Втори отцепник обърна гръб на Борисов

Депутатът Светлин Танчев напуска ПГ на ГЕРБ, става независим
Обновена: 10 дек 2013 14:11 | 10 дек 2013 10:18,
208
Втори отцепник обърна гръб на Борисов
Светлин Танчев Снимка: ГЕРБ

Втори депутат напуска парламентарната група на ГЕРБ. Това е Светлин Танчев. Председателят на парламента Михаил Миков обяви от парламентарната трибуна, че Танчев е подал заявление да напусне ПГ на ГЕРБ и да стане независим депутат.

Това е вторият депутат от най-голямата парламентарната група, който я напуска в рамките на по-малко от десет дни. Преди него Георги Марков напусна ПГ на ГЕРБ. Това стана миналата седмица.

Още по темата
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов тогава заяви, че не се очакват други напуснали и беше категоричен, че парламентарната група е единна.

Отцепилият се от партията бивш министър Мирослав Найденов обаче заяви, че очаква още няколко напуснали, но отказа да ги назове поименно.

Така парламентарната група на ГЕРБ остава с 95 народни представители. Решението на Светлин Танчев беше посрещнато с аплодисменти в пленарната зала. 

Припомняме, че в 41-вото Народно събрание Светлин Танчев беше шеф на парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Той обаче се раздели с поста си, след като през 2010 г. името му беше намесено в скандал с лобистка поправка в Закона за наркотичните вещества. 

Тогава в „Държавен вестник“ беше обнародван текст от закона, който не е одобрен от ресорната комисия в НС и който позволява реклама с изображения на наркотични вещества.

Преди това в „Държавен вестник“ е бил публикуван текст, който здравната комисия е одобрила, но се оказа, че с листче в ръка именно Танчев отишъл, за да „поправи грешката“.

В скандала беше замесен и Пламен Цеков, който пък трябваше да освободи поста заместник-председател на здравната комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това са политически...като не си съгласен излизаш и от парламента бе ***....защо не се яви като независим на изборите да видим колко гласа щеше да имаш...
7
23
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм привърженика на ГЕРБ, но на това се вика подмяна на вота на избирателите. Такива порочни практики не трябва да се допускат в парламента, независимо за коя партия става въпрос.
6
4
 
44
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Денонощен магазин за депутати,продават се почти без пари,особено тези ,които вече са продали душата си .
5
19
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО НА МИШКИТЕ- ОТИДОХА В ГЕРБ С НАДЕЖДАТА, КОЯТО БОЙКО ЛЪЖЛИВО ИМ ОБЕЩАВАШЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ БЪРЗО НА ВЛАСТ, СЕГА ВИДЯХА, ЧЕ ЦЯЛ МАНДАТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ- ВЛИЗАМЕ-ИЗЛИЗАМЕ, ГЛАСУВАМЕ-НЕ ГЛАСУВАМЕ И РЕШИХА ДА ВЗЕМАТ СЪДБАТА СИ В СВОИ РЪЦЕ. ТИКВАТА И ЦЕЦО ДА НЕ РЕВАТ- В ПРЕДИШНИЯ ПАРЛАМЕНТ ДВЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ РАЗБИХА- НА АТАКА И НА РЗС, ВСИЧКИ СЕ ВРЪЩА
4
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
* ги спазариха. Ще има и още.
3
16
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма го МВР-то да вади компромати за "врага с партиен билет" и хунтата започна да се разпада :)
2
20
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аста ла виста Герп!Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!
1
14
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4.12.2013г. Цветанов: Като семейство сме, не чакаме нови отцепници!