Борисов прати писмо на Кънев, съгласен с Реформаторите

Той отговори на предложенията им за излизане от кризата
166
Борисов прати писмо на Кънев, съгласен с Реформаторите
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил писмо до председателя на ДСБ Радан Кънев, който представи преди дни шест предложения на Реформаторския блок за излизане от кризата.

Въпреки че нямаме изпратени до ГЕРБ официално техните предложения или не сме получили покана за среща, на която да ги обсъдим, от уважение изпратих официално писмо до господин Кънев, в което изразявам нашето мнение по водещите предложения за излизане от кризата, написа той в социалната мрежа Facebook.

Първото искане на Реформаторския блок беше за незабавна оставка на правителството.

„Позицията на ГЕРБ беше достатъчно ясна и категорична, непосредствено след парламентарните избори на 12 май и последващото съставяне на правителството на БСП, ДПС и "Атака" – а тя е, че настоящото правителство трябваше незабавно да подаде оставка, защото няма доверието на българските граждани и европейските ни партньори. Задкулисието и непрозрачността при взимането на управленски решения доведе и до безпрецедентни граждански протести още на третия ден от съставянето на това правителство. Отлагането на подаването на оставка води до задълбочаване на кризата в страната и изолацията ни от нашите евроатлантически партньори", пише Борисов.

Относно искането на реформаторите за приемане на спешни промени в Изборния кодекс, той припомня, че повече от пет месеца ГЕРБ призовава в дневния ред на 42-то Народно събрание да бъде включена тази точка, след което Народното събрание да се разпусне.

Още по темата
„За ГЕРБ оставката на сегашното правителство е неразривно свързано и с оставка на настоящото Народно събрание. Категоричната ни позиция е, че в рамките на сегашния парламент не може да се търси политически консенсус за съставяне на ново правителство“, продължава Борисов.

Според него единствено дясноцентристко правителство може да гарантира европейското развитие на България.

„То може категорично да се противопостави на популизма и национализма, който е стил на сегашното управление, и то не от сега“, смята лидерът на ГЕРБ.

Той пише още, че следващото правителство трябва да осъществи много реформи в различни сфери, да е основано на експертността и да има ясна визия за това какво и как да се направи.

ГЕРБ застава и зад искането на Реформаторския блок за промени в Конституцията.

Според Борисов настоящата е изчерпала много от своите основополагащи принципи, залегнали в нея при приемането й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
Moeto mnenie e 4e Borisov vijda 4e nezavisimo ot usiliata polagani po vreme na negovoto upravlenie , partiinite upravlenci sa bezkraino nagli i vednaga obezsmisliha vsi4kite namerenia i celi na Borisovoto upravlenie . Bukvalno meseci sled kato GERB se ottegli se vijdat deistvia vednaga s nazadni4avo mislene i protivopolojni na tezi na samia Borisov
147
3
 
1
 
! Отговори
kostur преди 10 години
Злонамерените плювачи ще ПОПИТАМ--ЗАЩО НЕ МИСЛИТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ.---КОГАТО ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ ПРИБРАХА ПАРИЦИТЕ НА ХОРАТА , НАЛИ ПРИБРАХА И ВАШИТЕ..Забравихте ли разбойническата приватизация , убийствата и отвличанията..Забравихте ли заменките НА сТАНИШЕВ , , хонорара на Доган от 1.5 милиона , аферата ХОХЕГЕР , Ц.КАМЪК , МУХЛЯСАЛИ ПРОЕКТИ ОТ 30-50Г.-МАГИСТРАЛИ , АЕЦ, ДУНАВ МОСТ-2 , МЕТРО,ТУНЕЛА ПОД ШИПКА ,--ЛОШО ЛИ Е , ЧЕ БОЙКО РАБОТЕШЕ ДЕНОНОЩНО-- СПОРТНА ЗАЛА, ПРЕЧ.СТАНЦИИ,ДЕТ.ГРАДИН
146
2
 
1
 
! Отговори
kostur преди 10 години
3.Р.Плевнелиев-от почтено семейство , отличник в училище , успял с акъл и честен труд бизнесмен , отличен министър , смел и точен президент..Самородно злато..Шапка му свалям..Като плюете по такива хора , защо се чудите , че сме най-бедни..Когато ГЕРБ дойде на власт , България беше на последното , 27-мо място по доходи.т.е.най-бедни , болни , необразовани.Внасяхме лук ,маруля ..Парите на хората бяха обезценени , милиони напускаха България..Какво сърце имате , плювачи..Защо не мислите
145
1
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Това ли е дясноцентристко правителство? 1. Б. Борисов комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.2. Ц. Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС и масов убиец Григор Шопов.3. Ц. Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Н. Младенов комсомолски секретар, племенник на Пешо Танкиста и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5. Р. Плевнелиев - първи секретар на общински комитет на ДКМС.
144
1
 
0
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ОБЕКТИВЕН 100%--истински прочит на политиците , оплюти по долу.--1.Б.Борисов--отличен пожарникар-- , успял бизнесмен ,-- доктор на науките --,-- успешен гл.секретар , с две генералски звезди от два президента , за борба с орг.престъпност --успешен кмет--успешен премиер...2.Ц.Цветанов-- работлив , смел , умен и компетентен .Това , че сега го пресират , управляващите казват---всеки следващ министър , който се заяжда с мафията , с Доган , с олигарси го чака същото.Жалко за държавата
143
1
 
6
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
В момента който му видя тиквата на този ***, ме напушва смях.Кога най-после господ ще си прибере версиите?
142
0
 
3
 
! Отговори
ура преди 10 години
Значи следва мафията и олигархията да се обединяват;е хаирлия да е поне в следващите години ще се видят какво представляват-една съмнителна сбирщина.А на тебе народа,да ти е яко..........
141
0
 
5
 
! Отговори
Ким Чен Ун - Десен преди 10 години
- Тука сме подготвили хасиендата и чакаме д-р Борисов, да дойде за заслужен отдих и признание.Др. Ким Чен Ун е възхитен от забележителния успех на др. Борисов и го приема като най-скъп гост.1. Първо място по нещастие в Света - ура ура ура другари! - след Афганистан , Сирия, Сомалия.три поредни години другари 2010, 2011, 2012 !!!2. Първо място в света по смъртност в Света -ура ура ура другари! след - Афганистан , Сирия, Сомалия.3. Първо место по корупция в Европа - ура ура ура другари!
140
0
 
6
 
! Отговори
Първа точка преди 10 години
Намаляване броя на депутатите на 120 душиПартийна субсидия=1лв на гласГласуване по интернет.
139
0
 
1
 
! Отговори
do gerberski Rosen преди 10 години
Росене,не си лиразбрал,че всичките империи без изключение-до една всичките са се срутили с гръм и трясък,или още си мислиш,че чрез лукавщината си ще укрепиш "стената" с "кал"(питанка)Когато те видях на снимката да те "поддържат под ръка"се погнусих тотално от низостта ти.Не си изключение,просто си един от многото тарикати,които историята ще отрази "подобаващо"
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
''да се противопостави на национализма.....'' ?!!! значи националните интереси са нещо лошо??!
137
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Пази боже сляпо да прогледа"Този слабоинтелигентен наглец продължава да си мисли че е нещо в политиката и държавата!Той горкия още не може да разбере ,че управлението на държавата не е неговия ИПОН.Поне да замълчи или да се скрие някъде.
136
6
 
18
 
! Отговори
емо преди 10 години
кога най после боко , цецо и компания ще се пръждосат на майната си в централния софииски.докога ще тровят атмосферата със присъствието и грозните си престъпни мутри.народе осъзнай се аман от мутри и *** като раданчо кънев
135
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 136Ранобудните студенти не искат подкрепа от такива като теб и те ясно го заявиха!
134
2
 
1
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Pak gledate samo i samo da ste v PLYAMPARLAMENTA,vsichki imahte vazmojnost da pokajete che mislite za HORATA,a vie se zamerate sas salfetki ne ve shtem razkaraite se nie shte se opravim i bez vas
133
13
 
14
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До Василев"Българино бъди господар ..." Остави се Станишко и Местан, господарски да те яздят!В никой случай не прави опити да се отървеш. Всички, освен управляващите сега, са маскари.Стой си в ямата и си трай, нали и ти си *** като нас!Иначе, ще дойдат едни страшни реформатори, един страшен Бойко, може да ти изплискат копанката, пък ние обещахме да ти сипем вътре 4-5 лв!
132
20
 
24
 
! Отговори
мислете преди 10 години
Да престанем с тази омраза и да се обединят ДЕСНИТЕ СИЛИ!Вижте какво прави коварната столетница: коалиция за България.Всички, които насъскват против единение на ГЕРБ с Реформаторския блок, са привърженици на хаоса, Евразия.Искат назад да отидем.НИЕ ИСКАМЕ в ЕВРОПА, където СМЕ!!!!!!
131
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-важното сега е да изхвърлим БСП и ДПС от управлението.Повечето хора знаят,че ако останат още няколко месеца България няма да я има. Всички днес да подкрепим ранобудните студенти!
130
12
 
17
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До вентилатор"Агент Буда..."Твърдението Ви е явна лъжа, младежо.Ако си извадите главата от странното место в което сте я наврели, ще разберете, че "Буда не е име на ""АГЕНТ", а кодово название на РАЗРАБОТКА срещу Б.Б.
129
6
 
21
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Реформатори с Пръмова и Кунева?!