Ако цената е имунитет срещу кворум, по-добре избори!

Кадиев: Не е редно икономическата политика да се ръководи от ДПС
Обновена: 9 яну 2014 10:52 | 9 яну 2014 10:33, Веселина Йорданова
134
Ако цената е имунитет срещу кворум, по-добре избори!
Георги Кадиев. Снимка: архив, БулФото

Трябва много ясно да се осъди подобно поведение. Така депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев коментира скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров пред БНР.

Според Кадиев не е въпрос на политическо решение дали да се отнеме имунитетът на Сидеров, а на човешко отношение към поведението на един народен представител, което е абсолютно неприемливо, особено след доклада от прокуратурата по случая.

На въпрос ще има ли „пазарлък“ между БСП и ДПС за имунитет срещу кворум, Кадиев заяви: „Не може някой да поставя условия на БСП от типа или гласуваме за лицето Х, или правителството пада. Ако това е цената, по-добре да отидем на избори“.

Според него БСП е в достатъчно добра кондиция да спечели и по-добър резултат, отколкото на предишните избори.

"Като че ли на всички им се разминава и това е най-лошото послание, което можем да изпратим, че е поредният скандал за три дни и минаваме на следващия скандал", смята той.

„Когато си депутат, ти трябва да си на висотата на позицията, която заемаш, каза още червеният депутат.
Той коментира още, че отстраняването на ГЕРБ от власт е просто инструмент, за да стане България едно по-добро място за живеене.

"Ако се налага да говорим с тях, да искаме техни гласове за определени законопроекти, които считам, че са правилни за обществото и обществото настоява за тях, бих го правил без никакво колебание", категоричен е народният представител.

Според Кадиев не е нормално всички икономически комисии в парламента и цялата законодателна политика в тази област да се контролира от ДПС. Това не означава, че ние не можем да правим икономическа политика, просто е по-трудно. Не обвинявам ДПС, те вземат толкова, колкото им се дава, заяви той.

Според него през 2013 година левицата е направила много в социалната област, но това е било за сметка на икономическата политика. „Там поизостанахме. Трябваше да се даде повече мисъл и желание за стимулиране на инвестиции в България и създаване на нови работни места. Тук е голямата роля на правителството“, смята Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
31
 
! Отговори
Х преди 10 години
КАДИЕВ И ЗА ПЕЕВСКИ ГОВОРЕШЕ ТАКА,НО ПОСЛЕ ГЛАСУВА КАКТО РЕШИ ПАРТИЯТА.ДРЪН,ДРЪН ,ЧЕ ПЛЯС
62
31
 
11
 
! Отговори
Извод! преди 10 години
По-добре Русия отколкото Америка, и двата лагера ги видяхме фактите са на лице!!!!!!!!!!!
61
6
 
33
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Кадиев е мултак, свързан с ДС и олигархията. На такива хора не може да се вярва
60
5
 
22
 
! Отговори
Баш комунист преди 10 години
Другари, нека си припомним герба от славното минало (когато се преизпълняваха петилетки, нямаше престъпления /чак се налагаше да арестуваме невинни хора, за да пълним конц-лагерите/ и всеки имаше работа /тип аз се правя, че работя; те се правят, че ми плащат/). По-специално се сетете за слогана 681-1944... Вече схващате ли смисъла му? Който е направил асоциация с надгробен надпис, печели червена везда ;)
59
4
 
24
 
! Отговори
dp преди 10 години
Тоя модел ги пробутваха по тодорживково време под името "инакомислещи"....Баси безнадеждното гето е БГ, съветски съюз може да няма ама тук си остана съветска република.
58
8
 
35
 
! Отговори
Ben Gan преди 10 години
Мразя Бсп, винаги съм го мразил и ще го мразя. Но г-н Кадиев ми прави впечатление, че говори много разумно последната 1 година. Или поне оттогава го забелязвам. Според мен така трябва да се издига в политиката. Чрез диалог. Виждам този човек като лидер на партията си. И се надявам да видим партията като модерна левица. Каквато дори аз желая да има. Защото като цели, вътрешно винаги съм бил социалист. Но БСП в момента не е социална партия, нито пък лява.
57
13
 
17
 
! Отговори
до 58 преди 10 години
И след втори избори пак никой няма да има мнозинство, пак ще боксува всичко. Хората са разделени на комунисти и гербери , на Провинция и София, на Красиви, Интелигентни и на Грозни и неграмотни.Не мой се оправим.
56
17
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Никоя партия, която няма самостоятелно мнозинство не може сама да контролира комисиите в парламента. На Кадиев това би трябвало да му е ясно, а също и това, че с тия приказки вреди и на БСП и на ДПС, а на практика налива вода в мелницата на ГЕРБ. Да си припомни поговорката "Прекаления светец и богу не е драг".
55
4
 
20
 
! Отговори
БГ шаматароци преди 10 години
Кво се радвате на Кадиев бе раята, в "лице в лице" по бтв си призна че жена му вади един милион на месец от ток!
54
5
 
21
 
! Отговори
Цокова преди 10 години
Като правя предварителното уточнение, че никога не съм била и няма да стана симпатизант на БКП/БСП, радвам се, че в "червените" редици има хора като Кадиев, които имат смелостта да изразят по-друго мнение от това на мнозинството си. А фактът, че ДПС владее по-голямата част от важните комисии в НС и ръководството на важни отрасли в държавата, областните ръководства по места, говори само за едно - БСП е готова да е мандатоносител на всякаква цена. Факт, който Станишев отрича.
53
25
 
8
 
! Отговори
Привърженик на БСП преди 10 години
Кадиев е предател, а предателите още Левски е казал какво заслужават! Незнам защо Станишев го търпи още така да ни излага и да говори против партията! За него втори парламент няма да има.***!
52
10
 
11
 
! Отговори
окадена тиква преди 10 години
Този Кадиев защо не се пресели в групата на Герб и да се успокои най-после?
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тоя жена му взима по 1 000 000 на месец от търговия с ток
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я имало и честни хора сред престъпницте от БСП и ДПС. Или не само се преструва на честен за да прилапа още от народната баница. Или пък дърдори това което иска да чуем, но тайно прави точно обратното за да задържи на власт некадърното правителство. Как да му повярвам, след като е гласувал за пеевски? Как да му повярвам когато е съучастник в унищожаването на родина ми? Как да му вярвам след като е в НС където случайни няма и гласуването се купува на цена 100 хил.евра на глас?
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само на мен ли ми се струва, че БСП изведнъж станаха много принципни, като "напазаруваха" двама ГЕРБери? Като не им трябва вече Боленчо, решиха да спазват принципи и морал...
48
3
 
8
 
! Отговори
ставри преди 10 години
"Според Кадиев не е нормално всички икономически комисии в парламента и цялата законодателна политика в тази област да се контролира от ДПС."Късно е либе за китка,пуснахте духа от бутилката.Сега ще си сърбате попарата.Ама лошото е че всичко прехвърляте на народа,а вие гледате да крадете по много и по много.
47
1
 
4
 
! Отговори
Мазнислав преди 10 години
До Z По-скоро е в стойка партер. Въпроса е , колко още може да издържи без вазелин ?
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кадиев, в БСП има много стойностни хора, но ти не си от тях. Все повече започваш да ми приличаш на един друг дето му викат Бойко Тиквата. Той се опитваше да стои на два стола, а с тея, а с онея, накрая за "благодарност" дето му дадоха шанс комунистите получиха едно голямо недоразумение и огромна кадрова грешка. Та ти си същия "Аз съм с вас, ама и от другите не се отказвам". Аман от такива като тебе. Заеми мъжка позиция и не бъди ***, незнам защо още от Позитано те траят.
45
9
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До z: Когато спреш да мислиш първосигнално в стила на "Долу тези, а горе онези" може сам да намериш отговори на въпросите си. Има неща, много по-важни от издънките на Сидеров, като например да се отлепим от дъното след трите и половина години Дянковщина, да се стабилизира тенденцията за ръст на икономиката и оттам за подобряване на живота на повече хора. Това е важното, а Сидеров прави шоу, защото си мисли, че така се прави политика.
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Кадиев! Обясни го и на Станишев !