Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС

Още десет също имат нагласата да станат независими
Обновена: 3 дек 2013 14:05 | 3 дек 2013 09:26, Камелия Цветанова
152
Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Първият депутат от ГЕРБ, който напуска сам парламентарната група на ГЕРБ, е Георги Марков.

Вчера в 10 ч. той оставил молбата си на бюрото на парламентарния шеф Михаил Миков, съобщи "Преса".

Днес документът ще бъде депозиран в деловодството, а за него ще бъде съобщено още в началото на извънредното заседание от 11 часа. До 17,30 ч. вчера Бойко Борисов не беше уведомен за решението, защото според Марков „не си вдигал телефона“. Не успял да осъществи връзка и със заместника му Цветан Цветанов, който пък е в Брюксел.

Групата на ГЕРБ вече ще наброява 96 депутати, защото Георги Марков остава независим.

Той отрече да е купен от управляващите. Според него обаче, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други свои депутати. Недоволството е предимно при тези, които влязоха за първи път тази година.

Решението си да напусне групата Георги Марков взел през уикенда. Той бил разочарован от реакцията и подмятанията на свои колеги след интервюто му в „Преса“, в което чистосърдечно обясни защо е бил в Букурещ и е седял на една маса с премиера Пламен Орешарски по време на срещата му с българската общност там.

Марков обясни, че Орешарски е направил повече за българите в чужбина за разлика от Борисов и предшествениците му. Освен това договорил още 1 млн. лв. в бюджета на свищовската академия.

Тогава той заяви, че не е уведомил предварително Борисов за пътуването си. На следващия ден Борисов го извикал в Банкя, но не му е повишил тон. Напротив, обяснил му, че и той е сядал на една маса с Орешарски в Брюксел, защото сега той е премиерът. Депутати от ГЕРБ вчера уверяваха, че групата им остава единна. Неофициално обаче се твърди, че между 4 и 10 депутати от ГЕРБ са с нагласата също да станат независими, ако се окаже, че този парламент ще има по-дълъг хоризонт. Лидерът Борисов все уверявал хората си, че скоро ще има предсрочни избори и това ги възпирало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е от Свищов. Едно време беше със мутрите от клуб 777 в Русе. Голям ***.
110
14
 
19
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Айде стига крокодилски сълзи. В миналия парламент гербавите като разбиха 2 парламентарни групи беше нормално и морално, нали така беше? Сега било неморално и бил предател. Откъде-накъде?Не иска да го командват дебели лелички и физкултурници. ами много ясно, че ще си бие камшиците. То и без това на следващите избори герберасти в парламента няма да има.
109
2
 
16
 
! Отговори
Винету преди 10 години
С тази добре позната и от други парламенти случка, този нито ще стане по-легитимен, нито по-харесван.
108
9
 
22
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Влечуго! Няма добър предател.
107
0
 
6
 
! Отговори
otvrat преди 10 години
ai siktir i kade otiva vav bsp li da jivee anarxijata i oligarxijata a darjavata bg na sad vav strasburg po mnogo prichini
106
13
 
27
 
! Отговори
гешев преди 10 години
щом напуска партията, с която е влязъл в парламента, да се освободи и от депутатстване! понеже е използвал ресурс и глас от нейните избиратели, които иначе никога не биха гласували за него! аман от мекотели, ламтеещи за далаверка!
105
15
 
34
 
! Отговори
Демон преди 10 години
Бандата започна да се разпада. Гадно е, когато си броил 200 - 300 000 за депутатско място и заради дивотийте на Кратуня не можеш да изкараш нищо. БСП и ДПС вече не се нуждаят от Атака. Плъховете от ГЕРБ ще станат най-верните поддръжници на правителството, защото това ще им е последният парламент. С камъните на Кратуня по неговата глава. До два месеца поне 20 плъха ще напуснат ГЕРБ. А следващата пролет рейтинга на бандата на Боко ще бъде под 10 %. Империята отвръща на удара!!!
104
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименнима само Герб има продажна политика ? хайде тия ги говори на другите. БИЛ ПРОГЛЕДНАЛ ...ХА -ХА -ХА. АМИ КОМУНИСТИТЕ КОГА ЩЕ ПРОГЛЕДНАТ КОЛКО НАРОД ГИ МРАЗИ ?
103
21
 
21
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Още един прогледна. Скоро и останалите, като се разсее мъглата на илюзиите в Герб.
102
2
 
11
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До avenirКъде ще емигрират,случайно да сте били Емигрант?За да напуснат БГ се иска ***,а не лумпенски подвиквания,иска се да работиш,да се трудиш,защото от другият край за друго не Плащат,най вече на предатели и безделници......!
101
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ДЕПУТАТ НЕ Е ПРОДАЖНИК, А ЧОВЕК,КОЙТО Е РАЗБРАЛ ПАГУБНАТА ПОЛИТИКА НА ГЕРБ.НА ЛИНИЯ СЪС СИГУРНОСТ СА НЕ 5 ИЛИ 10 ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ, А ПОЧТИ 1/3. ББ НЕ МУ ОСТАВА НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ДА ХВАЩА ВЛАКА НА ЗАПАД. ТОЙ Е ГИБЕЛЕН ЗА БЪЛГАРИЯ.
100
17
 
14
 
! Отговори
m.markov преди 10 години
Бах ти турската физиономия.Тоя е по грозен от Зелков от с. Невестино.
99
26
 
21
 
! Отговори
Бойко преди 10 години
Прав му път. Поредният продажник, който търси спасение за далаверите си при другарите. Те със сигурност имат още къртици и то не само в ГЕРБ, защото това си е запазена марка на ДС.БББ
98
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е проблема на десните партии, че се разпадат и множат без разлика в идеологиите, стратегията и тактиката. В БСП има крайно леви комунисти и десни олигарси, но никога не се разпадат. Толкова са различни в идеологиите си, че нямат нищо общо, но знаят, че ако не са заедно отиват на "кино". Може да си избодат очите, но не се разделят, заради властта.
97
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До колкото си спомням след третото повдигнато обвинение, на г-н Цветанов му забраниха да напуска България. Или тези ограничения са само за простосмъртните.Кучетата си лаят - керванът си върви..........
96
1
 
14
 
! Отговори
бомбаджия преди 10 години
упорито ми се вьрти в главата простата един вьпрос: кьде е каузата? кьде е каузата на герб когато захапаха власта ? кьде е каузата на бсп, когато прокламира лява политика а се получават десни финтове?а на ндсв а на атака а на дпс ? виждате ли някаква кауза . е мисля си че докато не видим ясни каузи няма да се оправим . аз се оправям криво ляво имам си принципи.
95
10
 
17
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До Анонимен 88То наистина си е за Ха-ха, само дето за другия си мандат, ще си търсите хора.Младите от протестите ще емигрират, а дъртите , работещи, като мене, ще пукнат.Оставате Вие със Станишко, контрапротестиращите и ***.И ако се надявате турците да Ви хранят, sory, на тях им стига и ДПС, и даже им артисва!
94
0
 
6
 
! Отговори
До Rumen 221 преди 10 години
По-точна не би могло да се каже. Наистина пазарна икономика. Няма защо да роптаят красимировите марковци. Всичките са магарета. Браво за остроумието.
93
11
 
7
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До bochko tikveto 92"..има съзнателни..." Съзнателният ми той...Е позгазил малко лука, с ДДС ли, с що ли, май прехвърлил фирма на някакъв *** и сега са го хванали за .......Но хайде, хаирлия да е, все пак даже и в ГЕРБ сигурно има *** за чистене! Халал да Ви са!
92
16
 
28
 
! Отговори
Христо Ботев преди 10 години
Само безмозъчни и жадни за власт *** могат да останат в ГЕРБ, след мафиотското, некадърно, полицейско,нагло,безпринципно, контрабандно и престъпно управление на *** БОРИСОВ и компания. НАРОДА е за СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА и казва НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ.