Кон за кокошка! Златна заменка на Бат Сали в Самоков

Как се заменя евтина ливада за скъп парцел?
19 дек 2013 08:45,
61
Кон за кокошка! Златна заменка на Бат Сали в Самоков
Александър Методиев. Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ДПС Александър Методиев, станал известен като Бат Сали, призна, че е заменил евтина ливада за скъп и апетитен терен в центъра на Самоков.

Заменката е направена през 2005 година, когато той като общинар е взел три декара урегулирана земя след замяна на гола селска ливада.

Още по темата
При замяната ливадата на настоящия народния избраник е била оценена на малко над 92 000 лв. за площ от 3 декара, докато теренът, отново 3 дка, в центъра на Самоков, с прилежащата инфраструктура, е бил оценен на 96 хиляди лева. Това пише в заповедта на община Самоков.

За справка цените на ливадите у нас вървят между 300 и 1000 лв. на декар. Което в най-изгодния за депутата случай би означавало, че ливадата му е 3000 лева, а не 92 000, каквато е цената на замяната всъщност.

Методиев потвърди пред Нова телевизия, че е заменил земята на такава ниска цена и уточни, че по онова време искал да се занимава със земеделие. По думите му тогава частните имоти в района вървели от 30 до 120 евро на квадратен метър, докато общинските се продавали на цени от 15 до 30 лв.

Парцелът, който получил, пък бил в близост до циганския квартал на Самоков, а не в центъра на града.

"Не виждам нищо нередно в това, че е направена замяната. Направени са всички процедури по замяната", коментира той и припомни, че преди 2007 г. около Самоков се продали имоти на завишени земи и даде пример с англичани, които масово купували земи в региона.

"Тогава беше възхода в скъпите цени на имоти в Самоков, защото се очакваше стартирането на Супер Боровец и се очакваше да има продажба на имоти и след това", обясни Алексъндър Методиев.

Той призна, че когато бил общински съветник, са направени много такива заменки и се обиди, че фокусът на медиите е съсредоточен само върху неговите имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе с ъс самоковец компир и то *** можеш ли да се разбереш
14
3
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
NE TOZI,KOITO YADE BANICATA E VINOVEN,A TOZI,KOITO YA DADE!!VIJTE KOI E BIL KMET I KOI E BIL NA VLAST,ZA DA VI STANE YASNO,CHE SALI E PROSTO UPOTREBEN INSTRUMENT.
13
1
 
21
 
! Отговори
РТР преди 10 години
БСП Е ЗАД НЕГО ЩЕ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ТАКИВА УМНИ И ЧЕСТНИ И ОБРАЗОВАНИ ХОРА В ПАРЛАМЕНТА КАКТО КАЗА СЕГА Е ЕДИН НО В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ СА МНОГО СОЦИАЛИСТИТЕ СЛАГАЙТЕ ПЛЮСЧЕТА ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕПУТАТА ДА ГО ЗАЩИТИМ ТОЙ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ
12
4
 
24
 
! Отговори
hagen преди 10 години
Това да е единствената заменка ощетила държавата да я преглътнем.Стотици партийци от БСП и ДПС се облажиха от държавната баница.Но досега "независимия"съд не е направил нищо.Вместо да вкара в затвора новозабогателите собственици те четат за трети път апартаментите на Цветанов и защо е подписал заповед за 50хил лева от които не е взел стотинка.
11
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак за тая смешна заменка пишете! Тока,тока в махалата кой го плаща? ОСТАВКА КРАДЦИ
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хайде да видим сега колко "правова" и европейска е държавата? Нормалната мярка е сваляне на имунитета и затвор."Кой закон е нарушен от депутата в случая?Ако има нарушение на закона, то е извършено от някой държавен или общински служител. За да се стигне до депутата, служителя играл за бат ти Сали трябва да го натопи.
9
0
 
28
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 10 години
Въшки има, лъже, краде и всичко яде-що е то ?(НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ)
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде да видим сега колко "правова" и европейска е държавата? Нормалната мярка е сваляне на имунитета и затвор.
7
0
 
34
 
! Отговори
?! преди 10 години
Има ли нещо нормално в тази държава?
6
0
 
26
 
! Отговори
Х преди 10 години
КРАДЕ ,ЛЪЖЕ ,ВЪШКИ ИМА -ЩО Е ТО?
5
0
 
19
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Човекът искал просто да препродава за Супер Боровец!Земеделието едва ли го е вълнувало.
4
0
 
32
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Само Бат Сали да беше.... Всички са в кюпа с тези заменки - нека се види - по това време кой още е купувал/заменял общинска земя там и дали е платил повече :)))) На Милен Хотелчев хотела до Равда - как придоби земята, а? Сегашния кмет на Созопол - ще останете изненадани баща му колко земя на какви цени е купувал - ама там работата беше друга - ако не продадеш на него - не получаваш разрешение за строеж от общината (тогава младия беше в общ. съвет), на Боко хотела край Обзор - бат Сали -No2
3
1
 
33
 
! Отговори
Н преди 10 години
Защо гледате само на Бат Сали заменката ...погледнете по времето на Софиянски какви заменки имаше ! Слон за мравка !
2
1
 
59
 
! Отговори
lisygera преди 10 години
В белите държави за такова нещо затвор дават а не дупетатски кюфтета.
1
4
 
52
 
! Отговори
Разпад преди 10 години
Честито на привържениците на БСП и Атака. Вашите партии цигнаизират държавата и вкарват в парламента всичко нечитаво да ни управлява. От всеки етнос има свестни хора. Но в нашия парламент от нито един етнос няма свестни хора. ОСТАВКА! КОЙ????