Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС

Още десет също имат нагласата да станат независими
Обновена: 3 дек 2013 14:05 | 3 дек 2013 09:26, Камелия Цветанова
152
Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Първият депутат от ГЕРБ, който напуска сам парламентарната група на ГЕРБ, е Георги Марков.

Вчера в 10 ч. той оставил молбата си на бюрото на парламентарния шеф Михаил Миков, съобщи "Преса".

Днес документът ще бъде депозиран в деловодството, а за него ще бъде съобщено още в началото на извънредното заседание от 11 часа. До 17,30 ч. вчера Бойко Борисов не беше уведомен за решението, защото според Марков „не си вдигал телефона“. Не успял да осъществи връзка и със заместника му Цветан Цветанов, който пък е в Брюксел.

Групата на ГЕРБ вече ще наброява 96 депутати, защото Георги Марков остава независим.

Той отрече да е купен от управляващите. Според него обаче, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други свои депутати. Недоволството е предимно при тези, които влязоха за първи път тази година.

Решението си да напусне групата Георги Марков взел през уикенда. Той бил разочарован от реакцията и подмятанията на свои колеги след интервюто му в „Преса“, в което чистосърдечно обясни защо е бил в Букурещ и е седял на една маса с премиера Пламен Орешарски по време на срещата му с българската общност там.

Марков обясни, че Орешарски е направил повече за българите в чужбина за разлика от Борисов и предшествениците му. Освен това договорил още 1 млн. лв. в бюджета на свищовската академия.

Тогава той заяви, че не е уведомил предварително Борисов за пътуването си. На следващия ден Борисов го извикал в Банкя, но не му е повишил тон. Напротив, обяснил му, че и той е сядал на една маса с Орешарски в Брюксел, защото сега той е премиерът. Депутати от ГЕРБ вчера уверяваха, че групата им остава единна. Неофициално обаче се твърди, че между 4 и 10 депутати от ГЕРБ са с нагласата също да станат независими, ако се окаже, че този парламент ще има по-дълъг хоризонт. Лидерът Борисов все уверявал хората си, че скоро ще има предсрочни избори и това ги възпирало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
11
 
15
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До Анонимен 94"....Марков е единственият истински мъж...", Боже, Боже, халал да Ви "мъжът"!
90
13
 
22
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Слава богу! Айде хаирлия да е! Да повлече след себе си и останалите. Умните напускат. Само тиквите остават. ДОКАЖИ, ЧЕ НЕ СИ ТИКВА, А МИСЛЕЩ ЧОВЕК! НАПУСНИ И ТИ! НАПУСНИ ОЩЕ СЕГА!
89
8
 
23
 
! Отговори
Aнонимен преди 10 години
Как Цветанов е в Брюксел?? Нали имаше забрана да напуска страната????
88
5
 
18
 
! Отговори
Don Karleone преди 10 години
От ДПС се откасна цяла група-Касим Дал и компани ,но сега подсмирчат по кафетата
87
12
 
24
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Някой депутат от БСП или ДПС да е напуснал за 23 години парламентарната си група ,няма такъв,но това се казва желязна дисциплина и правилно подбрани кадри,личи си стогодишната партия,още по времето на дядо Благоев те започнаха да си създават кадри.
86
5
 
26
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
Така е. Кльопачката е когато има власт.Когато няма - мишоците първи рипат :)Изобщо, сегашната форма на т.нар. 'демокрация' е порно!Неква ПАРОДИЯ!Имитация.Уви!Това заслужава мнозинството от бг населението."Всеки народ си заслужава управлението" и разбира се: "всеки народ си заслужава 'демокрацията'".Важи за всяка партия: и амагаре да сложат у листите - па ше бъде избрано! Само да е нашето идиотче - червено, синьо или не знам си кво.И пак стигаме до 'матряла': НЕ СТАВАМЕ!
85
22
 
32
 
! Отговори
щастлива преди 10 години
Започва се ! Слава Богу , дойде края на тази мафиотска структура , наречена ГЕРБ ! Още една причина да се радвам на предстоящите празници .
84
6
 
17
 
! Отговори
шенол преди 10 години
той си е люспа от самото начало цветанов се отказа от търново заради този целия град не е гласувал масово за герб защото ги познават хората в града маркови-комунистите
83
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Георги Марков е единственият истински мъж в ГЕРБ! ЕДИНСТВЕНИЯТ! Другите /като Фидоска/ си тръгнаха умрели от страх! Браво г-н Марков! Жалко само, че другите няма да те последват - основното им занимание е да *** г_за на Боко Тиквата! Да им е сладко!
82
3
 
10
 
! Отговори
соня преди 10 години
дело за ддс измама прехвърля фирма с огромни задължения на беден ром сега ще се оттърве
81
10
 
23
 
! Отговори
иво преди 10 години
всички в свищов бяхме изненадани от избора на марков за депотат ,направете си извадка колко гласа е събрал този дедесар добра цена е спазарил измамника
80
12
 
23
 
! Отговори
румен преди 10 години
Право на всеки е да реши дали подкрепя, или не, дадена партия....но след като един човек е избран от хората за депутат, предложен от една партия, редно е да напусне НС, тъй като хората не са гласували за него, а за партията. Този не се е явил на избори като независим кандидат, и няма как да бъде независим депутат.
79
18
 
36
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Орешарски направи много за българите в чужбина.Увеличава ги непрекъснато.
78
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една малка стъпка за човек, но огромен скок за България.
77
19
 
21
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До СТИГАИ КОЕ БЕ ХУБАВОТО ПРИ КОМУНИЗМА ЧЕ ЛИЧНО АЗ НЕ ПОМНЯ.ЧАКАШ ЗА КОЛА 10-15Г КАТО СИ НАПРАВИЛ ВНОСКА ОТ 1500ЛВ ПРИ ЗАПЛАТА ОТ 127ЛВ НА ВИСШИСТ НАЧИНАЕЩ..БУТАШ СТОТАЧКА ДА СИ КУПИШ ЦВЕТЕН ТЕЛЕВИЗОР..ИМАШЕ КОРЕКОМ САМО ЗА ОТБРАНИ ХОРА.ВСЕКИ *** ПРЕД МАГАЗИНА ТИ ИСТИСКВАШЕ СТОТАЧКА ЗА МЕБЕЛ ЗА ТУХЛИ.И ЗА ВСЯКАКВИ НЕЩА..ДА ИЗЛЕЗЕШ ДО СЪРБИЯ БЕ СЪБИТИЕАРЕ СТИГА С ТОВА БИЛО ДОБРЕ ПРИ КОМУНИЗМА.ДА ДОБРЕ БЕ АКО СИ ДЕТЕ НА ДС ПОЛКОВНИК ИЛИ ДЕТЕ НА ЦК ИЛИ ПОЛИТБЮРО..А КАК СЕ ВЛИЗАШЕ ЗА СТУДЕНТ
76
29
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ-избирател преди 10 години
Хубаво е, че напускат ***. Надявам се и останалите да се изявят преди предсрочните избори. Влезли са с надежда за пълна депутатска заплата, а пък се наложи да вземат по-малко заради политическите решения на партията... тежко е, някак. Пък и няма само Волен да взема - тези, щом са от новоизбраните, вероятно са по-евтини. Хората са такива у нас - има много брак. ГЕРБ само печели от това, че се очиства от такива.
75
3
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ЗАВЕСАТА ЗА ЧЕРНИТЕ КАСИ НА ПАРТИИТЕ И КАК ТЕ СЕ ПЪЛНЯТ...КОИ СА ХОРАТА НАТОВАРЕНИ ДА ПЪЛНЯТ НЕ ХАЗНАТА А ЛИЧНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ НА ВЪРХУШКАТА ОТ БСП...ГЕРБ...АТАКА...НДСВ...СК...РЗС...ДПС...НЯКАК СИ ЗА ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ СЕ ГОВОРИ НО БЕЗ КОНКРЕТНИ ИМЕНА КОЙ НА КОГО ДАЛ И В КОЯ СМЕТКА СА ПАРИТЕ..РЕД Е ВСЕКИ СЛУЖИТЕЛ ДОКОПАЛ СЕ ДО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ДА Я ИЗНЕСЕ И ОСВЕТЛИЕ ТОГАВА ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО И РОЛЯТА НА УЧАСТИЕТО МУ В ДЪРЖАВАТА
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече 24 г.вътрешни и външни сили ни тикат към пълно опростачване и загуба на всякакви морални ценности и идеали! Почти успяха да направят това и да загладят мозъчните гънки с псевдо демокрация,с лъжи,со кротце и со малко кютек!След още 24 г. ще сме все още в преход и все още ще се джафкаме за за това,на кой му е по-голям,а държавата пак ще е в изходна позиция!
73
19
 
28
 
! Отговори
СТИГА преди 10 години
До ДемократиСТИГА С ТОВА КОМУНИСТ КОМУНИСТИЧЕСКО ХОРАТА КОИТО СА ЖИВЯЛИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РАЗКАЗВАТ САМО ХУБАВИ НЕЩА - НА КОГО ДА ВЯРВАШ???????????
72
21
 
24
 
! Отговори
ист преди 10 години
Няма нищо лошо че е напуснал ГЕРБ, В този свят всичко си има цена, Ако има малко съвест е длъжен да каже срещу какво и за колко лева,