БСП даде много власт на ДПС, упрекна червен депутат

Левицата става лидерска партия, скочи Страхил Ангелов
Обновена: 6 яну 2014 11:24 | 6 яну 2014 10:31, Камелия Цветанова
49
БСП даде много власт на ДПС, упрекна червен депутат
Страхил Ангелов остро нападна Сергей Станишев. Снимка: БТА, архив

БСП е отстъпила непропорционално много власт на партньора си в управлението ДПС, обвини депутатът от левицата Страхил Ангелов по bTV.“

Според него властта на ДПС е много по-голяма, отколкото съответната електорална подкрепа за партията.  Това обаче е по решение само на ръководството на БСП,  заяви той.

„Вътре в БСП се надига недоволство, има областни структури, които не могат да назначат един горски и то не защото не могат да се разберат, а защото ДПС е взела повечето власт“, продължи с критиките социалистът.

Ангелов смята, че липсата на коалиционно споразумение води до диспропорции във властта и държавата е докарана до състояние „решенията да не се вземат в кулоарите на формалната власт, а някъде другаде”.

Въпреки упреците обаче той не пожела да посочи къде всъщност се вземат решенията с аргумента, че би било клюка и „не му отива”.

Страхил Ангелов заяви още, че БСП започва да се превръща в лидерска партия и е загубила своята идейна идентичност.

Още по темата
„Това се случи заради желанието да се харесаме на някой – може би наши чуждестранни партньори”, коментира депутатът.

По този начин  според него левицата е станала като всички останали политически формации.

Всички партии, които ще участват в изборите за Европейски парламент, не се различават по нищо, всички защитават  европейски ценности и капитализъм, коментира Ангелов.

Според него БСП не е изпълнила най-сериозното си обещание за рестарт на проекта АЕЦ „Белене”, но все още няма ясна и категорична позиция по този въпрос.

„Към настоящия момент не считам, че е редно от политическа гледна точка да свикаме референдум, да изкараме почти 1,5 млн. души да гласуват, повече от половината да кажат „да“, а днес ние да стоим все едно това не се е случило”, подчерта социалистът.

„БСП има традиции и мащабна членска маса – би могла да излезе от това състояние. Не бива да позволяваме да се превърне в лидерска партия и да обслужва едни или други интереси”, посочи Страхил Ангелов и допълни, че ново ръководство би се справило по-добре.

Страхил Ангелов обясни, че често разговаря с лидера Сергей Станишев. „Политическите, идейните различия между нас Станишев поставя и на личностно ниво, което не е правилно”, коментира депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно обратното,ДПС и Атака дадоха много власт на БСП.Където са червени министри всичко е популизъм и кражби.Дано Доган и Сидеров вземат мерки.Станишев и без това няма къде да ходи,дърпайте му ушите че ще съсипят държавата.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съветския гражданин-болшевик Дмитриевич Сергей Станишевич владее само и изключително болшевишката риторика,връща ни с десетилетия назад и си вярва по един безумно *** начин.Понякога си мисля,че има сериозни проблеми с интелектуалното развитие.Или е просто нагледен продукт на пълното интелектуално отсъствие,вследствие на комунистическото си образование , възпитание и произход
36
0
 
22
 
! Отговори
Ganjo преди 10 години
Tova iskahte,tova poluchihte.Prost narod,komunisti go upravliavat.Loshoto e ,che sa zaedno s turcite.A te znajat kak I otkade da podhvanat bulgarite..Zalka kartinka.Ne samo prost naroda,no I beden.Idealni uslovija da go tapchesh I manipulirash.
35
0
 
25
 
! Отговори
FOX преди 10 години
България е в ръцете на ДС- мафията !!! Черапа, ***, ДС- турчетата, доган и фирмите , моника и гейчето, ВЕЧЕ свиха два милиарда лева !!Готвят се за още,като вземат следващия ЗАЕМ...ОооооНЕБЕСА! Бог да ги накаже ЖЕСТОКО червените КРАДЦИ и ПРЕДАТЕЛИ!
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3 пъти доведоха страната до фалит шумкарите -1960 , 1972 и 1989. Първите 2 пъти продадоха златния резерв на руснаците за да се спасят от фалит, третия път си спретнаха пленум - махнаха Тодор и станаха капиталисти. Туй социализЪма беше едно недоносче, каза комуниста-диктатор Живков!
33
1
 
31
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Много е просто. Подавате оставка и отивате на майка си в...
32
0
 
26
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
BSP e partiya na oligarsite.ideyata im e-PARI.naroda kucheta go yali.
31
1
 
28
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Страхиле, страхилесовввв, БСП-БКП винаги е била лидерска партия дори когато членската ви маса бе некаде около 6 милиона, ти сега ли се сети бре овчо когато 70% от членската ви маса са пенсии и ***!!?? А това, че Серльо изовщо не става за лидер го знаем без да слушаме твойте жалки напъни за политиканстване
30
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дреме му на Станишев- сделката е :Властта за Доган, Станишев -еврокомисар.Даже ми се струва ,че Доган е дал много власт на БСП.
29
0
 
32
 
! Отговори
Обикновен преди 10 години
Според мен проблем е че БСП действително е изгубила идейна идентичност. В момента няма социалистическа партия, рано или късно все някой ще трябва да заеме това пространство. Не може вечно да се оправдават със Борисов, това няма как да е смисълът на тази партия. Пък и, чествно казано, хората според мен разбират пък и знаят, че това е демагогия и Борисов не е чак толкова черен дявол. В крайна сметка резултатите са видими...
28
1
 
34
 
! Отговори
ма моля ви се преди 10 години
тоя ДОГАН нали каза на цяла БЪЛГАРИЯ АЗ РАЗДАВАМ ПОРЦИИТЕ ...ИМАШЕ ЛИ НЕЩО СРЕЩУ ТОВА ....ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ ПРЕМИЕР НА АНГЛИЯ ИЛИ РУСИЯ ДА КАЖЕ ТО АЗ ДАВАМ НА ВАС ПОРЦИИТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ ЗНАЕТЕ ЛИ.... НИ БОЙКО комунягата ни сережа гея ни никой *** ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЗАСЛУЖАВА ДА ИМ ОБРЪЩАТА ВНИМАНИ ОСВЕН ДА ГИ ЗАПЛЮЕТЕ В ЛИЦЕТО
27
0
 
33
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До социолог к.2Аз пък мисля, че трябва да наемем от Ким Чен Ун , КУЧЕТАТА !
26
3
 
47
 
! Отговори
Крум Страшни преди 10 години
БСП и ДПС, мафиотските структури унищожили България и Българите! Народе, събоди се! Унищожават ни комунисти и турци! Още може да смачкаме главата на змиите антибългарси! Народът ни ЗАГИВА!
25
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМИ ТО ИМА ДВА ПЪТЯ- ИЛИ БСП ДА ДАДЕ ВЛАСТ НА ДПС, ИЛИ НА ГЕРБ- САМ НИКОЙ ВЕЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА. ТЪЙ ЧЕ ПО-ДОБРЕ ДПС, ОТКОЛКОТО МУТРИТЕ.
24
0
 
23
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До бил Губернатор к.10Колкото до Мидхат паша, той е Дьонме, означава в превод ренегат, човек от друга народност, приел мохамеданството и станал турчин.
23
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"БСП даде много власт на ДПС..." МИСЛЕХ ЧЕ ВЛАСТТА Я ДАВА НАРОДА? ОТ КОГА, И КОЙ Е ДАЛ ПРАВОТО НА СТАНИШЕФ ДА ДАВА ВЛАСТ НА КОГОТО И ДА Е? ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ТАЗИ ВЛАСТ Я ВЗЕХА С ЛЪЖИ И КОМПРОМАТИ. ИСТИНАТА Е, ЧЕ НА БСП И ДПС НИКОЙ НЕ ИМ Е ДАВАЛ ВЛАСТТА ,А ТЕ САМИ СИ Я ВЗЕХА. НО КАКТО КАЗВАТ КИТАЙЦИТЕ "НЕ МОЖЕ ВСЕ ДА Е ТАКА" И ТОВА ЩЕ МИНЕ,НО ПОРАЖЕНИЯТА ЩЕ СА ЖЕСТОКИ И ЩЕ МИНАТ ГОДИНИ ДОКАТО СЕ СВЪРШАТ ТЕЗИ БЕЗРОДНИ, АЛЧНИ МОШЕНИЦИ. ЖАЛКО ЗА ДЕЦАТА НИ.
22
1
 
38
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
БеКаСеПе на товарищ Сергей Станишев чии интереси защитава? Руски, турски и на шепа партийни другари и олигарси.Красний ***.
21
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП е дъщерна фирма на ДПС ООД
20
1
 
43
 
! Отговори
eeha преди 10 години
ОСТАВКА, съсел!
19
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия другари дето слагат пръст надолу, защо го правят. Нима не е вярно, че дпс взе властта благодарение на бсп и атака??? Вярно ли е? Вярно е?