Първанов даде отговора на "Кой?"

Няма да присъствам в листите на АБВ за евровота, призна президентът
Обновена: 16 яну 2014 14:07 | 16 яну 2014 09:17, Александър Попов
197
Първанов даде отговора на "Кой?"
Снимка: БТА

Георги Първанов категорично отрече да има някаква тайна връзка с Бойко Борисов по повод публикация във вестник, в която се твърди, че Първанов, Борисов и Румен Петков са имали тайна среща.

"За пореден път ще кажа, че не знам дори къде се намира къщата на Бойко Борисов. Ще съдя изданието, разпространило информацията, както и всички, които твърдят подобно нещо. Може би не съм се срещал с Борисов от времето, в което той бе премиер", заяви Първанов по Нова тв.

По негови думи се води невиждана компроматна война срещу формацията АБВ.

"Преброих 50-60 статии само в печата, които са остри, агресивни, изпълнени с омраза. Очевидно зад атаките прозира страх - от крайно ляво до крайно дясно в политическото пространство", аргументира се той.

Според него зад голяма част от "черния" PR седи "една медийна група, която разпъва чадър над председателя на БСП и свързана с предложението за избор на председател на ДАНС".

Георги Първанов смята, че въпросът "Кой?", станал неизменна част от няколкомесечните протести, има точен отговор.

"Сергей Станишев и Делян Пеевски са отговорът на въпроса "Кой?", макар и в различен смисъл. Още тогава Сергей Станишев пое политическата отговорност за избора на председател на ДАНС. Единият е взел решението лятото, за което бе награден с активната подкрепа на медийния кръг, другият взема решенията сега. Има и други хора около тях, но важно е кой поема отговорността", категоричен бе Първанов.

Президентът заяви отново тезата, че това ръководство на БСП не отговаря на интересите на избирателите и именно това е наложило активизирането на формацията АБВ. 

"Няма разцепление в БСП, АБВ е шанс за партията и правенето на национална политика. В момента сме наблюдатели на една лична битка между Сергей Станишев и Бойко Борисов. А ние искаме да водим дебати по изключително тежки проблеми като демографската криза, енергийната политика, образованието, здравеопазването", каза Първанов.

Той беше категоричен, че няма намерение да напуска БСП, както и да оглави партията.

"Защо не напуснат тези, които подвеждат избирателите? По повод определения като "предатели" и приказките за автоматично изключване от БСП не мисля, че има повод. Не е времето за репресивни действия, а и никой в 21 век не използва такива методи", каза Първанов.

Във връзка с предстоящите избори за евродепутати Георги Първанов обяви целта пред АБВ - убедителен резултат и поне двама-трима депутати.

"Чета и слушам прогнози, че имаме подкрепа от 2-3%. Защо е тогава тази компроматна война? Твърдото ядро на БСП ще гласува за партията и в това няма драма. Но има много хора, които са разочаровани. За нас е важно да отворим ветрилото и към още хора от лявото пространство", заяви Първанов.

Той призна, че няма да бъде част от листите и не каза чия партийна регистрация ще използват за участие в евровота, тъй като щяло да започна "мачкане".

"Преди време смятах, че избори 2 в 1 са силен ход. Но очевидно е рисково за държавата и ще я хвърлим в хаос. Готови сме да участваме и на парламентарни избори", допълни Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
22
 
! Отговори
капо де тути капи преди 10 години
гоце вие обичате мутрите в България - първи приятели и съветници са Ви, Васил Божков - Черепа; Свети Илия Павлов - възкръснал; Свети Емил Кюлев - от дясно на Господ седи и други такива светци, а забравих онзи на Весела, дето го хранят със сламка и издава нечленораздлени звуци, не можаха да го гръмнат за съжаление, но опитите продължават. Тия ваши приятели мислят ли да дарят пари за благотоврителност за ДЕЦАТА на България или могат само да крадат като вашия пернишки авер Людмил Стойков, на когото харизахте за начало 7 милиона и половина евро от САПАРД.По колко си разделихте с него и кои са ощ
113
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питам се какво ще стане с любовта между Гоце и другаря гергов?Или танца между др.парванова и др.гергов ще бъде последен валс.
112
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
проблемът на БСП в момента е, че са в неизбежен съюз с ДПС, иначе правят добри неща за страната, но ДПС трябва да изчезне от политическата сцена така както е дошла ( спусната от САЩ), САЩ съсипа Балканите, Близкия изток, Централна и Южна Америка и т.н. А САЩ е в съюз с Турция и Англия - това са трите ни основни врагове, които не искат да просперира държавата ни. За 20 години "приятелство" със САЩ, нищо добро не са ни донесли, само разруха, каквото носят навсякъде.
111
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 126 ако Станишев беше европейски настроен щяха поне веднъж да го поканят в Лондон,където се е изучил.или в Германия ,която засега е най силна и от нейния опит може да се учи.сега стои до полата на жена си и чака с клизма да го изберат ама няма да стане.
110
16
 
10
 
! Отговори
tuzarya преди 10 години
Сблъсъка тук е между старите комунисти, последователи на Тодор Живков - Бойко Борисов, Г.Първанов, Румен Петков, Румен Овчаров, Татяна Дончева, Ивайло Калфин и тия комунисти, които са про-европейски настроени - Станишев, Манолова и др.
109
3
 
22
 
! Отговори
Кой ? преди 10 години
Борбата е Кой да целува ръката на Путин...и Кой да дои комисионните от Белене и Южен потокНе очаквайте нищо хубаво докато Кремъл режисира събитията в БГ
108
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АГЕНТЕ ,КАТО НЕ НАПУСКАТЕ БСП/дс,кгб - ЗАЩО ЩЕ ИМАТЕ 2 ЛИСТИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ БРЕ Б**** ЧЕРВЕН И *** ?!
107
3
 
22
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 10 години
Този човек два пъти поред бе избиран за президент на България. С цялото му скудоумие; с очевадното му служене на чужди, а не на български интереси; с олигарсите(неговите спонсори), точили фондовете на ЕС, заради които България стана за резил; с вълците и козлите му; с досието му в ДС и плеадата от ченгета в президентския му апарат...СРАМ,СРАМ,СРАМ !!!!!!!
106
2
 
20
 
! Отговори
FOX преди 10 години
ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА !!! ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА !!! ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА !!! Гоце, пак ли бе.., я виж "Исторически преглед" от 58 год. има една статия за Васил Коларов и Георги Димитров и за историческата победа на комунизма...Там ти е мястото, между жълтите страници по история на БКП/т.с./. Не бръчкай ниското си чело по въпросите на ХХ век.
105
10
 
6
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Задава се "тежък двубой" - гоце и боце срещу бея, гея и оклея /това е една дребна риба:)))/!!! Русия пасти да яде - ние сме много по-демократични :))))
104
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанка както винаги закъснял какво от това, че ще кажеш КОЙ ...Народа ги знае отдавна и ви гледа сейра....
103
5
 
18
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Как не мога да се сетя за едно свястно политическо "лице" в тази партия, само неприятни комерсиални лъжци !!!Използват мизерията и простотията, както и зависимостта на чиновниците, за да унищожават БЪЛГАРИЯ !!! Дядовците на някои от тях са им предали този "майсторлък", а дядовците на други сигурно умират от срам, като ги гледат от небето !!!! Забравих, че комунистите са безбожници и *** и не им пука от тези неща :((((((
102
4
 
15
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! преди 10 години
КАКВОТО НИ БЕШЕ "турското робство"...такъв ни беше и "комунизЪма"....-ТАКАВА НИ Е И "ДЕМОКРАЦИЯТА"....ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ И ФАНТАЗИИ НА ШЕПА ПСЕВДО-ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И ПИШМАН-ПОЛИТИЦИ , ЗАЕТИ САМО СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ДРЕБНИ СМЕТКИ И ЛИЧНИ ИЗГОДИ!ИСТИНСКИТЕ РАДЕТЕЛИ ЗА СВОБОДА И ЧОВЕШКИ ПРАВДИНИ СА ДЪЛБОКО В ЗЕМЯТА!ЗАТОВА:-работа навън...-децата в чужди колежи и училища ..-ПАРИТЕ В ЧУЖДИ БАНКИ......И ДУШАТА В РАЯ!БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ -АКО ОЦЕЛЕЕМ НИЕ!МАЙНАТА Й НА ДЪРЖАВАТА!
101
10
 
5
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Георги Първанов вече не е президент... Стига заливахте с невярна информация!
100
1
 
10
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! преди 10 години
Какво "дясно" търсите в политиката на България , когато 80% от българите са наемна рботна ръка и ***-пролетариат "без собственост", а "левичарите" и комунистите са с ПОДАРЕНА ОТ ПАРТИЯТА БКП "собственост и капитали" или на "БИЗНЕС-ДОГОВОРИ" С ДЪРЖАВАТА, БОГАТО ФИНАНСИРАНИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ??!!! ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО МЕНТЕ ...КАТО "черешовото топче"-предназначено да предизвика реки от кръв ,за да се явят мераклийте - "ОСВОБОДИТЕЛИ"--"нови поробители" за РАЯТА!Я ,ПОЧНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ !
99
3
 
11
 
! Отговори
НЕанонимен преди 10 години
Ще се явява с друга листа, ама със същата партия БСП, каква е разликата. Вота отива на едно и също място, *** трик за глупавите им избиратели.
98
1
 
1
 
! Отговори
гого преди 10 години
До bochko tikvetoкаква е тарифата ,колко изкарваш ,добре ли спинкаш нощем?
97
5
 
3
 
! Отговори
жорж преди 10 години
До Анонимен 92 и защо герп не управляваха още един мандат? Че и един не можаха да изкарат като хората? Задаваш ли си този въпрос?
96
7
 
6
 
! Отговори
tuzarya преди 10 години
Лошото е че ако комунистите от АБВ използват за изборите региистрацията на някоя соцеал-демократическа формация, ще дискредитират истинската соцеал-демократическа идея!
95
11
 
8
 
! Отговори
tuzarya преди 10 години
В политиката в България е обратна! Най-голямата дясна партия ГЕРБ е съвкупност от комунисти и агенти на Държавна сигурност, лявата партия БСП пък провежда дясна политика! Това е анахронизъм - комуниста в левия сектор - Г.Първанов се договаря с комуниста в дясно - Б.Борисов за превземане на БСП от вътре! Ако БСП се оттърве от хора като Г.Първанов, Р.Петков, Румен Овчаров и други подобни комунисти и агентите от ДС, БСП ще стане истинска европейска лява партия!