Росен Плевнелиев, защото е имало реална заплаха той да не се състои или да се опорочи.

Още по темата

"Това не се случи и е много добър знак към българското общество, което означава, че все пак българските политици могат да си говорят, но предстои още много работа", каза Първанов и допълни, че вероятно в понеделник, на организирана от него дискусия във Велико Търново, ще предложи конкретни промени за Закона за КСНС, за да може той да стане един по-действен орган.

Социалистът коментира още, че изграждането на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" не е алтернатива на АЕЦ "Белене". По думите му "Белене" е много по-напред като проект и затова строителството не търпи отлагане.

Според Първанов строителството на седми блок в АЕЦ "Козлодуй" би могло да се случи едва, след като се изчерпят експлоатационните възможности на пети и шести блок на централата.

На въпрос дали се очаква някаква реакция от Русия за строителство на реактора с американска технология, Първанов заяви, че "можем да строим и едната, и другата мощност, без да се налага да избираме между някои от "двамата големи братя", образно казано", заключи президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Dqdo ioco преди 10 години
Нищо чудно,че първанката не е в политиката вече...
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце хайде на лов.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Parvankata , sled 11 godini nai setne progovori ! Kato beshe na vlast Parvanov govoreshe samo za nova godina ! E blizo do mesec pak sme nova godina , taka che !
14
0
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Къде ми са детските книжки,кажи ми- мой прашен сандък,АБВ-Тире,Запетая,забравих gi май,че Язък...
13
13
 
4
 
! Отговори
Ха преди 10 години
какъв вот бе .България закъса с имигрантите,а ти за власт мечтаеш.Бандата на гоце и буда.Звучи зловещо.
12
6
 
14
 
! Отговори
123 преди 10 години
Ще му се!Гладна кокошка просо сънува.
11
3
 
14
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Първанов, да не го хвана нещо страх. Кабинета за пред хората се раздвижи но няма да стигне толкова далече. Израелския бивш президент години е зад решетките, но България не е и никога няма а бъде със законите на Израел,Първанов да си стои кротко, да се радва на внучета и да си пише спокойно мемоарите
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOMUNISTAT E NAI-GROZNOTO SATVORENIE NA PLANETATA. VEDNAJ SA S TZARSKATA PARTIA, SLED TOVA SA S ***, VEDNAJ SA ANTIHRISTI, SLED TOVA SA GOLEMI BOGOMOLTZI. NE E UCHUDVASHTO , AKO SA PODPISALI DOGOVOR SAS SATANATA.
9
30
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До Shark: Няма да има скоро избори, а и правителството трябва да работи за да изпълни социалната си програма. Хората трябва да си поемат малко въздух след три и половина години Дянковщина. На когото това не му харесва да върви да надува *** и тромби пред парламента.
8
6
 
19
 
! Отговори
гост преди 10 години
И тоя не се наяде на пари и власт.Спри се бе нищо няма да вземеш със себе си.
7
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Агент Гоце,скрий се в дупката си бе,грозен плъх!!!!
6
2
 
14
 
! Отговори
baihui преди 10 години
Георги Седефчов ли? :D
5
41
 
13
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
До SharkИмаш я датата ! 12 май 2017 година ! :)
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце хайде на лов за архари.
3
1
 
4
 
! Отговори
do GOTZE преди 10 години
AZ MISLEH CHE OTDAVNA SI SE PREMESTIL V QKORUDA S POMASHKATA SI NEVESTA ZORKA I SI IGRAETE KARTI SAS SEMEISTVO MASLAROVI.
2
4
 
34
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Конкретна дата - ВЕДНАГА Никаква възможност няма да се дава на правителството да си свръшело УЖ работата, така де да окраде що може до изборите. Затова датата е веднага!!!
1
3
 
20
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Бита карта. ,,Компроментиран,,. Да се удари.