Полицаите остават, съкращават чиновници в МВР

Съкращават близо 5400 души, пресметна синдикалист
Обновена: 9 дек 2013 13:54 | 9 дек 2013 08:48,
63
Полицаите остават, съкращават чиновници в МВР
Вълната от съкращения в МВР няма да засегне полицаите. Снимка: архив, Булфото

Готвеното 10-процентно съкращение на служители в МВР няма да засегне полицаите, увери Илия Кузманов, зам.-председател на синдиката на МВР.

Служителите на ведомството са около 54 000, което означава, че оптимизацията ще засегне близо 5 400 души, пресметна той.

По думите му това ще бъдат служители от спомагателните дейности в МВР – огняри, работници в столови, диспечери, системни оператори.

"Те няма да засегнат полицаите, които са около 27 000 души", категоричен бе пред bTV синдикалистът.

Според Илия Кузманов готвените съкращения в МВР "не дават особени възможности за протест на синдикатите", които имат контролна функция в процеса съгласно колективния трудов договор.

Той не отрече информацията, че съкращенията ще засегнат предимно служители на трудови договори, а не такива, назначени по Закона за държавния служител, което означава, че оптимизация в администрацията практически няма да има.

"В някои дирекции администрацията е около 40%. При положение че при двама души на улицата се пада по един в администрацията, това е неразумно раздуване", подчерта Илия Кузманов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
20
 
! Отговори
КЪДЕ ГО КЪДЕ ГО преди 10 години
ФЮРЕРЪТ АГА СИЗДЕРОВ КЪДЕ ГО 1 000 ЛВ ЗАПЛАТА И МИНИМУМ 500 ЛВ ПЕНСИЯ..КЪДЕ СТЕ ДРУГАРИ МИЛИОНЕРИ ОТ БСП ДЕТО ГО ЛАПАТЕ И ВИЕ ПО САРАЙТЕ
28
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ще,ще,ще,ще.
27
6
 
15
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
*** дейно сутрешно , няма нужда да ми цензурираш коментара "ще ви сцепим в районното малки курвички" не са мои думи , а думи на полицаи , биещи и влачещи 20 годишни момичета.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някакво число 250000 се спрягаше преди м. Май, ама за какво ставаше дума, богу ми не помня.
25
6
 
23
 
! Отговори
ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ преди 10 години
ПОВЕЧЕ ПАРИ ТРИ ПЪТИ В ПОЛЗА НА ХУНАТТА ДА НИ ПОДСЛУШВА ТОВА СА СЪКРАЩЕНИЯТА ВСИЧКО Е ЛЪЖА .....*** И КОМУНИСТ Е ЕДНО И СЪЩО
24
4
 
7
 
! Отговори
райт преди 10 години
аз мисля,че това е добра стъпка то и ГЕРБ щяха да го направят айде сега да се не лъжем да са ония да не са тия на власт -моля ви се еднакви са всички,но това е добре да се махне администрацията редовите полицаи няма и не трябва да ги махат то е ясно.
23
6
 
16
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Ех този Едипов комплекс при другарите комунисти или социалисти. Голяма любов , голямо нещо им са Б. Борисов и Ц. Цветанов. От сутрин до вечер молят с наведени глави към колената -хайде бе махнете се от политиката за да си крадем на воля. Да ама не. Днеска Цветанов заминава за Германия и пак ще видите как Европа го уважава, защото е искрен, а там такива хора се уважават и защитават. У нас на честните викат луди. Апропо къде личния Премиер на В. Божков -черепа Олигарски са го поканили-никаде и няма да го поканят никога.
22
2
 
5
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
точно така трябва да ги махат....и категорийте да им вземат на тия от поМощните служби......престъпник не са виждали първа категория труд......защо му е на гл. счетоводител....първа категория.....или пък на монтьора в гаража....
21
2
 
6
 
! Отговори
Тропчо преди 10 години
Поредната лъжа на МВР в лицето на Йовчев и антуража му! В същото време дирекциите се роят, секретариците се удвояват и коледните бонуси за икономии се раздават тихомълком. Цв.Цветанов за новата 2013година е получил 73000лева бонус от реализирани икомонии в МВР, в качествортто му на тогавъшен министър. Икомомии за сметка на служителите в това пропаднало министерство, които са принуждавани да го спонсорират всячески...ПФУУУУ!
20
2
 
13
 
! Отговори
5000 гранични полица преди 10 години
назначете още 5000 гранични полицай веданага и затваряйте границата с Турция ! Това е най- важното в момента - да се спре сганта дето напира и ни я пращат турците и да се екстрадират веданга нелегалните престъпници дето вече са тук - народ, които не храни собствена армия, храни чужда!
19
1
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 10 години
В коя нормална стране милиционерите се занимават с издаване на автомобилни номера.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАНЕТЕ ЛИ ЧЕ АРЕСТАНТИТЕ СЕ ОХРАНЯВАТ ОТ ПОЛИЦИЯТА С ГОЛИ РЪЦЕ? БЕЗ ОРЪЖИЕ И БЕЗ ПАЛКИ,ПАЛКИТЕ СТРЕСИРАЛИ АРЕСТАНТИТЕ И ТАКА ИМ СЕ НАРУШАВАЛИ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА И ЗАТОВА ГИ ОХРАНЯВАТ С ПАНИК БУТОНИ,КОЛКО МИЛО НАЛИ ?А ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ ОХРАНЯВАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОКРАДЕНИ БЪЛГАРИ ТЪРСЕЩИ СПРАВЕДЛИВОС БОРЕЩИ СЕ ЗА ЖИВОТ ХОРА?
17
7
 
4
 
! Отговори
хаха преди 10 години
ревете заради голямата администрация пък като се махнат излишните клони от дървото ревете повече... аре решете какво искате ГРОБари ***!
16
3
 
13
 
! Отговори
МВР не е полицията! преди 10 години
МВР не е само полицията!В бройката 54 000 са включениполицияжандармериягранична полициятранспортна полицияпожарнаспасителиимиграционни112документи за самоличнострегистрации на МПСконтрол на оръжиятаи т.н.В любимата на журналистите и формумните многознайковци Америка, всичко това са отделни служби ни не се включват в общата бройка на полицаите!
15
12
 
11
 
! Отговори
Monster cocky преди 10 години
Ако така ще разкриват 200 000 работни места като преди това уволнят целия сват...добре се справят! Некадърници и ***. И ся като отидем в КАТ не 1 един ден, а една седмица ще стоим там. БСП е едно от най-лошите неща, които някога са се слючвали на майка България. Ще ревете за Генерала. Бог да ни е на помощ!!!
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вярвам ,че от тези 54 000 полицаи има поне 5000 такива които обичат професията си и имат морал и чест ...но за съжеление останалите са истински еничари ,дилъри,изнудвачи,каналджии и каквото се сети човек свързано с престъпления и репресии спрямо Българския народ
13
2
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Tazi vlast shte ostavi na ulicata tolkova mnogo policai???Garantiram vi,che sushtite ostavaiki na ulicata shte oglavyat mnogo prestupni grupi,poneje nyama da imat izbor!!Pomnete tova!Prestupnostta se umnojava,poradi lipsa na harakter.A haraktera v tazi vlast se KUPUVA!Dori EGOIZMA E PRIZNAK NA KRAJBA!A SUVESTTA E PREGORYALA I V POLITIKATA,I V IKONOMIKATA I V KULTURA OBRAZOVANIE,SUDEBNA SISTEMA I V SIGURNOSTTA!!!DOLU,TAZI DOLNA *** BSP,DPS,ATAKA!
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОЛИЦАЙЧЕТАТА БИВАТ ИЗПОЛЗВАНИ КАТО *** ОТ НАЧАНИЦИТЕ СИ,НО НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА СЕ ОПЛАЧЕ ЗАЩОТО ЩЕ ОСТАНИ БЕЗРАБОТЕН И С КРЕДИТИ,КОЙТО НЕ МОЖЕЛ ДА БИЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДА СИ СВАЛЯЛ УНИФОРМАТА И ДА СИ ХОДИ В КЪЩИ,ТОВА СА ДУМИ НА НАЧАЛНИК КЪМ ПОЛИЦАИТЕ,КОРУПЦИЯТА Е УЖАСЯВАЩА В ПОЛИЦИЯТА,ВСЯКАКВА КОНТРАБАНДА МИНАВА ПРЕЗ МВР
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оххх баня, охххх кеффффф.
10
1
 
9
 
! Отговори
Урааааа преди 10 години
Биячите остават. За да е всичко равностойно да уволним и толкова лектори.