Два гафа на Борисов с Авиоотряда – мотокрос и свещен огън

Лидерът на ГЕРБ призна, че е дал показания в прокуратурата
Обновена: 15 яну 2014 14:01 | 15 яну 2014 11:00,
45
Два гафа на Борисов с Авиоотряда – мотокрос и свещен огън
Правителственият Airbus A 319. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е дал показания в прокуратурата по разследването на полетите с "Авиоотряд 28" и военните хеликоптери.

"Вчера в прокуратурата беше припомнено колко много работа сме свършили, ще ги питат и предишните за четирите години, за оперите в Сидни, дестинациите по Карибите и за най-екзотичните места, които са посещавали. Моите полети за работа са ги отразили всичките", каза той на влизането си днес в парламента.

Още по темата
Борисов се обърна към медиите с думите, че неговите откривания ги има в интернет и лесно могат да бъдат проверени: "Открил пречиствателна станция, читалище, театър, опера, магистрала, мост, детска градина", похвали се той.

По думите му единственото, което е засечено от Сметната палата като закононарушение, е отпускането на правителствения хеликоптер за Световното първенство по мотокрос в Севлиево.

Това обаче било оправдано, защото е спасен животът на "едно бразилче, 17-18 годишно", което катастрофирало там и трябвало да бъде докарано в правителствената болница. Това струвало около 6000-7000 лв.

"Надявам се да го изчистим днес с Федерацията по мотокрос. Другото спорно беше това, че съм използвал "Фалкона", за да се донесе Свещеният огън от Йерусалим", допълни Борисов.

"Мисля, че и прокурорът, и Сметната палата ще се съобразят, че това е станало за всички българи", каза лидерът на ГЕРБ.

Той категорично отрече фолкпевици да са се возили с него на правителствени полети.

По време на разпита бившият премиер е трябвало да изясни кога и по какви причини правителството е ползвало Авиоотряда и дали самият той лично е нареждал полети.

Показания вече са дали пилоти, стюардеси и служители на НСО.

Dnes.bg припомня, че делото за полетите на властта бе образувано след сигнал на премиера Пламен Орешарски и военния министър Ангел Найденов, които пратиха в прокуратурата информация за 309 полета на Авиоотряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
Otdavna sam kazala savsem iasno , ot dodini sam savsem loi4no s Borisov , i znaia vsiaka negova stapka , garantiram 4e ne e zloupotrebiaval s ni6to !!! Neka prestanat nedostoinite i glupavi zaiajdanici na vsi4ki okolni , neprekasnato BORISOV IM E V USTITE !!!!! Savsem dobrovolno , i savsem li4no sam do Borisov o6te predi da bade sekretar na MVR !!!! Neka Stani6ev i kompania da sprat da drankat vreli nekipeli !!!! Savsem padnnaha v o4ite na horata
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То това бразилче не е ли имало здравна застраховка, която да покрие разходите по транспортирането и лечението му ?
37
1
 
1
 
! Отговори
олд пергиш преди 10 години
До Анонименами научил се добре от бсп
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой да си спомня Боко-Будата да не е лъгал? Дребномутренското Му поведение, глупавото Му себеизтъкване, а и самата Му визия на дребен хитрец не ви ли омръзнаха? Това *** ли ще допуснем да бъде пак фактор в политиката и управлението?
35
1
 
6
 
! Отговори
bai Stavri преди 10 години
Vsichki sa za pandelata.....
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
айде пак го оправдаха.как Тиквата ще е виновен бе.НЕЕЕЕЕ.
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако бяха искрени кумомягите защо не провериха ипредишните
32
3
 
17
 
! Отговори
НАЙ ГОЛЕМО КОМУНЕ Е? преди 10 години
СЕЛЯНИНА СЕ ИСТРЕСЕ ПАК С НЕГОВИТЕ ПРОСТОТИИ.....АМА НАЙ-НАКРЯ СЕ РАЗБРА ЧЕ ТОИ СИ Е НАЙ-ГОЛЕМОТО ***, ИМАЧЕ КВО ЩЕ ЗАГОВОРНИЧИ С ПЪРВАНОВ??????????
31
13
 
6
 
! Отговори
Лаком за власт преди 10 години
Вчера се самозапали още един българин.Дано това правителство постъпи като ББ и си подаде оставката още при първият случай на самозапалване.
30
3
 
17
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 10 години
Мауму стара съвсем се увълчих.Та, нашия виден полиглот и още по-виден център нападател от Бербатов се загрижил за едно бразилче.Нема лошо, хора сме.Ама 7 човека се запалиха миналата година покрай неговата човещина.Каквото и да се напише ,ще е пословично- малко.Те, двамата с Цуро щурото черпят енергия от скеча на ,,Комиците-Ванката и Сайшето.Що не намерят някое по-дълбоко на Искъро и да спрат да ни занимават с техните дивотии.
29
1
 
4
 
! Отговори
dnes bg преди 10 години
До пак не стигнаха симвПак не стигна мястото да напиша целия си пост. Това 500 байта е много голям размер. Едно време като работих с правец 16, флопи дискетата ми беше 1.44MB. Кажете, колко пари са ви необходими. Ще Ви купим и изпратим един хард от 1TB. Сигурен съм, че ще Ви стигне поне за 5 години.
28
5
 
4
 
! Отговори
пак не стигнаха симв преди 10 години
всяка година българите плащат: - на църквата за услуги и артикули иначе Църквата нямаше да има банки, касиери и ревизцоривсяка година бълг. плащат и на държавата за данъци. - 3% от всички приоходи в бг. църквите отиват безвъзмезно за руската патриаршия (чиста печалба с нулеви разходи за тях) - данъциАз ли нещо не разбирам или сме платили два пъти за един огън. Да не кажа три пъти, защото наши пари от наша църква отиват в чужда такава. Явно имаме един Бог, но когато стане дума да плащаме за
27
7
 
24
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Алоооуууу др. Борисов , министър председателя на една страна открива само ВАЖНИ И ГОЛЕМИ НАЦИОНАЛНИ ОБЕКТИ, аманннннн от популизъм, за това докара държавата до тука, от многото откривания.
26
7
 
23
 
! Отговори
Следовател Иванов преди 10 години
Нека си лъже на воля , той си мисли че му вярваме !Фриволен мошеник , но има и други показания и то на негови хора......
25
4
 
14
 
! Отговори
The king преди 10 години
Като е ползвал авиоотряда само за служебни пътувания, защо на личният си профил на сайта на парламента не въведе отчет за разходите си? Хората так ще са по-спокойни и ще оценят прозрачността.
24
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ама ти още се заблуден , бе приятел...Не разбра ли още ,че където и да чукнеш комунист,ще се обади.А много поздрави и от Ив..Костов....
23
3
 
10
 
! Отговори
заблуден преди 10 години
В БГ прокуратурата съществува единствено да сплашва неудобни и да прикрива гафове на управляващи. И Борисов и екскурзиантите до Сидни са невинни. Ние всички българи знаем това и от сърце им благодарим за разхищението и кражбите на нашите пари. Благодарим ти Партийо любима..люпилня и хранилка на БСП на ГЕРБ на ДПС ....мамка Ви ***.
22
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 10 години
Бреееей колко знайковци! Борисов е бил "по работа" /примерно на мач/, а другите /кои ли са те???/ на разходка до Синдни! *** кажете кои са тия де то са ходили на Бермудите и са се отклонили до Сидни, че така излиза "една жена каза", пък и докажете, че е разходка и отклонение, а не държавно посещение например.
21
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОРИСОВ Е ОБВИНЕН НЕ ЗА ПОЛЕТИТЕ , А ЗА 2 КИЛА ФЪСТЪЦИ , ИЗЯДЕНИ ПО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТИТЕ ... А , ДРУГАРИТЕ , ЧЕ СА СЕ РАЗХОЖДАЛИ С ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯТ САМОЛЕТ ДО СИДНИ И СА ОТКЛОНИЛИ САМОЛЕТА ,ЗА ДА РАЗГЛЕДАТ ГРАДА , КАТО СА ОЩЕТИЛИ ДЪРЖАВАТА С 50 000 ЕВРО САМО ЗА КАЦАНЕТО И СЛЕД ТОВА СА ЛЕТЕЛИ ДО БЕРМУДИТЕ , ПАК НА РАЗХОДКА , К О Й ЩЕ ПЛАЩА ?????
20
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все още Кутевските дръскачи не знаят какво значи ГЕРБ а пишат ГЕРп .Не са прочели и опорните точки на БСП???????