Полицаите остават, съкращават чиновници в МВР

Съкращават близо 5400 души, пресметна синдикалист
Обновена: 9 дек 2013 13:54 | 9 дек 2013 08:48,
63
Полицаите остават, съкращават чиновници в МВР
Вълната от съкращения в МВР няма да засегне полицаите. Снимка: архив, Булфото

Готвеното 10-процентно съкращение на служители в МВР няма да засегне полицаите, увери Илия Кузманов, зам.-председател на синдиката на МВР.

Служителите на ведомството са около 54 000, което означава, че оптимизацията ще засегне близо 5 400 души, пресметна той.

По думите му това ще бъдат служители от спомагателните дейности в МВР – огняри, работници в столови, диспечери, системни оператори.

"Те няма да засегнат полицаите, които са около 27 000 души", категоричен бе пред bTV синдикалистът.

Според Илия Кузманов готвените съкращения в МВР "не дават особени възможности за протест на синдикатите", които имат контролна функция в процеса съгласно колективния трудов договор.

Той не отрече информацията, че съкращенията ще засегнат предимно служители на трудови договори, а не такива, назначени по Закона за държавния служител, което означава, че оптимизация в администрацията практически няма да има.

"В някои дирекции администрацията е около 40%. При положение че при двама души на улицата се пада по един в администрацията, това е неразумно раздуване", подчерта Илия Кузманов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Много поздрави на господин Илия Кузманов.На 28.01.2014 год. на даведесет редови полицаи от ОДМВР гр.Разград са връчени заповеди за освобождаване от работа по искане на ръководството,без предизвестия.За жалост шапкаджиите,връзкариете и началниците остават.
48
1
 
2
 
! Отговори
пенисонера преди 10 години
трябва да има промяна в закона както е навсякъде по света ако си пенсионер военен ли какъвто и да било нямаш право да работиш да заемаш работно място на млад човек ,или ако си ценен и искаш или едното или другото не като при нас военен пенсионер 700лв. пенсия и в държавната администрация какво е това ,ако искаш частен бизнес прави и си пей но не в държавата която те е хранила цял живот , тази цифра е огромна на такива кърлежи
47
0
 
7
 
! Отговори
Предатели преди 10 години
Хе, съкращения на администрация..кви лъжи,а няма ли съкращения на администрация в Министерство на отбраната..до кога пенсионери ще заемат работни места на млади хора??
46
0
 
26
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
Имате ли си представа в МВР колко АДМИНИСТРАЦИЯ има ,повече от 50%.Сравнение с МВР-Германия ,където е около 11% и искат още да съкращават.Знаете ли какви длъжности има .....телефонистка ...в21 век,началник КПП демек вдига бариера,шеф на телефонистките и на портиерите,който взима два пъти повече от редови полицай.Е И аз да съм редови полицай и ще рева,защото тази 50% администрация е КОТВА за заплатите на полицайте,КОТВА за Държавният Бюджет,КОТВА за данъчните облекчения и КОТВА за МВР
45
6
 
21
 
! Отговори
клиент на сод преди 10 години
Диспечерите на сод ги съкращават защото вътрешния министър и главния секретар заграбват този сладък бизнес .Тези двамата хубавци се вписват чудесно в хайдушкото комунистическо управление.Бизнеса ще разчита на охрана ръководена от бивши червени генерали с персонал от провалени някогашни бандити.
44
5
 
11
 
! Отговори
vdgs преди 10 години
Хахаха, ми много ясно че ще съкратят администрацията. Как ще съкращават от гавазите си-да не са луди, я са махнали някой от биячите-я са ги свалили от власт!!!
43
9
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 10 години
Спокойно бе има кой да бие студентите и при съкращения.
42
2
 
21
 
! Отговори
alkap преди 10 години
Ако съкратят КАТ еричките кой ще събира данъците и глобите за колани и фарове НАЙ ПЕЧЕЛИВШИЯ ИМ ЗАКОН. В същото време се извършват обири, пукат се гуми, палят се коли, по селата е хорар, обира се всичко и никой не го интересува. ТЕЗИ НА КОИТО ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ТЕ НИ ОБИРАТ
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О с т а в к а!!!
40
2
 
8
 
! Отговори
Кой преди 10 години
Ако пеевски беше станал шеф на данс щеше да се реши всички проблеми веднага.
39
1
 
11
 
! Отговори
акуд преди 10 години
До Бай Хасанобещанието си е обещание *** ние народа сме си прости. Робски души
38
6
 
16
 
! Отговори
акуд преди 10 години
възстание!!!! тези малки , тясно скроени душички не разбират от недоволство и стачки исат В зъбите докато спрат да дишат. дпс е узурпирала властта чрез бдп
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
trqbva da pazqt zadnicite na Stanishev i dogan....zasto drugarite napraviha predi godini obratnoto s voennite.....zastoto oste stqha da gniqt v zatvora gnidi kato Luben Gotcev
36
1
 
5
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До акуд - обещаването не е като даването
35
4
 
13
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Да ги изхвърлят на пътя както изхвърлиха хиляди военни на улицата , и тогаз да се вземат шмайзерите и тънките пушки, че да видят новите чорбаджии , почваме от нашите *** и стигаме до над националните .
34
6
 
19
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс чрез бсп и атака унищожават България. къде са новите работни места който обещаха от бсп?????
33
5
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
Празни приказки,в МВР са нужни спешни и драстични реформи,спешна преатестация на всички служители сега не се знае кой работи и за кого.....
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i policaite sa mnogo a za administraciqta kadeto si barkat po cql den v nosa .tam dane govorim TOLUPI POLICAI
31
5
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Не мога да повярвам,че вярвате на хора,на които не може да се вярва.
30
3
 
26
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Спокойно де. Ще съкратят едните, ще назначат други 2 месеца след това. Ама сукращават накуп и се чува, а после тихомълком назначват един по един техни си хора. Тия съкращения са ясни.