Цветанов не знаел да разследват Георги Марков

Ексминистърът видя позитивизъм в доклада след одита в МВР
Обновена: 5 дек 2013 14:50 | 5 дек 2013 14:50,
12
Цветанов не знаел да разследват Георги Марков
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и бивш вътрешен министър, заяви, че не е имал никаква информация напусналият парламентарната група депутат Георги Марков да е бил разследван в миналото.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че Марков е бил разследван за невнесено ДДС в размер на 138 000 лв.

"Не съм знаел", категоричен беше Цветанов. Той обясни, че за включване в листите всеки кандидат предоставя необходимите документи, че е с чисто съдебно минало.

Това, което правим ние в ГЕРБ, е за всеки един от тях да бъдат предоставени съответните документи, каза Цветанов. Той все още не е разговарял с Георги Марков.

Ексминистърът коментира и одита на Сметната палата в МВР за периода, в който той го оглавяваше. Цветанов не знаеше нищо и по темата за откритите нарушения и издаването на над 60 акта за тях.

Одитът констатира редица нарушения при обществените поръчки, за което са съставени актове на съответните заместник-министри на МВР и ръководители на структурни звена – юридически лица в системата на МВР. Отговорността за тези нарушения е тяхна, тъй като министърът на МВР им е делегирал правомощията си в областта на обществените поръчки.

Цветанов обаче видя позитивизъм в доклада. По негови думи нито едно от откритите нарушения не е нанесло вреда на държавния бюджет.

"Установява се, че няма злоупотреба с бюджета. Тези нарушения не са довели дотам", обясни ексминистърът.

По думите му първостепенните и второстепенните разпоредители в МВР са над сто. Аз издадох съответните заповеди за съответните пълномощия на зам.-министрите. Това, което сме се старали, е да има публичност, прозрачност и спазване на законите, заяви бившият министър.

Той отказа да коментира актовете и по друга причина - част от тях можело да бъдат обжалвани в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
смяххх преди 10 години
А знаеше ли ЦЦ че точно в периода 2010 - 2012 директор на търновската областна полиция беше негов човек?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов нищо не знае. Ние не искаме да го знаем другаря Цветанов! Тогава се пита, къде му е мястото? Това, че нищо не е правил като министЕр го знаем. Че е нищожество, което си хранеше самолюбието, унижавайки опонентите със силата на властовата си позиция, също знаем. Сега бих искал да знам, ще се предприемат ли адекватни действия, та да им лъснат задните части (подобаващо изцапани) с комуниста-антикомунист Буда? И друго - другарката Фандъкова съгласува ли маршрутите за "протест" на Спящите?
8
0
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
КОЙ ЛИ?- Костов ИЗЛЪГА, че прави демокрация- Сакс-горски ИЗЛЪГА, че ще забогатеем- Станишев ИЗЛЪГА, че е социалист- А.Доганов ЛЪЖЕ че е турчин- Сидеров ЛЪЖЕ, че е националист- Цветанов ЛЪЖЕ, че нищо не знае- Борисов ЛЪЖЕ, че може да управлява- Плевнелиев ЛЪЖЕ, че НЕ ЛЪЖЕНО ЧИЕ ЛЪЖОВНО ПУСТОСЛОВИЕ ДА ИЗБЕРА?- Реформаторите ЛЪЖАТ с дясно пустославие- ГЕРБ и ДПС ЛЪЖАТ с либерално пустославие- БСП ЛЪЖАТ с ляво пустословие- Политическите *** ЛЪЖАТ за всичко Всички в хор ЛЪЖАТ, ЧЕ СА ПОЛИТИЦИ, А СА ПРОСТО КРАДЦИ.
7
1
 
11
 
! Отговори
гост преди 10 години
Лъже ГНУСТНИЯТ КОМУНИСТ ЦВЪКО.
6
3
 
5
 
! Отговори
цецу преди 10 години
Това е постановка на Емо Фаса и компания.В Етрополе всички мутри и комарджии имат дипломи от Свищов?!
5
1
 
14
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Цветанов: Не знам за казуса Бисеров, Йовчев знаеЦветанов: Не знам нищо за подслушването на ТановЦветанов: Не знам за разработките срещу ФлоровЦветанов: Не знам за бонусите в МВРЦветанов: Не знам кой е Лъчо "Мозъка"Цветанов: Не знам кой е Пешо СумистаЦветанов: Не знам какво пишат медиите за мен
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***,ПО-***, НАЙ-***, ЦЕЦО-ВЪЗХОДЯЩА ГРАДАЦИЯ. КОЙ,КОЙ, ТИ ДАДЕ ПАРИТЕ ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ, КОЙ, КОЙ ТИ ДАДЕ ПОЛОВИН МИЛИОН ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО НА ДЪЩЕРЯ ТИ В АМЕРИКАНСКИЯ КОЛЕЖ? КОЙ,КОЙ, КАЖИ СИ БЕ,ЦЕЦООУ.
3
1
 
17
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Цветанов: Не знам в СДОТО да пишат на тефтериЦветанов: Не знам нищо за подслушвани телефонни номераЦветанов: Не знам за разследването срещу МарковЦветанов: Не знам подробности за парите на тъста миЦветанов: Не знам нищо, за никаква разработка Будали. За първи път чувам за нея.Цветанов: Не знам дали сме получили пари от Лев корпорацияЦветанов: Не знам защо ме викат в прокуратуратаЦветанов: Не знам с какво се занимава Киро Японеца
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сефте да не знае - за чуждите далавери обаче винаги пръв научава.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаххаха тоя пак ли не бил знаел нищо... Вече съм напълно убеден, че е знаел всичко, не може да твърдиш, че си бил министър на вътрешните работи, а да не знаеш за подслушванията, разследванията и всеки път, когато те хванат в крачка, да се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал.