Проблемът ни е липсата на лява партия, убеден е Борисов

В център-дясно проблеми няма, там е ГЕРБ, написа той във Facebook
10 яну 2014 11:23, Анисия Иванова
229
Проблемът ни е липсата на лява партия, убеден е Борисов
Бойко Борисов Архив: Булфото

Най-сериозният проблем на България е липсата на лява партия, е мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, публикувано във Facebook днес.

„Много често се коментира в публичното пространство за проблеми в център-дясно. Всъщност истинският проблем в България е това, че няма лява партия. В момента имаме т.н. левица, която изцяло се ръководи от ДПС и в същото време основните им тези са повече центристки и десни. Давам пример с въвеждането на плоския данък, с отказа да се премахне данък “лихва” и т.н.", пише на страницата си в социалната мрежа Борисов.

Той е убеден, че в център-дясно проблеми няма, защото има силна дясноцентристка партия ГЕРБ, която побеждава левицата и либералите в десет поредни избори за различни институции.

В анализа си експремиерът споменава и по-малката, но влияеща на общественото мнение коалиция на Реформаторския блок и няколко други партии в център-дясно, които  са с по-малък електорален ресурс, но по негово мнение също имат немалък потенциал – БЗНС, РЗС, движение “22 септември”.

„Затова считам, че най-сериозният проблем в България е липсата на лявоцентристка партия, която да отстоява не само интересите на своите гласоподаватели, но преди всичко и авторитета си, защото вие виждате в изказванията на г-н Местан ясно прозира, че те са хората, които и ръководят, и определят политиката, и налагат своята програма за изпълнение. Давам пример с начина, по който Йордан Цонев отряза Станишев за данък “богатство” през 2015 година.“, убеден е Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
2
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Процесът срещу Георги Димитров е световен процес - от една страна обвинители са министър-председателят Гьоринг, въздушен ас от германските ВВС и Гьобелс, министър на просветата и пропагандата- нямащ нищо обща с фалшивото клише" една лъжа, повтаряна хиляда пъти става истина." Защитница на Димитров са Айнщайн -един изявен ционист, Ромен Ролан, Анри Барбюс и много английски аристократи. Дан Колов е пращал всеки месец по 5 000 $, работниците от "Форд" са му подарили луксознен автомобил
103
0
 
9
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Черен Петър Проблема е че партиите само се "водят" леви и десни - дефакто са ветропоказатели - според целта и средствата :)
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, проблемът е в мирния преход, трябваше да резнем гърлата на тези продажни рубладжии през 1989, както го направиха в Румъния. Но мисля че не е късно и затова...
101
1
 
4
 
! Отговори
Фодболизд з маз преди 10 години
Ердоган? Просто приятели.
100
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тикво, ти мутро нали 3.5 години беше на власт, нали ти въведе данък лихва? Какво се правиш на ощипана госпожица. Едва ли има политик в България с по десни идеи от теб и Иван Костов. Ти Тивко ликвидира целия малък бизнес в България за сметка на монополите които процъфтяваха, 100 000 фирми фалираха, 400 000 Българи останаха без работа. Аз смятам че такъв аналог и срив няма в цялата Българска история. Видяхме те колко си социален и колко мислиш за хората. Тва твоето си е типична дясна политика.....
99
1
 
6
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До ХМ!хаха, забавен си. мунчото на ГЕРБ ли се явяваш?
98
0
 
9
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Проблема е, че в лявата партия се десни, а в десницата - леваци.
97
3
 
7
 
! Отговори
KOGA? преди 10 години
TOZI KOGA IZLEZE OT ZATVORA
96
5
 
14
 
! Отговори
kit chelin преди 10 години
Искам да ме управлява др. Борисов. Да ме слушка, когато си поиска, да ми замрази заплатата за целия мандат на управление, да ми вдига цената на тока с 10-15% всяка година, да определя къде кой и как да контролира бизнеса ми, да го гледкам по цял ден по телевизията, да го величаят журналята по всички медии, да ме унижава по света и у нас, да насъсква омраза между хората, особено по етнически въпроси, да лети със авиоотряда където си поиска, да го чакат с бронираните джипове и 1 рота пазванти
95
4
 
5
 
! Отговори
BG преди 10 години
SYVREMENNIQ BAI GANQ IZ ES ...GORE NA SNIMKATA
94
1
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Очакваш да се прекалят "нещата"-нема,нема! Всичко ще мине нормално.Нали знаеш как се сресва жена с Гребен-така! Няма да гледаш надолу,мисли си за хубави неща и няма страшно.Само ще чуваш рапсодията"Philips".И да не си мислиш за крокодили-Съвет до Дедото поп.
93
1
 
4
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
когато германският император Карл V говореше, че по немски той беседва само със своите коне, а германските дворяни и образовани хора пишеха само по латински и се стесняваха от немската реч, във варварска" България светите братя Кирил и Методий, създадоха и разпространиха древно-българската писменост. Българският народ с всички сили и с всичкото си упорство се бореше против чуждото иго. Затова аз протестирам против нападките върху българския народ. Аз нямам основание да се срамувам, че съм българин, аз се гордея, че съм син на българската работническа класа. Цитат от заключителната речПита
92
1
 
6
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Мен ме обиждаха как ли не, това за мен е безразлично, но във връзка с мен наричаха и българския народ "див и варварски". Наричаха ме "тъмен балкански субект", "див българин" .Вярно е че българския фашизъм е див и варварски. Но Българския народ който е бил 500 години под чуждо иго,без да загуби своя език и националност, нашата работническа класа и селячество, които се борят против фашизма, за комунизъм - такъв народ не може да бъде див и варварски. Диваци и варвари в България са само фашистите. Но аз ви питам господин председател: в коя страна фашистите не са диваци и варвари?
91
10
 
18
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Проблемът ни е липсата на лява партия, убеден е Борисов.Проблемът е че те има теб.
90
14
 
11
 
! Отговори
ХМ! преди 10 години
Може да е тиква, може да е пожарникар, но каквото казва, си е точно така! Всяка негова дума е пирон в кофчега на комунистите! Папагалите продължавайте да повтаряте лъжите на Станишев и Доган, докато ви оскубят съвсем перушината! Колко *** и заблуден народ има само...!?
89
5
 
7
 
! Отговори
САМО БСП !!! преди 10 години
Що не сте на протест бе, *** ?
88
10
 
10
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
МУТРАТА БУДА-РАЗСИПА БИЗНЕС, ИКОНОМИКА, ЕНЕРГЕТИКА. СМАЗА НАРОДА ОТ БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ, НАПРАВИ НИ НАЦИЯ ОТ ЕМИГРАНТИ, СПРЯ ГОЛЕМИТЕ ПРОЕКТИ КАЛИНКИ, ПОДСЛУШВАНИЯ САМОЗАПАЛВАНИЯ, ФАЛШИВИ БЮЛЕТИНИ, РЕКЕТ ,ПР АКЦИИ ПОРЪЧКОВИ МЕДИИ. ТИ СИ НЕНОРМАЛЕН ЕГОЦЕНТРИК ЖАДЕН ЗА ВЛАСТ,ВСЕКИ ОПИТ ДА УПРАВЛЯВА ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ СМАЗАН ОТ ПРОТЕСТ КАТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ!!!
87
2
 
6
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
До Muntcho , KOLKO TI PLASHTAT CHERVENATA *** ZA DA IZLIVASH TAZI POMIA VARHU BORISOV...Обещаха ми светло бъдеще - ***, която мете блока ми, пенсионерите, на които купувам лекарства, *** на село, на които давам да берат плодове и орехи от градините на дядо ми. За Боко Тиквата- искам да му спася душата. Все пак е българин, или лъже? Но друже мой, отиди в Банкя и виж табелите - "продава се" и пр. На минералния басейн се издига СПА център - а аз съм се къпал там за 20 ст. Лошо няма...
86
13
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!!! преди 10 години
Тиквооо ! Тиквичкеее ! Цял живот опозиция !!!
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От както дойде Бсп на власт и Димитров и Пиронкова заиграха, почнаха да печелят турнири.