Плевнелиев доволен, имало обединение на КСНС

"Не е работа на президента да говори за избори"
53
Плевнелиев доволен, имало обединение на КСНС
Преди началото на вчерашното заседание на КСНС. Снимка: БТА

Като успешно определи вчерашното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност президентът Росен Плевнелиев.

Вчера премиерът и двама министри, лидерите на управляващите партии и опозиция, както и шефовете на службите, успяха да се обединят и да излязат с единно становище относно опасностите пред националната сигурност заради засиления миграционен натиск и продължаващите протести и контрапротести в София.

Заради това Росен Плевнелиев благодари на всички участници за отговорното отношение, което е довело до  пълен консенсус и съгласие. Той бе категоричен, че не е закъснял със свикването на КСНС.

Росен Плевнелиев допълни, че на съвета не е имало дебати по темата избори и „не е работа на президента да говори по тази тема“.

„Няма нито една моя дума, която да разделя гражданите“, заяви той и допълни, че като президент е готов да чуе всеки и да изпрати неговото послание към компетентните институции.

Държавният глава откри днес в Котел обновеното детско отделение за рехабилитация в Специализираната болница по долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Средствата за това идват от кампанията "Българската Коледа".

Още по темата
Президентът съобщи, че през 2012-2013 година е била събрана рекордна сума пари за инициативата "Българската Коледа"- 2 100 000 лева. С тях е била купена апаратура за десетте рехабилитационни центъра в цялата страна на стойност 1,4 милиона лева. С пари от кампанията са подпомогнати 485 деца. 350 000 лева са предназначени за подпомагане на 426 деца с неврологични проблеми, а 59 ще получат лекарства на стойност 250 000 лева.

"Имахме мечта да доведем в България най-добрия уред за локомоторна терапия. Сега в страната има пет такива уреда - в София, Пловдив, Котел, Момин проход и Бургас", заяви Плевнелиев.

Президентът каза още, че над 60 процента от децата, подпомагани от "Българската Коледа", са били с неврологични заболявания. Той посочи, че за тяхното правилно лечение са нужни ранно диагностициране и високотехнологична апаратура. Като положителен факт в тази насока президентът отбеляза и промяната в клиничните пътеки за лечение на деца с церебрална парализа, предложена от организаторите на "Българската Коледа".

Той допълни, че е необходимо още създаването на регистър на рисково родените деца, както и на наръчник за родители на хронично болни деца, в който да се посочат и подходящите за тях лечебни заведения в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: КотелПлевнелиевКСНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Светлин Димитров преди 10 години
Бла бла бла.
36
3
 
4
 
! Отговори
Gele преди 10 години
Няколко въпроса към Г-н Президента :Когато отиде в Германия да спиш по "паркинзите" знаеше ли немски. С к'ви кинти живя?Ако имаше кинти от къде са та и без немски език, как сключи договори и стана "бизнесмен" ?Ако не си имал кинти предаде ли се за политическо убежище за да получаваш социални ? Бащице на нацията, кажи как го направи тоя фокус, че сега след 01.01.2014 и ние простосмъртните да да си намерим по един "паркинз" и да се оправим. :*
35
1
 
4
 
! Отговори
unicorn875 преди 10 години
Импийчмънт и оставка за Плевнелиев, щом ще служи на олигарсите и на Иво Прокопиев, няма място в политиката. Да си събира багажа и да бяха в чужбина. Нали има пари по офшорки, с тях ще се издържа.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждате ли тези на снимката ?ТЕ МИ СЪСИПАХА ЖИВОТА
33
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 10 години
Снимка на убийци, тези всичките до един са за разстрел ....Вместо фото апарат калашник и натискай копчето на автоматична стрелба ...АМИН
32
0
 
7
 
! Отговори
Язе преди 10 години
Има обединение. Има щото беше при закрити врати. На тъмно са си едни всичките.
31
1
 
10
 
! Отговори
Рашко преди 10 години
Плевналиев е опасен за националнана сигурност както и Орешарски .Идва време за мобилизация и народен съд . Положението е екстремно и не търпимо
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хенри Менкен шеговито е казал:Демагогът е човек ,който проповядва доктрини,за които знае,че са неверни,на хора,за които знае,че са ***.Демагогията цели постигане на влияние чрез заблуда и манипулиране на предразсъдъците,чувствата,страховете,тщеславието и надеждите на хората.Истината е интеграл на времето,тя е причинно-следствената връзка между фактите ,а те са ,че тези политици за 24 години провалиха България.ОСТАВКА!!!
29
2
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Безродните карикатури пак са тук,мерзавци.Къде е еничара Сидер-Дупедавец.
28
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 10 години
А защо никой не говори за парламентарната делегация от Турция приета в НС ? Днес тази делегация е посетила главното мюфтииство и Зинаида Златанова за оказване на натиск за връщане на вакъфските имоти ! Някой ще зададе ли въпроса защо това посещение се отразява само в Турция и у нас но само в турските издания !
27
0
 
8
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Същите тези на снимката гласуваха против затварянето на границата, а сега маркират проблема с имигрантите като заплаха за националната сигурност. Това, което ме интересува е какви мерки ще вземат, а не колко добре са си поприказвали.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То реално погледната има много неща, който все са свързани с НС, не само бежанците, дори бих казал те не са сред най опасните за сигурността на страната! Липсата на икономика и тегленето на големи заеми е по голяма заплаха в дългосрочен план за НС и много други , демографския срив също , гледам по долу колегата турист го е запитал президента за това....
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев е ***!
24
0
 
10
 
! Отговори
Турист преди 10 години
А ПЛЕВНЕЛИЕВ КОГА ЩЕ СВИКА КСНС ЗА ДЕМОГРАФСКИЯ ПРОБЛЕМ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ТОВА НЕ Е ВАЖНО.
23
0
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 10 години
Заглавие на снимката ,,Лидерите на най бедната страна в Европейския съюз се събраха на заседание по националната сигурност"
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
национални предатели са тия хубостници
21
1
 
1
 
! Отговори
Викинга преди 10 години
Шеста точка предложена от ЦЦ е най удачната за НС!
20
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Тези на снимката,а и преди тях в този съвет за нац. сигурност,никак не им пука за най-важния въпрос касаещ сигурноста на народът и държавата -липсата на работни места,ниските африкански доходи и демографската катастрофа,в резултат на всичко...това.Тези,сън не трябва да спят,защото народът ни е доведен до немотия,за сметка на шепа...забогатели,чийто представител е и самият президент.Ситият не вярва на...гладния,а спасението на...давещите се е само в техните ръце;защо са ни тогава тези в...съвета.
19
3
 
3
 
! Отговори
bezpartien преди 10 години
само, че този съвет трябваше да ги свика много по-рано и това е огромната грешка, която направи президента.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** до ***