Със закъснение: ГЕРБ иска оставка и попита "Кой?"

"Хората не искат да се управлява с лъжи и химери, искат честност"
Обновена: 15 яну 2014 14:01 | 15 яну 2014 10:48,
88
Със закъснение: ГЕРБ иска оставка и попита "Кой?"
Цецка Цачева. Снимка: архив, Булфото

В закъсняла декларация ГЕРБ поиска за пореден път оставката на кабинета.

В началото на днешното заседание най-голямата парламентарна група отказа първа да обяви приоритетите си. След изказването на лидера на БСП Сергей Станишев обаче ГЕРБ отново не даде заявка да прочете декларацията си, което доведе до скандал в НС и останалите групи не пожелаха да вземат думата. Час по-късно най-новият зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева поиска думата.

Кратка и драматична съдба на 42-то НС показа, че няма политически и партиен успех, където липсва обществена подкрепа, заяви Цачева. Тя пое ангажимент обаче опозицията да работи отговорно, но и да продължи да иска оставка.

Още по темата
Хората не искат да се управлява с лъжи и химери. Хората искат честност. Икономиката ни замира, безработицата се увеличава, а дълговете се увеличават, отсече тя.

Като приоритети на опозицията Цачева очерта приемането на изборните правила и новия Наказателен кодекс.
Най-важното в дейността на нашата ПГ ще бъде гарантирането на гражданите на три основни неща – разширяване на трудовия пазар, образование и здравеопазване, изреди Цачева.

Редно е да се чуят приоритети на управляващите парламентарни групи, това не се случи. Чухме само мандатоносителят, но не чухме ДПС, ядоса се зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ. По нейни думи парламентът работи в една рамка – рамката на железните заграждения.

Тази рамка се оказа дълбока разделителна линия между власт и народ. Достъпът до НС се ограничава със заповед на 42-то НС. Това е знак за проблем с демократичното управление, възмути се тя.

Дори тези, които са мобилизарани в защита на правителството, нямат доверие в парламента, обясни тя. Според Цачева няма достатъчно доверие в кабинета, за да продължи да управлява.

Така не може и не трябва да се управлява държава с проблеми. За кого не е ясно, че страната има нужда от стабилно правителство? Вместо това ние имаме правителство, което ежедневно ни провокира да си задаваме въпроси, които още нямат отговор, отсече Цачева.

Тя попита кой управлява държавата, какви са договорките между БСП и ДПС, кой прави назначения и кой ще е следващият ръководен кадър, който ще стане клиент на прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
6
 
! Отговори
Блодинка? преди 10 години
Харесвам блондинки, но тази само се прави на такава. Както се прави и на демократ.
65
15
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ=СМЪРТ преди 10 години
и Коя си пък ти ,че да задаваш въпроси...веднъж вече се отървахме от вас...ще го направим отново и отново и отново!
64
10
 
21
 
! Отговори
льольо преди 10 години
Така е ,народът не иска да бъде управляван с лъжи и затова ви измете!
63
13
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Хората не искат да се управлява с лъжи и химери. Хората искат честност. Икономиката ни замира, безработицата се увеличава, а дълговете се увеличават, отсече тя. ?-БОЖЕ БОЖЕ С КАКВА УСТА ГИ ИЗРЕЧЕ ТАЗИ ВЕЩИЦА ТА НАЛИ НЕЙНАТА ЛЮБИМА ПАРТИЯ НАЧЕЛО С ПОЛУГРАМОТНАТА ТИКВА ДОКАРАХА БЪЛГАРИЯ ДО ФАЛИТНА ТАЯ ФИЗИОНОМИЯТА И СЕ ИСКРИВИЛА ОТ ЗЛОБА ЧЕ НЕ Е НА ВЛАСТ И ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДЕ И СЪСИПВА
62
3
 
12
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 10 години
До Анонимен: ТАЗИ ОТ СНИМКАТА ПИТА :" КОЙ ПРЕДЛОЖИ БЕЗХАБЕРНИКА И ВСИЧКИ НАС ,ДА УПРАВЛЯВАМЕ ДЪРЖАВАТА "!
61
15
 
12
 
! Отговори
хх преди 10 години
Криво да стоим,право да съдим. По времето на най-голямата икономическа криза в света, у нас управляваше ГЕРБ и построи толкова, колкото любимите в бей,гей и злодей не могат да боядисат за 10 г.Знам,че баба яга станишева ви е изпратила опорните точки,знам че ви се плаща да дращите глупости,но и вие живеете в тази държава,която станишев и доган унищожават всеки ден.И ако ги оставим ще я унищожат докрай.Дано Бойко и Първанов се разберат като мъже и да разчистят турскато-*** *** от властта
60
1
 
7
 
! Отговори
Естет преди 10 години
До БоСимеонов Но за сметка на това пък красива...
59
10
 
20
 
! Отговори
Ууууу преди 10 години
Тая нагла подла вещица е сменила пет партии, сега каво се е разпенила като бясна крава?!
58
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хората искат честност. Икономиката ни замира, безработицата се увеличава, а дълговете се увеличават, отсече тя. "Кака Цецка явно има предвид управлението на ГЕРБ.
57
3
 
11
 
! Отговори
Осман преди 10 години
Приятели ако искате да се подобри живота в България в парламента никой не трябва да остава,тия един на друг си подхвърлят топката за да заблудат народа.В България трябва да има промяна неможе да управляват едни и същи хора толкова много години все да обещават пък нищо да не се изпълни,стига с тая лъжа и измама!!!Явно ние народа няма да можем да ги махнем и ще си останем бедни,ще вкарваме чужда стока пък ние за какво да произвеждаме като ние самите сме се отписали живота
56
7
 
19
 
! Отговори
герб преди 10 години
Народе тази жена не беше ли партиен секретар в Плевен. Възпитаничка на Румен Петков.Този човек цяла България го мрази а той се гушка с Първанов и точи зъби за власт.Погледнете ги на пресконференцията и ще ги познаете баш комунистите довели страната до това състояние а сега искат да яхнат недоволството и да се скрият зад него. Народе вижте че всички министри от правителството на Герб са деца на членове на ЦК на БКП. Искат с преврат да свалят правителството. Първанов е идеолога.
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кандидат за нов бардак
54
6
 
23
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
"...Хората не искат да се управлява с лъжи и химери. Хората искат честност. Икономиката ни замира, безработицата се увеличава, а дълговете се увеличават..." За разлика от управлението на ГЕРБ дето цъфнахме и вързахме. Тази е рядко глупав мъж.
53
2
 
13
 
! Отговори
амоняк хумейни преди 10 години
сеска сачева е КОЙ?
52
8
 
20
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Гроб ако пита кой, веднага им казвам ! Предимно Пашата и други едни мутри около него ! А парите ги пере кака ви Цура ! Други въпроси ?
51
8
 
25
 
! Отговори
КУКАВИЦА преди 10 години
МНОГО Е ГРОЗНА, ЗА ДА ПИТА, КАКВОТО И ДА БИЛО. ТАЯ НЕ Е ДОСТОЙНА И ЗА ТКЗС-арка,ЗАЩОТО СЕЛЯНКИТЕ СА РАБОТЛИВИ, А ТАЯ МУТРОПОДОБНА Е САМО ПРОСТА ДАЛАВЕРАДЖИЙКА.
50
7
 
30
 
! Отговори
емо преди 10 години
едно от грозните лица на фашизоидите от герб
49
1
 
27
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Както писа един блогер онзи ден: "Всеки иска да е честен, но не всеки има тази възможност".
48
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Отвратително животно!
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тези от Герб са изпаднали в масова делюзия, която е в разрез със здравия разум и с дневния ред на нацията. Представяте ли си що за умствен *** трябва да си, за да искаш през 2014 г. (!) да сваляш комунизма?!