Кон за кокошка! Златна заменка на Бат Сали в Самоков

Как се заменя евтина ливада за скъп парцел?
19 дек 2013 08:45,
61
Кон за кокошка! Златна заменка на Бат Сали в Самоков
Александър Методиев. Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ДПС Александър Методиев, станал известен като Бат Сали, призна, че е заменил евтина ливада за скъп и апетитен терен в центъра на Самоков.

Заменката е направена през 2005 година, когато той като общинар е взел три декара урегулирана земя след замяна на гола селска ливада.

Още по темата
При замяната ливадата на настоящия народния избраник е била оценена на малко над 92 000 лв. за площ от 3 декара, докато теренът, отново 3 дка, в центъра на Самоков, с прилежащата инфраструктура, е бил оценен на 96 хиляди лева. Това пише в заповедта на община Самоков.

За справка цените на ливадите у нас вървят между 300 и 1000 лв. на декар. Което в най-изгодния за депутата случай би означавало, че ливадата му е 3000 лева, а не 92 000, каквато е цената на замяната всъщност.

Методиев потвърди пред Нова телевизия, че е заменил земята на такава ниска цена и уточни, че по онова време искал да се занимава със земеделие. По думите му тогава частните имоти в района вървели от 30 до 120 евро на квадратен метър, докато общинските се продавали на цени от 15 до 30 лв.

Парцелът, който получил, пък бил в близост до циганския квартал на Самоков, а не в центъра на града.

"Не виждам нищо нередно в това, че е направена замяната. Направени са всички процедури по замяната", коментира той и припомни, че преди 2007 г. около Самоков се продали имоти на завишени земи и даде пример с англичани, които масово купували земи в региона.

"Тогава беше възхода в скъпите цени на имоти в Самоков, защото се очакваше стартирането на Супер Боровец и се очакваше да има продажба на имоти и след това", обясни Алексъндър Методиев.

Той призна, че когато бил общински съветник, са направени много такива заменки и се обиди, че фокусът на медиите е съсредоточен само върху неговите имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
29
 
! Отговори
асд преди 10 години
По времето на тройната коалиция за далаверата със заменките и децата знаеха. Бат Сали тогава е бил общински съветник от БСП, събирал е гласове по гетата за БСП. По времето на ГЕРБ се спряха тези сделки. За съжаление народа бързо забравя и го мързи да ходи да гласува. За червените възрастни сектанти не говоря-те са си неспасяеми.
54
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Тука всеки с лека ръка раздава присъди. За което съм съгласен. Ама освен продажните политици за разстрел са и всички ония от вас, които минавате на червено, които бутате 20лв на катаджиите, които не си плащате билетчето в градският транспорт, които укривате данъци (само защото уж всички го правели), които вечно гледате да се скатаете от работа. Куршум за вас също. Недейте се прави на света вода не напита."То ако не се действа така - няма оцеляване. *** в джунглата с аристократични обноски напр
53
1
 
15
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Бат ви Сали cи e въpзaл Коня. Ako тoй нe краде, koй... ? Човека е прав, че има и други крадци !!Повечето депутати са с *** манталитет. Аkтуaлно e в страната нa политически разврат.
52
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бат ви Сали се оплака,че бил непрекъснато под прицел на журналисти,защото е единствения *** в парламента,но в следващият парламент НЯМА ДА Е САМ????Това говори ли ви нещо? Та, нека тези 39% ,които нямало да гласуват по-добре да изчезнат от страната.И без това от тях няма да има полза.
51
1
 
22
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Слава на БеКаСеПе!!!
50
0
 
38
 
! Отговори
асен преди 10 години
Нагъл-мазен ......................
49
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука всеки с лека ръка раздава присъди. За което съм съгласен. Ама освен продажните политици за разстрел са и всички ония от вас, които минавате на червено, които бутате 20лв на катаджиите, които не си плащате билетчето в градският транспорт, които укривате данъци (само защото уж всички го правели), които вечно гледате да се скатаете от работа. Куршум за вас също. Недейте се прави на света вода не напита.
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само кол у врата! После що не сме се оправяли !!? Ами как като непрекъснато се краде! Куршум на стАдиона
47
1
 
30
 
! Отговори
бля бляяяяяя преди 10 години
Заменка, частно ЕРП, това само "ерудиран" и "умен" депутат, пък и *** на всичкото отгоре, може да го измисли и осъществи! И още нещо, всички в това и досегашните НС са го правили и продължават да злоупотребяват с търпението ни, а след това се обиждат и хукват по телевизиите да се правят на шити госпо,йци!
46
2
 
6
 
! Отговори
лора преди 10 години
,,щтрък за юрдечка,, щом е така- започваме масова къмпания- никой за никого и никога да гласува
45
2
 
26
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Аз преди 6 години исках да заменя парцел, дето даваха за него агенциите 25хил евро в една от вилните зони за парцел в града, дето беше оценен от лицензирания оценител на 15 хил лева. Е не дадоха общинарите. После един от БСП съветниците го купи на "търг" (между него, сина му и вуйчо му) за малко над 5000 лв, вдигна кооперацийка на 4 етажа + тавански помещения (въпреки че е забранено над 3, понеже се води земетръсна зона) и сега се продават апартаменчетата.
44
0
 
11
 
! Отговори
до 46 преди 10 години
За съжаление аз избрах второто още преди 7 месеца
43
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах сутринта интервюто с батсали - не ми пука, че е *** - повечето депутати са с *** манталитет.Депутатът нагло заяви - всичко е правилно, оценка от лицензиран оценител (наблегна няколко пъти на лицензиран), спазен закон и т.н. Цял ден ще ми е гадно.Въпрос - депутатът в затвора или много млади българи напуснали страната?
42
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КавалераМангала е за затвора - ФАКТ. Ама за теб, ако гейпъдари на ефира са ти моралният стожер в обществото, то наистина те съжалявам. Не че нещо, ама някак си няма как двама застаряващи тв водещи със синдрома на Даун, и двамата от които разведени да ми се правят на големите моралисти и да се правят на коректив на обществото. По-скоро на тях трябва да им се даде златен скункс за това, че са разведени, че не са могли да опазят собствените си семейства, а иначе се правят на майка Тереза.
41
4
 
43
 
! Отговори
иво преди 10 години
ВСИЧКО Е РАЗРЕШЕНО ,ЩОМ НОСИШ ГЛАСОВЕ ЗА БСП И ДПС. *** В БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ .БАТ САЛИ -СЪБИРА ПАРИТЕ ЗА ТОК -ОТРИЧА ,ЧЕ Е В ТАЗИ ИГРА ..КУПУВАЛ ГЛАСОВЕ -ОТРИЧА ,ЗАМЕНЯ ЕВТИНО ЛИВАДИ С ПАРЦЕЛИ -ОТРИЧА .ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО СТИГА ДА ПОДЪРЖАШ КРАДЛИВИТЕ ПАРТИИ ДПС И БСП.
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обидил се....
39
3
 
38
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Бат Сали - свещенната крава на комунистите!
38
0
 
32
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
2007 година е направена заменката, познайте кой беше на власт тогава. Следващите парламентарни избори пак да не гласувате!
37
0
 
16
 
! Отговори
А , СТИГА ,БЕЕЕЕЕЕЕ преди 10 години
....И ТОВА Е ..."НА ПОЛЗУ ЦИГАНСКОМУ РОДУ"---така се прави "ИНТЕГРАЦИЯ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ"...!УТРЕ НАПРИМЕР ТИ ВЗИМАТ ПАНЕЛКАТА В ЛЮЛИН ...ЗА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ ХОРАТА ОТ ФИЛИПОВЦИ!/*** казват --че така им казали от Брюксел...не от Москва/
36
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Това се нарича корупция и корумпираният и корумпиращият трябва да попаднат под ударите на закона! А те го прескачат умело, защото властта им позволява и ги защитава!!! Вижте всички заменки от 24г. насам и ако откриете една дори заменка на обикновен човек, без позиции във властта, пишете! Ама няма да намерите!!! Просто имаме нужда от китайските закони за борба с корупцията за 1 г. и тук ще стане рай!