Проблемът ни е липсата на лява партия, убеден е Борисов

В център-дясно проблеми няма, там е ГЕРБ, написа той във Facebook
10 яну 2014 11:23, Анисия Иванова
229
Проблемът ни е липсата на лява партия, убеден е Борисов
Бойко Борисов Архив: Булфото

Най-сериозният проблем на България е липсата на лява партия, е мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, публикувано във Facebook днес.

„Много често се коментира в публичното пространство за проблеми в център-дясно. Всъщност истинският проблем в България е това, че няма лява партия. В момента имаме т.н. левица, която изцяло се ръководи от ДПС и в същото време основните им тези са повече центристки и десни. Давам пример с въвеждането на плоския данък, с отказа да се премахне данък “лихва” и т.н.", пише на страницата си в социалната мрежа Борисов.

Той е убеден, че в център-дясно проблеми няма, защото има силна дясноцентристка партия ГЕРБ, която побеждава левицата и либералите в десет поредни избори за различни институции.

В анализа си експремиерът споменава и по-малката, но влияеща на общественото мнение коалиция на Реформаторския блок и няколко други партии в център-дясно, които  са с по-малък електорален ресурс, но по негово мнение също имат немалък потенциал – БЗНС, РЗС, движение “22 септември”.

„Затова считам, че най-сериозният проблем в България е липсата на лявоцентристка партия, която да отстоява не само интересите на своите гласоподаватели, но преди всичко и авторитета си, защото вие виждате в изказванията на г-н Местан ясно прозира, че те са хората, които и ръководят, и определят политиката, и налагат своята програма за изпълнение. Давам пример с начина, по който Йордан Цонев отряза Станишев за данък “богатство” през 2015 година.“, убеден е Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
4
 
14
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Е нема такъв смех, хора усещате ли как едни престъпници ви правят на *** и ви баламосват по всекакъв начин ?
123
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боце, четенето на коментарите по твой адрес е вредно за здравето ти, не прави това у дома си без медицински екип, патриарх или мюфтия!)))
122
4
 
8
 
! Отговори
До Василев преди 10 години
Пародията е пълна, но БГ наистина има почти само (крайно) десни партии: Плоският данък е крайно дясна политика, а въвеждането му от "социалистическа" партия е абсурд. Обслужване на монополи,финансови групировки,банки - крайно дясно.Страхът,манипулацията,на силовите методи,слухтенето и доносите - типично за всички крайни: десни и леви партии.АТАКА иска разбиване на монополиите, национализация на национално-значимите сектори - това е ЛЯВО но отвсякъде се втълпява че те били "крайно десни" !!
121
11
 
6
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Няма човек, който да е прочел всичко, което е казал Борисов, и да не се съгласи с казаното. Отново е напълно прав. Отново цели проблема право в 10-ката. Повечето хора в този сайт не четат изобщо какво пише по статиите, а реагират първосигнално. С какво не сте съгласни от казаното - с това, че ДПС управлява България, с това че БСП се опитва да води "дясна" политика? С кое не сте съгласни?!
120
0
 
5
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
как? А АТАКА? А НФСБ? България без Цензура? - та това са най-левите партии - те говорят за национализация на банки
119
1
 
10
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Всеки ден, като водеща новина ни се съобщава, какво си е драскал на стената във фейса Бойко Борисов, еми ..................
118
0
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Muntcho Demokrata По време на Лайпциг-ския процес Г.Димитров е гражданин на СССР..... Дори когато става мин.председател на България е гражданин на СССР - брутално нарушение на конституцията (дори тази от 1948ма не го допуска)..
117
1
 
13
 
! Отговори
svejarov преди 10 години
За мен проблема е че няма правосъдие и такива хубавци да бъдат по затворите.
116
4
 
9
 
! Отговори
Въпросче преди 10 години
Велик анализатор на политическите процеси,велик политик-обичан от евреите,честен бивш комунист запазил вярата си в идеалите, строитерл на магистралите на съвременна Бългапия, Златнага топка на Бистрица, пасрещан навсякъде и в ЦРУ с почести,Диамантен маркуч,член на СБХ-талантлив художник,почетен резач на трикольари,обвинител на вдички и всичко,победител отвсякъде-на избори ,на мач , на джудо, на маса,беден ,но честен-почти Левски и пр.Какво още не е? Питам аз.Това ли е бъдещето на България?Боже..
115
0
 
5
 
! Отговори
Killuminati преди 10 години
Махнете ги тия политици веднъж завинаги, какво занимавате народа от сутрин до вечер с тия шмекери, гешефти и търгаши. На ешафода и да им се изпълни присъдата с гилотината!
114
0
 
6
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
В България има 5% "елит" - корумпирана върхушка, която разчиташе на Борисов като на месия - демек Пиночет. Да избие народа, за няколко долара в повече. 95 % в мизерия. България не е индиански резерват, запомнете, тук е роден Георги Димитров, ръководител на Коминтерна. Под неговото мъдро ръководство са израснали другарите Мао Цзе Дун, Ким Ир Сен, Хо Ши Мин и др. И какво от това? Четете откровенията на банкера Буров - осигурил децата си. На държавна издръжка в Белене. Ток и вода без пари.
113
2
 
3
 
! Отговори
Не е така! преди 10 години
Лява партия имаме! Проблемът ни е,че нямаме дясна партия, а имаме десни ПАРТИИ! Нямаме сериозна,авторитетна с тежест, компетентна дясна партия. Която може и "знае как". Знае как се управлява и какво е доброто управление. На нас избирателите кресливият антикомунизъм не ни върши работа! Това разбират ли го десните фракцийки? На нас ни трябват способни икономисти издигнати от една национална дясна партия. Които в рамките на 2-3 години максимум да направят икономически бум в България.
112
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типичен бай ***! Ако Алеко бе жив щеше да напише- Бай Боко премиер! И това щеше да се превърне в нарицателно за всичките ни днешни чорбаджии и изедници!)
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лаем си по форумите,лаем си,а истината е,че ще се оправим и стъпим на краката си ТОГАВА,когато започнем да държим сметка на тези правителства и парламент за погазване на КЛЕТВАТА СИ,че във всички свой действия и работа ще се водят от и за интереса на България и българският народ,а не да ми се КЪЛНАТ проформа и после да крадат и лапат като за световно!Никой за жалост не държи сметка,всеки вика:"Да крадци и мошенници са,ама от партията за която съм гласувал,ако паднат за кой да ГЛАСУВАМ".
110
1
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Проблема е БСП, ДПС, Атака, ГЕРБ и ония сините ***. Нови хора в политиката. Млади енергияни българи, които са предани на България и обичат народа повече от себе си. Няма такива политци нали? Левски, Ботев, Бенковски и раковски не се раждат сега. Сега са само мутри и луди във властта.
109
4
 
6
 
! Отговори
1233 преди 10 години
Какви ги мотолеви този *** човек. Той въобще знае ли кое е ляво и кое е дясно. Абсолютен *** и некадърник. Трагичен човек за когото властта е всичко. Би продал и най близките си само и само да се докопа отново до нея. Човек без идеали, хамелеон в политиката, предател на българското. Защо никой не го попита с колко пари си осигури подкрепата на Атака, а по късно и на РЗС в парламента. И с колко пари и подкрепа от ДС го издигнаха до най високите постове в държавата.
108
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахаха, ГЕРБ - дясна партия, леле тоя ще ме скъса от хил. Може ли да кажете кое ви правеше дясна партия, може би дълбоките реформи или пък подкрепата ви към бизнеса, или пък намаляването на регистрационните и лицензионните режими? Няма как една популистка партия, каквато сте, да се обявява за дясна, само членството в ЕНП, не ви прави такава!
107
1
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
В деня на народните будители имахме човек който заспа на връчване на нобелова награда, как да не се гордеем с него, как!
106
2
 
4
 
! Отговори
ДО 111 преди 10 години
До АнонименИскаш ли да се пробваш или си някой разпален гей почитател на ЕС и на гей парадите който ви организират всяка година, или пък маршируваш на гей парада редом до американския посланик и половинката му ******т. Щом си русофоб значи си или гей или си ***, няма как, нали ЕС-то ни кара да ви храним. При всички положения си антибългарин, един мръсен *** продажник с обърната резба. Всички защитници на ЕС сте такива, само дето и там не ви искат и ви наричат ***.
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е Тиквун, ама как ще имаме лява партия, като най- верните БКП кадри и техните дребни дечица се прехвърлиха в Герб? И с тези същества искат да се коалират антикомунистите от деформаторския блок! O tempora, o mores!)))