ГЕРБ иска оставки и отговори от БСП за гафа "Сирия"

Димитър Главчeв видя цепене в парламентарните леви редици
Обновена: 20 яну 2014 18:09 | 20 яну 2014 17:53,
169
ГЕРБ иска оставки и отговори от БСП за гафа "Сирия"
Страхил Ангелов на срещата в Сирия. Кадър: YouTube

ГЕРБ настояват, че най-доброто последствие, което може да се случи от скандала с визитата на Страхил Ангелов в Сирия, е правителството да си подаде оставката и да се отиде към предсрочни избори.

Според Димитър Главчев е трудно един народен представител да направи каквото и да е в личен план, когато е политическа фигура.

"Народен представител в лично качество може да бъде на много ограничен брой места", каза той и настоя, че дипломатическият скандал за Сирия тепърва ще набира скорост.

Още по темата
"Опитват се да представят посещението на техен депутат като някаква самоинициатива едва ли не. До този момент няма реакция от ръководството на партията, от ръководството на парламента. Има декларация, в която казват, че ще изслушат техния депутат", продължи Главчев.

Според него въпросът е дали вече не се цепи парламентарната група на Коалиция за България.

"Тъй като, ако се дистанцират така от поведението на народен представител, който е член на тяхната група, би трябвало да се изяснят и взаимоотношенията вътре, дали вече няма той да иска да стане независим, тъй като поводът му да стане независим народен представител е доста по-основателен, отколкото при нашите два случая (Светлин Танчев и Георги Марков - бел.ред.)", допълни той.

По думите на депутата от ГЕРБ последствията от скандала "Сирия" биха били сходни, с последствията от неотстраняването от председателски пост на Волен Сидеров от комисията "Антикоруция".

"И той имаше международни изяви, които придобиха известност. Ние, като опозиция, няма да допуснем турболенциите в БСП да се пренесат в управлението на държавата, още повече в международен етап. Не можем да участваме във вътрешнопартийни битки в БСП. Не трябва да се пренасят проблемите вътре от партията, в държавата, още повече когато става дума за външна политика", посочи Димитър Главчев.

Колежката му Джема Грозданова пък призова лидерът на БСП Сергей Станишев, външният министър Кристиан Вигенин и председателят на парламентарната Комисия по външна политика Янаки Стоилов да дадат обяснение и да поемат отговорност за недопустимото поведение на Страхил Ангелов.

"Отказът от такава позиция ще тълкуваме не само като липса на ясни външнополитически приоритети, но и като опит да се промени геополитическата ориентация на страната ни", заяви тя.

По думите й България е поставена в странна позиция да обяснява на своите стратегически евроатлантически партньори защо допуска действия в противоречие с поетите от нас ангажименти.

"След визитата на Страхил Ангелов истинската позиция на БСП излезе на светло – тя е непоследователна, непрецизирана, несъобразена с основните ангажименти на страната ни", заключи Грозданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
5
 
! Отговори
одисей1/2 преди 10 години
по времето на ГРОБ юдейчито н. младенов събра в софия ръководителите на талибаните в сирия да координира избиването на мирни граждани в сирия, тогава дупетатите от гроб си мълчаха за това което става сега в Сирия са виновни и те и техните ментори от нато, лошото е че го правят за пари / утре така ще предадат и собствената си Родина/ апропо боко тиквата кой пита като отиде в юдея на куц крак на инструктаж и да му набият *** канче и на кой се отчете/ не си спомням* победа за БАШАР АСАД -
83
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АБВ = БАСТАБАСТА се състои от няколко от най-пропадналите гербаджии, докато АБВ е начело с председателя на БСП и бивш президент, льольо. Глупостите за Буда и Тиквата са толкова елементарни и инфантилни, че най-вероятно са наредени от самия инфантил Станишев, който се ожени за сефте на 46 години.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОДИСЕЙ, ПАК НЕ СИ РАЗБРАЛ- БСП НЕ Е РУСКА, А АМЕРИКАНСКА И ТУРСКА ***- ВИЖ КАКВО ПРАВЯТ- РЕФЕРЕНДУМ ЗА БЕЛЕНЕ, А СТРОЯТ АМЕРИКАНСКА АЕЦ, ГОВОРЯТ ЗА ЛЯВА ПОЛИТИКА, А ЗАПАЗИХА ПЛОСКИЯ ДАНЪК ПОД ДИКТАТА НА ТУРСКАТА ПАРТИЯ- ПАТЕРИЦА, ДАВАТ ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ ЗА ТЮТЮНА, КОЕТО Е ЗАБРАНЕНО В ЕС, ПАК ЗА ДА УГОДЯТ НА ФЕСОВЕТЕ-,НАЗНАЧИХА ОБЛАСТНИ И ЗАМ.ОБЛАСТНИ ТУРЦИ И МИНИСТРИ С ТРУДНО ПРОИЗНОСИМИ ИМЕНА, ЮЖЕН ПОТОК НЕ Е В ПОЛЗА НА РУСИЯ , А НА ЕВРОПА - КАКВИ РУСОФИЛИ ВИЖДАШ ?
81
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се бойте, Бойко ще дойде да ви "спасява" през 2017-та година. Дано хубаво ви оправи без вазелин.
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оооооооооооо, тикво , а ти като направи изнесено заседание на кабинета един път в Турция, един път в Израел- за какво да си говорим въобще ? кога ще се пръснеш не занам !
79
1
 
3
 
! Отговори
да се махат сирийцит преди 10 години
Какви безсрамници и циници са тия от ГЕРБ. България се надявала на успешни преговори за Сирия между великте сили. Мен ме интересува само едно - кога *** и мързеливо парителство ще изрине вън от България всички араби и *** от Африка и Близкия изток. Само това. какво ще правят със Сирия е на втори план. Да се махат арабите и *** веднага. Без ангажименти на България. Всичката Мара втасала, и сирийци осиновила.
78
3
 
5
 
! Отговори
фрикански преди 10 години
Е няма как мутрите,разбойници и бандити да на се солидаризират с главорезите и престъпнцитеот така наречената освободителна армияв Сирия.Браво на мутрите от ГЕРБ,които за сетен път показаха на цяла България,щ за пасмина са.
77
2
 
1
 
! Отговори
АМИГО преди 10 години
BTW АСАД прилича на комсомолски секретар
76
4
 
5
 
! Отговори
АМИГО преди 10 години
Страхилчо пиле шарено ,я кажи какво тръгна да продаваш на АСАД ,калайшници ли,бомби ли кво ли?Само остава да ви натопим партията пред международната общност и АЙДЕ ЧАО ПРАВИТЕЛСТВО
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Друго си е Боко Тиквата със "скъсан" минискус да ходи в Израел и Турция тайно.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ВСИЧКО ТОВА СЛЕД КАТО НИ ЗАБЪРКАХА С РУМЪНИЯ ЧЕ ИМ ПРОДАВАМЕ ОРЪЖИЕ...? ТОВА НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗУМИЕ,ТОВА Е ЦЕЛЕНАСОЧЕН ХОД ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ВСЯКАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ И ШЕНГЕНСКИ СЪЮЗИ И ДОГОВОРИ. А СЛЕД ТОВА..... ПЪТЯ КЪМ ЕВРАЗИИСКИЯ СЪЮЗ НА ДРУГАРЯ ПУТИН И ЩЕ СЕ КЛАНЯМЕ ДО СМЪРТ НА МАО ДЗЕ ДУН. АФЕРИМ, ДРУГАРИ СЕГА СИ ПАДНАХТЕ ВЕЧЕ НА ГЪЗОВЕТЕ ДЕБЕЛИ. НИЕ ДА МУ МИСЛИМ
73
10
 
9
 
! Отговори
въй преди 10 години
Алоооо,КомунягитИи,оляхти са,шъ въ изплюштим вечи......
72
8
 
12
 
! Отговори
До Будьо-Тиквата ! преди 10 години
Здравей Будьо, вчера ти олигави всички телевизии, че днес ще излезе флашка, която да те омаскари. До този час няма нищо такова. Будьо, защо не си нахлюпиш калпака, наметнеш ямурлука, да вземеш гегата и да ходиш да пасеш заедно с овцете по тучните поляни край село Хераково, община Божурище. Родното ти село Будьо. И спри да лъжеш, че си от с. Банкя. Ама голям *** си бе Будак !
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберската, атакистката, псевдо комунистката и дпсарската *** трябва да ги няма в парламента. От вас зависи дали ще ги преизберете отново и отново. Те смучат, защото сте ги избрали. Ще прозвучи грубо, но сами сте си виновни!
70
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гербаджий ***,не разбрахте ли че нямате никакъв управленски потенциал,изхвърлени от власта с въстание,а се навирате в умруците пак да докарате нещата до кривата круша със цървулския си манталитет
69
9
 
3
 
! Отговори
АБВ = БАСТА преди 10 години
Колкото БАСТА разцепи ГЕРБ, точно толкова АВБ ще разцепи БСП. Друго си е обаче да те напуснат двама депутати и още 7-8 да направят същото до края на февруари. Нали ?
68
5
 
13
 
! Отговори
любопитен преди 10 години
Абе онзи див петел Волен къде изчезна?Чадър информационен ли му сложиха ,кво ли.
67
13
 
10
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Глупостите от Банкя край нямат.Абе нали днеска ББ каза, че щяла да излиза флашка, ама ремонтирана?Пак кьорфишеци .....
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
миау
65
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въх, въх, Баце Банкянски раздава акъл за международен скандал.А бе, Баце, а твоето еврейче Николайчо Младенов като се *** с нагъзването на твоето правителство пред някаква сирийска опозиция, ТОВА НЕ БЕ ЛИ СКАНДАЛ бе тъпо отроче на Винету, НИКОГА ВЕЧЕ НАГЛАТА ШАЙКА ГЕРБ!