В Сирия не е скъпо, бе хора, платих сам, заяви Ангелов

Заминал без знанието на Станишев, първо като гражданин
22 яну 2014 10:02, Александър Попов
69
В Сирия не е скъпо, бе хора, платих сам, заяви Ангелов
Появата на Ангелов по държавната телевизия предизвика скандал у нас. Снимка: YouTube

Депутатът от БСП Страхил Ангелов, който нашумя с изненадващото си посещение в Дамаск, обясни че е отишъл в Сирия първо, в качеството си на гражданин, а след това на народен представител.

"В контекста на българския национален интерес в един момент ще трябва да се опиваме да възстановим това, което Николай Младенов разруши като външен министър. България загуби много позиции в Близкия Изток. Не намирам за вредно някой да осъществи някакъв контакт, било и на неофициално ниво. Когато ситуацията се промени, могат да бъдат доставени много стоки, които не са обект на санкции. Защо българският бизнес да не участва във възстановяването на Сирия? Защо аз да не направя тази стъпка?”, попита Ангелов в ефира на bTV.

Още по темата
Той призна, че е заминал без знанието на Сергей Станишев и е бил поканен от фондация "Славяни". В нея членували "професори, общественици, хора, които се интересуват от нашите взаимоотношения с тази страна”.

Ангелов платил сам посещението си.

"Аз платих визитата, то не е скъпо там, бе хора. Това е държава, в която се води война, има леко обезценяване на парите. Аз като народен представител мога да си позволя да дам 300 евро за билет, пазя си фактурите, мога да дам и 300 евро за хотел", обясни депутатът.

По негови думи се срещнал с много хора, включително и със студенти от университета в Дамаск, които не подкрепят Башар Асад.

"Видях се с духовни лица, включително с патриарха – 1,5 млн. православни християни живеят в Сирия. Тяхното положение е меко казано недобро. Срещнах се с представители на правителството, няма начин, тъй като всеки един конфликт има две страни. В Сирия страните са дори три в момента. С третата не можах да се срещна и нямам намерение. Не съм разговарял с тях на политически теми, разказа още той.

Според него появата му по сирийската държавна телевизия е пропаганда на домакините.

Страхил Ангелов не се съгласи и с определението на външния министър Кристиан Вигенин, че посещението му е "безотговорен акт".

"Безотговорен акт в никакъв случай не е, особено на фона на това, че първо, тук живеят над 15 000 бежанци. Аз лично съм на мнение, че без участието на страната, от която идват, трудно можем да го решим този проблем. Не съм убеден, че всички сирийци, които пребивават тук като бежанци, са хора, на които може да имаме доверие. Не може да отида там и да не чуя всичките гледни точки. Аз не подкрепям Башар Асад – напротив. Ако той сега не се съобрази с това, което е начертано като пътна карта – женевското комюнике, и не се оттегли, много трудно би могло да има мир в Сирия. Няма лошо да изразиш съпричастност с народа", заяви депутатът.

Очаква се Ангелов да даде обяснение за посещението си в Сирия и пред цялата парламентарна група на Коалиция за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
5
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
До Анонимен 11Ти сериозно ли мислиш, че Хизбула взривиха автобуса в Бургас?! Намали филмите, чети повече, също и между редовете, и най-вече мисли със собствената си глава.
11
3
 
6
 
! Отговори
ДА преди 10 години
До Анонимен 11АБСОЛЮТНО ,ЛОГИЧЕН КОМЕНТАР
10
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберунгелите пак *** на умряло, защото не могат да хванат в непоряд БСП. Депутатът харчи от джоба си, за да ходи до Сирия, не е като да ползваш правителствен самолет, за да стигнеш до стадиона ей така за едно съботно мачле!
9
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Анонимен 9 Е ,ще останат повече от "братчедите"на" територията на Републиката",а такива като теб псевдо патриоти ще "плуват като ла..но над вода"
8
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Башар Асад се подкрепя от терористичната организация от Ливан - Хизбула, същата, която взриви автобуса в Бургас! същата, която Станишев я оневини, тоест подкрепи и снимката му беше седмица на заглавната страница на Хизбулла в знак на благодарност! В тоя дух няма нищо случайно човек на Станишев да иде при Асад, а той миличкия сладуран изобщо да не знае, все едно е бил на Марс в това време! Смешковци! Кой ви вярва бе???!!!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно сега разбрах цялата работа жена му му е стъкмила 2-3 буркана бобец, трушиика, лучец и погача за един ден другите той си е купувал защото там е евтино и се е срещнал със сирииците да каже , че тук има 15000 бежанци, абе въобще геройство май излиза че е!
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БългаринЕдин национален предател (като тебе!) на територията на Републиката!Малка печалба ли е?
5
4
 
4
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Ах гиди мушмороци.... веднага всички под строй да се извинят в посолството на США.!
4
4
 
17
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
И вътрешният ни министър Цветлин Йовчев се обажда на СерГей, за да му рапортува. А този *** отишъл без знанието на комунистическия си вожд.СерГейчо им казва - Пеевски шеф на ДАНС и всички гласуват "ЗА", а сега обяснява някакъв, че сам взел това решение.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия съвсем ни взеха за балъци.
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхил Ангелов доста ми прилича на ром, има такива черти. Ако действително е така, нека си признае. А иначе се е научил и той като другите от младата вълна червени депутати да говори много, а да не казва нищо.
1
8
 
25
 
! Отговори
Съветник преди 10 години
Щом толкова ти харесва и е евтино. ЕМИГРИРАЙ БЪРЗО